Pentru Dl. Dr. Flueraru Valeriu

14-07-2015
relu0810
Nu este medic/terapeut
relu0810
Buna ziua, D-nule Doctor! Ma numesc Relu, am 54 ani, sunt din Iasi si doresc sa va aduc la cunostinta o problema ce ma chinuie de foarte multi ani, in speranta ca ma ve-ti putea ajuta. Mi se infunda nasul si nu pot dormi fara sa-mi pun picaturi in nas respectiv OLINTH HA in special cand stau culcat. Tin sa precizez faptul ca, cu multi ani in urma am fost diagnosticat cu Rinita cronica vasomotorie, o mica deviatie de sept, dar care nu afecteaza nici 10% iar mai de curand am fost diagnosticat si cu Diabet Zaharat tip 2. Am urmat tratament cu aerosoli, cu lumina polarizanta, niste injectii cu cortizon in cornete, dar fara nici un rezultat. Cand vine sezonul rece, racesc foarte repede. Va rog ajutati-ma sa scap de acest chin, eventual sa vin la un consult la d-voastra. Va multumesc anticipat !
12 comentarii
0
14-07-2015, ora 20:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 aici pe forum gasiti multe sfaturi cum se trateaza rinita hipertrofica
cum trebuei schimbat regimul alimentar si cum se face tratamentul cu colargol.
2 daca nu ajuta tratamentele.. unica solutie este micsorarea cornetelor in volum cu radiofrecventa..si pentru asta..DA se merita sa veniti la pascani
0
15-07-2015, ora 09:41
relu0810
Nu este medic/terapeut
relu0810
Buna dimineata, D-le Doctor ! Va multumesc respectuos pentru raspuns. Voi face o radiografie SAF si saptamana viitoare voi veni la d-voastra pentru un consult de specialitate. Va multumesc inca odata ! Sa aveti o zi frumoasa !
0
22-07-2015, ora 15:12
cristintza
Nu este medic/terapeut
cristintza
Buna ziua dl Doctor, va rog daca ma puteti ajuta, tatal meu in varsta de 78 ani a fost diagnosticat cu pericondrita dreapta pe care am tratat-o la spital (panduri)5 zile cu antibiotice perfuzabile si apoi acasa cu zinat, efectul fiind f putin vizibil.Tata este cardiac (sintrom1/4) anemie, diabet tip 2, imunitate scazuta cu raceli permanente. Acasa a mai luat 10 zile ciprinol, dupa aceea s-a umflat nasul si ureche stanga. A urmat o internare de 10 zile la boli infectioase matei balj si a fost gasit cu anemie (hemoglobina 5. Aici a fost )tratat cu cocteiluri de antibiotice perfuzabile (clindamicina, augumentin, vincomicina, tavanic clindamicina). Am cerut externarea deoarece nu mai suporta. Are acum picioarele umflate si pete mari rosii pe tot corpul. Urechea este tot umflata si dureroasa la atingere. Inainte de a se umfla prima data avea o durere in gat langa ureche. Are si o deviatie de sept de la un accident si i se infunda nasul, neputand sa respire. Nu stiu ce sa fac si unde sa merg cu el? Va rog daca puteti sa ma indrumati ! multumesc anticipat!
0
22-07-2015, ora 16:03
Jhosephina
Nu este medic/terapeut
Jhosephina
Domnule Doctor Valeriu,

Va rog, as avea nevoie de un raspuns de specialitate. Acum 11 zile am fost operata de otoscleroza la urechea dreapta (stapedotomie cu piston de titan). 7 zile dupa operatie m-am simtit f bine, fara dureri, ameteli, auzul se imbunatatea treptat. Sambata trecuta mi-a dat jos bandajul si am auzit foarte bine!

Totusi, duminica a inceput usor sa ma doara urechea, lobul urechii, cartilajul, spatele urechii, tampla, capul, partea dreapta a gatului si evident in interiorul urechii simteam dureri intermitente si imi auzeam pulsul inimii. Luni dim m-am prezentat urgent la Dr. care m-a operat si mi-a spus ca este o congestie pe tract si sa iau nurofen 400mg 2/zi. Totusi, de luni dimineata durerea s-a intensificat ingrozitor, noaptea trecuta nu am dormit decat 3 ore, mi-am luat chiar o doza extra de nurofen si algocalmin dimineata la 5. Dupa algocalmin durerea s-a diminuat mult si am putut dormi pana la 10am cand m-am trezit iar in dureri. L-am sunat pe Dr. si mi-a zis telefonic sa iau augumentin de 1000mg.

Nu intelg de ce au aparut aceste dureri, ma simteam excelent sambata (ziua in care Dr mi-a facut examinarea si schimbat pansamentul) ca apoi duminica sa se instaleze durerile astea. Cum poate fi explicata cauza acestor dureri? (Am urmat intocmai regulile care trebuie urmate postoperator).

Mentionez ca am o deviatie de sept pe partea dreapta, inainte de operatie Dr. mi-a spus ca era bine sa fi fost rezolvata deviatia, totusi a decis sa ma opereze. Sa fie aceasta deviatie de sept care a condus la congestie? Citind pe internet, dupa simtomatologie (durere, scaderea auzului, dar FARA febra sau secretii) m-as incadra la otite medii... sa am otita favorizata de deviatia de sept? De zeci de ani nu am mai facut asa ceva.

Ce impact au aceste congestii (sau otite) asupra operatiei de otoscleroza?

Am citit pe site-urile de specialitate ca se poate ajunge la perforarea timpanului...
Abia joi dim sunt chemata la control (pana atunci Dr. nu lucreaza), as vrea sa inteleg ce mi se intampla si daca nu cumva este necesar sa ma vada un medic maine in cazul in care durerile nu cedeaza.

Va multumesc anticipat!
0
24-07-2015, ora 11:39
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pt. cristintza
soluti corectaera sa ramana internat in clinica unde medicul poate sa ceara si consult interclinic a altor specialisti
Parerea personala este ca acele pete..si inflamatii la piele.. denota o complicatie a unor probleme mai grave interne.. la care organismul NU mai face fata.
este bine sa fie vazut la Dermatologie
dar sigur trebuei cautat cauza si la bolile interne... ( tractul digestiv, colon...s.a)
0
24-07-2015, ora 11:41
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Autor: Jhosephina
cred ca dupa ce sa extras pansamentul din ureche.. sa infectat conductul auditiv.. de la un traumatizm a pielii cu degetul sau betisor sau pur si simplu de la un curent
NU mai conteaza cauza
este o otita externa..si trebuie tratata ca atare la ORL..cu apsiratii secretii din ureche si aplicare pansament local
0
24-07-2015, ora 15:08
Jhosephina
Nu este medic/terapeut
Jhosephina
Multumesc mult pentru raspuns!!
Joi am fost la consult si cu adevarat am otita externa. Mi-a aspirat secretiile si pus mesa cu rivanol, plus am marit dozele de antibiotic, iau augumentin + ciprinol (5 zile). Pentru ca Dr. meu pleaca in vacanta, mi-a spus sa pun picaturi cu rivanol la 3 ore si sa scot singura mesa cand simt ca nu mai doare absolut deloc. adica pot sta cu mesa si o saptamana... sper sa fie ok.
Va urez o zi buna!
0
25-07-2015, ora 12:20
silema2015
Nu este medic/terapeut
silema2015
Buna ziua,

Fetitei mele in varsta de 24 de ani i s-a depistat la un ecograf facut recent probleme cu rinichii. Domnul doctor a spus ca pe cei doi rinichi a vazut niste cicatrici cauza fiind amigdalele. Pentru a nu se ajunge la probleme mai grave cu rinichii i-a recomandat operatie de extirpare a acestora (amigdalelor). Ce ma sfatuiti sa fac? Este bine sa fie scoasem si daca da, la varsta ei se poate face anestezie generala? Va multumesc si va doresc multa sanatate.
0
25-07-2015, ora 23:42
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
numai un medic orl.. care vede si pacientul, amigdalele...poate sa raspunda
0
04-12-2018, ora 18:05
Codruta_2018
Nu este medic/terapeut
Codruta_2018
Domnule doctor,
Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu o parere...
Am o problemă cu gâtul de 3-4 luni.
Inițial o viroza respiratorie, cu tot tacâmul(durere groaznică în gât, rinoree, tuse), in luna august, cand toată lumea murea de cald. Am urmat tratament cu augmentin 7 zile.
De atunci am ramas cu o secretie postnazala, careia nu i-am dat prea mare importanta, deoarece nu aveam alte simptome.
In urma cu o luna am racit din nou, dureri de gât, raguseala, iar secretiile postnazale au devenit f. abundente si galben-verzui. Am fost la ORL(dg. rinosinuzita catarala), in rest nimic deosebit, laringele arata binisor, capul nu ma doare, nu am simptome de sinuzita.
Am urmat tratament cu quixx extra, sinosun (20 de zile 2/ zi), vit. A forte, vit. E, vit. C milgamma N si xifia(10 zile). A cedat doar tusea. Am ramas cu gatul f.f uscat si iritat, și plin de secreții. Secretiile se scurg din rinofaringe. Am fost din nou la orl-dg. faringita cronica. Am tinut regim, am facut inhalatii și gargara, am luat pastile de supt, asa cum ati precizat pe acest forum. In plus, de cand am luat antibioticul iau si controloc de 20 mg-2/zi. Nu am simptome de reflux, doar colonul iritabil cu usoare balonari pentru care iau redigest plus inainte de masa. Usturimea, raguseala, incepe doar dupa ce incep sa vorbesc, respirand pe gura. Daca respir numai pe nas, se mai amelioreaza usturimea. Dimineata sunt chiar ok. Mentionez ca sunt cadru didactic si solicit f. mult corzile vocale.
Am fost si la alergolog si am primit avamys spray si tamalis tb. pt. 30 zile. La ora asta sunt dupa 15 zile de tratament si pot spune ca uscaciunea gurii si a nasului e si mai pronuntata, deci nicio imbunatatire.
M-a vazut un internist f. bun si mi-a zis sa continui cu controloc.
La gastro nu am fost deoarece mi-e frica de endoscopie.
Va rog mult sa ma ajutati cu o parere. Multumesc mult!
0
05-02-2021, ora 07:01
Armed 40
Nu este medic/terapeut
Armed 40
Bună ziua domnule doctor,..vă rog frumos să mă ajutați cu o părere... Am 40 de ani, de mic copil am avut timpanul perforat dar sa cicatrizat în timp și am devenind tot mai surd în toți acești ani afectând și urechea cealaltă. Anul trecut am luat un augumentin și timpanul meu sa pietrificat. După câteva zile mi-am găsit timpanul pe perna îmbibat într-un lighid. Până acum nu am avut niciodată amețeli sau vârtej, De data aceasta simt ca corpul meu nu se mai adaptează acestei probleme și nu mai pot amâna inevitabilul. Dar mereu caut portițe să nu merg la medic. De la o vreme am amețeli și mă gândeam să iau Betaserc. Întrebarea mea este pot să trăiesc fără timpan? Ce se va întâmpla?
Mulțumesc mult.
0
18-08-2021, ora 18:45
Claudiu Iulian
Nu este medic/terapeut
Claudiu Iulian
Bună ziua, domnule doctor am și eu nevoie de un răspuns profesionist și sunt convins ca îl pot găsi la dumneavoastră. Din Ianuarie mi-a apărut o senzație de nod în gat și senzații de vomă, în urma cu 2 săptămâni am fost la un control atât la orl cât și la un laborator. Și mi s-a zis ca am candida(prezente levuri, la examenul microscopic colorat). Mi s-a dat tratament cu itraconazol și degeaba, nu știu ce sa mai fac. Va rog din suflet sa îmi dați un sfat. Va mulțumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.