rinita cronica mucopurulenta sau rinita vasomotorie

27-05-2009
MGV
Nu este medic/terapeut
MGV
Buna ziua, ma confrunt cu o problema pe care majoritatea celor de aici o cunosc: rinita. Ce tip de rinita nu sunt sigur, doi medici mi-au dat diagnostic diferit. Unul a zis ca am rinita cronica mucopurulenta iar celelalt rinita vasomotorie razgandindu-se si spunand la a doua consultatie ca e rinita alergica desi facusem teste alergice si nu a rezultat vreo alergie la ceva.
De ceva vreme imi curge nasul, o secretie apoasa, mai ales la schimbarea temperaturii. De exemplu daca intru de afara intr-o cladire unde e un pic mai racoare nasul incepe sa mi se infunde si sa curga. Acleasi simptom dimineata sau seara sau cand aerul conditionat este pornit (birou). Simptomele nu se manifesta la caldura, daca stau la caldura (vara sau intr-o incapere incalzita iarna) simptomele se reduc mult. In orice caz la cea mai mica schimbare de temperatura nasul incepe sa reactioneze prin stranut (mai rar in ultima vreme), se infunda si curge iar asta poate dura si cateva ore, probabil pana ma obisnuiesc cu temperatura
N-am fost niciodata alergic la nimic sau cel putin eu nu stiu sa fi avut vreodata vreo problema in sensul asta, simptomele descrise mai sus s-au agravat in timp (pe parcursul a doi ani aprox). N-am nici un fel de alt simptom.
Initial, la sfatul medicului am luat flucoric, hexoral spray, xyzal fara nici un efect. Apoi la recomandarea altui medic am inceput sa iau aerius combinat cu nasonex, aceasta combinatie a redus mult simptomele, puteam sa respir normal chiar daca am si o deviatie de sept. Dupa tratamentul cu aerius (10 zile) am mai luat nasonex aprox o luna timp in care a fost relativ ok desi chiar asa de bine ca si in perioada cand am folosit combinatia aerius + nasonex.
Dupa ce nu am mai folosit nasonex au inceput usor sa apara iar problemele iar in momentul de fata am inceput iar sa am aproximativ aceleasi simptome ca si inainte de tratament.

Ce e de facut in situatia asta ? Locuiesc in Cluj poate cineva imi poate recomanda un medic bun eventual.

Multumesc.
3 comentarii
0
27-05-2009, ora 20:16
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca se impune o interventie la cornete.
la spitalul municipal Cluj.. este clinica ORL.. in masura sa va ajute!
0
27-05-2009, ora 21:42
MGV
Nu este medic/terapeut
MGV
Multumesc, acum mi-am adus aminte, am mai fost diagnosticat cu hipertrofia cornetelor nazale. Si in acest caz se impune o interventie la cornete ?
0
27-05-2009, ora 21:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. este binevenita in aczul Dvs.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: