Pete rosii, mici...

01-03-2007
popai
Nu este medic/terapeut
popai
Buna ziua! Sunt nou inscris pe acest site, asa ca vreau in primul rand sa multumesc medicilor care se ocupa de acest forum si nu numai!
Am si eu o mica problema. Anul trecut am suferit de o micoza in zona inghinala. Medicul mi-a prescris niste unguente antimicotice, insa nu au dat rezultate decat in combinatie cu un antibiotic administrat oral (Nizoral)
Nu stiu daca am scapat definitiv de aceasta deoarece imi apar niste pete mici de culoare rosie in diferite zone ale corpului (incheieturile mainilor, frunte, picioare zona cvadricepsilor). Petele apar in special cand sunt obosit si/sau transpirat. De multe ori am senzatii de caldura excesiva, in special in zona picioarelor(zona cvadricepsilor)
Am observat de asemenea o crestere semnificativa a numarului de alunite, iar pe spate mi-au aparut numerosi pistrui.
Astept o sugestie. Va multumesc!
3 comentarii
0
01-03-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Probabil ca micoza care ai avut-o anul trecut s-a vindecat, insa conditiile care au favorizat aparitia ei se mentin, asa ca nu este exclus sa recidiveze! Celelalte pete care apar pe corp nu cred ca sunt in legatura cu acea micoza, insa pentru a vedea exact din ce cauza apar trebuie sa te adresezi unui medic dermatolog.
0
21-04-2010, ora 08:14
catalin81
Nu este medic/terapeut
catalin81
Buna ziua,
in zona inghinara pe picior pe timpul verii am observat ca imi apare o iritatie care in scurt timp se transforma in niste dungi rosii care ustura si care ma deranjeaza si la mers daca ma intelegeti.Avand picioarele mai groase parca am senzatia ca se freaca, provocandu-mi usturime.Am consultat un medic dermatolog si am urmat un tratament cu unguent de nizoral si am luat ceva medicament, flucovim.Pe moment a fost bine.Dar anul acesta cum au venit caldurile am observat ca acele iritatii si dungi rosi au reaparut, nu in zona de dinainte ci putin mai in spate.Ce e de facut?Nu se scapa de aceata ciuperca definitiv?Sa urmez acelasi tratament?
Multumesc pentru sfat.
0
25-04-2010, ora 16:11
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Posibil sa nu fie vorba de o ciuperca ci pur si simplu de o iritatie datorata frecarii!
Incercati sa purtati chiloti tip boxer si aplicati de 2 ori pe zi, timp de 3 zile Advantan crema. Daca roseta persista, atunci mergeti la un dermatolog pentru un examen micologic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pete rosii pe piele - primul ajutor
  •