Pauza anticonceptionale

10-07-2011
Beyoncé
Nu este medic/terapeut
Beyoncé
Iau anticonceptionale de 4 ani. Acum am 25 de ani. La inceput am luat Marvelon 2 ani, apoi Yaz, 6 luni (nu mi s-au potrivit deloc), dupa care am trecut pe Yasmin. De cand le iau am facut doar o pauza de 1 luna si uneori m-am protejat suplimentar deoarece am luat diverse tratamente cu antibiotice, pentru raceli.
Ar trebui sa fac o pauza? Daca da, cand si pentru cat timp?
Imi poate fi afectata fertilitatea din cauza ca am luat anticonceptionale prea mult timp?

Va multumesc anticipat!
2 comentarii
0
11-07-2011, ora 13:31
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Inainte, se recomandau pauze in administrare, in ideea ca acest lucru ar diminua frecventa unor reactii adverse ale anticonceptionalelor, asa cum este sterilitatea. Studii ulterioare au aratat ca aceste pauze nu prezinta niciun beneficiu, dimpotriva. Iar reactiile adverse depind nu de existenta sau nu a pauzelor, ci de numarul total de luni de expunere la medicatia hormonala. E acelasi lucru si in privinta altor factori de risc, de exemplu in cazul fumatului: nu conteaza ca cineva face pauze de fumat de 2 luni intr-un an, ci conteaza numarul total de tigari la care se expune cineva de-a lungul timpului.

Prin urmare, in special in cazul in care, candva in viitor, va ganditi la posibilitatea de a avea copii, ar fi bine sa nu mai luati anticonceptionale de loc. Totusi, daca luati, e preferabil sa faceti acest lucru fara pauze, decat cu pauze.
0
11-07-2011, ora 20:17
Beyoncé
Nu este medic/terapeut
Beyoncé
Va multumesc frumos pentru raspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul