Perforatie de timpan, durere brusca si crunta

30-06-2009
Katibogar
Nu este medic/terapeut
Katibogar
Buna seara Dl. doctor. As vrea sa va cer sfatul pentru o problema care defapt il afecteaza pe sotul meu. In urma unei gripe urate manifesta toate simptomele de perforatie de timpan o durere brusca si crunta cu ocazia suflarii nasului o scurgere cu sange ureche infundata capacitate auditiva scazuta. Mentionez ca a facut un tratament de aproape 10 zile cu antibiotice Amoxicilina si Klabax prima de 4 zile ultimul de 5 zile. Intrebarea mea ar fi: timpanul se va suda de la sine In cat timp Cat timp va persista senzatia de ureche infundata si auzul slabit Isi va recapata vreodata auzul 100 Ce masurti de precautie trebuie sa-si ia VA multumesc frumos.
4 comentarii
0
30-06-2009, ora 20:51
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebue sa mergeti Urgent la oRL. pentru aspiratii si tratament adecvat daca in 10 zile continue sa supureze urechea este un semn rau.. poate face o mastoidita.. cu complicatii pana la Interventie chirurgicala nu se pune problema de vindecare spontana NU se sudeaza Niciodata timpanul de la sine
0
01-07-2009, ora 05:26
Katibogar
Nu este medic/terapeut
Katibogar
Va multumesc frumos pentru raspuns. Sotul meu nu are scurgere, doar in prima zi a avut. Are doar urechea infundata si dificultati auditive. Dar oricum ii sugerez sa mearga la ORL cat se poate de repede, pentru a evita eventualele complicatii.
0
21-01-2014, ora 19:00
enached12
Nu este medic/terapeut
enached12
Buna seara.Am fost diagosticata cu perforatie larga mezotimpanala reniforma in jumatatea inferioara, lant osicular integru, mucoasa casei timpanului normotrofica.Mi s-a recomandat operatie de miringoplastie.Intrebarea mea este; nu se poate trata decat prin operatie? Mentionez ca urechea nu supureaza, ma doare foarte rar si auzul intr-adevar e un pic slabit. Perforatia am facut-o in urma unor sechele postotitice.
Va multumesc anticipat!!!
0
22-01-2014, ora 08:54
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este o urmare a supuratiilor otice
NU se mai reface singur timpanul.. dar daca NU supureaza si auziti bine.. nu recomand sa va grabiti cu operatia
principalul lucru este sa NU ajunga Niciodata apa in ureche ( la dus.. se pune vata imbibata in o crema uleioasa in ureche sa nu ajunga nici aburii acolo, se usuca interiorul urechii cu uscatorul de par si sa nu ajunga infectia din nas spre ureche
daca reusitri sa pastarti in acets fel urechea.. n.o s a va deranjeze niciodata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Implant din mătase pentru tratarea timpanului perforat
  •