Pauza pastile Mercilon

23-04-2009
annabelle
Nu este medic/terapeut
annabelle
Buna. Iau anticonceptionale Mercilon de aprox. 7 ani, perioada in care am facut o singura pauza de o luna cu aproximativ 5 ani in urma. Am urmatoarele nelamuriri/intrebari:
1) Va rog sa ma sfatuiti cat de des trebuie facute pauze de la luarea acestor pastile si cat de lungi ar trebui sa fie aceste pauze
2) Exista un nr. maxim de ani pe parcursul carora se pot lua aceste pastile fara a avea efecte asupra sanselor de a ramane insarcinata in viitor? Daca da, care este acest nr. de ani?
2) In perioada in care se intrerupe administrarea pastilelor se folosesc alte metode contraceptive, dar in momentul in care se reincepe administrarea (asa cum se specifica in prospect - din prima zi a menstruatiei) ele ofera protectie chiar din prima zi de administrare sau nu?
Va multumesc anticipat.
2 comentarii
0
24-04-2009, ora 21:15
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Pai ar cam trebui sa nu mai iei pilule si sa faci un copil.Trebuia sa-ti pui un sterilet pentru o perioada asa lunga de contraceptie.Pilule se pot lua pana la menopauza daca-ti permite ficatul, dar gandeste-te ca, inaintand in varsta si tinand ani de zile ovulatia inhibata va fi mai problematica o viitoare sarcina.Da, ele ofera protectie din prima zi.Fa-ti analizele, probele hepatice, si gandeste-te bine, daca in viitorul apropiat nu-ti doresti copii pune-ti un sterilet.Numai bine!
0
04-11-2010, ora 21:11
danka
Nu este medic/terapeut
danka
Am luat Mercilon timp de 1 an la prescrierea medicului ginecolog. Am renuntat la ele timp de 1 an jumate si acum as vrea sa le reiau. Este in regula daca le reiau pur si simplu fara sa mai merg la control la ginecolog?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul