Pete rosii pe corp cu tente de mancarime si la atingere cu o coaja lejera

01-06-2014
rapala04
Nu este medic/terapeut
rapala04
Buna ziua, de ceva vreme mi-au aparut niste pete rosii pe corp, prima pata mi-a aparut pe spate intre omoplati cu tente de mancarime si la atingere cu o coaja lejera, dupa care a inceput sa se extinda pe in zona abdomenului, pe laterale la coaste si sub piept dar aici fara coaja si cu lejere mancarimi. Am consultat deja medicul mi s-a spus ca am o ciuperca nimic grav, mi s-a dat tratament 2 tuburi foarte mici cu gel de dus special, sa ma spal pe tot corpul un tub la 15 zile dar fara nici un rezultat, am folosit putin din crema Nidoflor si am ramas placut surprins ca are un anume efect dar dupa o saptamana petele revin din nou pe corp. Eu sunt in franta am fost si la dermatolog si la medicul de familie dar vad ca imi dau creme fara folos daca m-ati putea ajuta cu ceva va rog, tin sa precizez ca nu iau nici un fel de tratament sau pastile deci nu este efect negativ de la pastile, in ceea ce priveste gelul de dus folosesc gel dermatologic, ma spal de 2x pe zi pe corp si odata pe zi pe cap, folosesc tricouri din bumbac, chiar numai stiu ce sa fac, va multumesc pentru atentia acordata
4 comentarii
0
12-06-2014, ora 18:58
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Probabil aveti un Pitiriazis versicolor- este o ciuperca care trece cu o crema antimicotica- clotrimazol sau travogen o data pe zi 4 saptamani. Hainele se spala cu detergent antibacterian.
O zi buna,
Dr Artenie
medic dermatolog
0
14-02-2015, ora 20:49
bote11
Nu este medic/terapeut
bote11
buna ziua si eu am o problema de vreo saptamana prima data miau iesit niste pete rosi pe piept apoi pe abdomen si si dupa 2 zile au prins o coaja alba si in plus de asta simt si o presiune la ficat ati pute sa imi spuneti si mie este oare de la ficat?
0
16-02-2015, ora 08:25
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Sunt foarte rare afectiunile hepatice care pot da si modificari cutanate.Probabil aveti un pitiriazis versicolor care nu are legatura cu ficatul.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
0
04-05-2018, ora 23:31
Andreea moisa
Nu este medic/terapeut
Andreea moisa
Buna ziua, am si eu o problema mi-a iesit pe un san o pata mica rosie, si o mancarime ca o coaja de portocala si nu stiu ce ar putea sa fie.daca imi puteti spune ce as putea sa fac.ca ma sperie.va multumesc mult
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce mă mănâncă pielea? (cauzele pruritului)
  • O cercetare recentă dezvăluie structura receptorilor care determină mâncărimile pielii
  • Uleiul de lavandă ar putea fi răspunsul la tratamentul mâncărimii pielii
  •