Pata galbena pe ochi

05-09-2007
cmyra
Nu este medic/terapeut
cmyra
Cam de vreo 2 luni, am o pata galbena, ca si o alunita, in partea interioara a ochiului stang, iar ochiul este mereu iritat.E adevarat ca stau cam 8-9 ore zilnic la calculator, dar pana acum nu am avut probleme.Care este motivul acelei pte si ce tratament ar trebui sa fac?
Multumesc pentru viitoarele raspunsuri.
11 comentarii
0
06-09-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Poate fi un chist sau un xantom. In ambele cazuri tratamentul este chirurgical. Ar trebui sa va examineze un dermatolog sau un oftalmolog.
0
07-09-2007, ora 00:00
cmyra
Nu este medic/terapeut
cmyra
Din cate am citi eu, xantomul apare pe piele, ori la mina pata galbena este pe retina...E posibil sa fie xantom sau chist pe retina?
0
08-09-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Eu nu am inteles ca ai pata pe retina, ci in unghiul intern al ochiului, adica intre nas si ochi. Daca pata este pe retina, trebuie sa apelezi la un medic oftalmolog.
0
08-09-2007, ora 00:00
cmyra
Nu este medic/terapeut
cmyra
Multumesc pentru raspuns.
0
29-12-2007, ora 00:00
marmara
Nu este medic/terapeut
marmara
E o mare diferenta intre aceste raspunsuri.Unde este pata galbena ? Orice ochi normal are pe retina asa zisa pata galbena(macula lutea )care are in centrul ei foveea centralis.Irisul este partea colorata a ochiului cu pupila in centru.
Prin urmare care este intrebarae ?
0
03-09-2009, ora 11:16
Bogdan88
Nu este medic/terapeut
Bogdan88
Am o pata maronie pe sclera(partea alba a ochiului) de aproximativ 2 ani, nu ma deranjeaza la vedere, dar... daca ma puteti ajuta cu un raspuns... ce reprezinta, care ar fi motivele pentru care a aparut., cum pot scapa de aceasta pata.
Va multumesc!
0
06-09-2009, ora 09:32
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Pentru cmyra: ar fi bine sa faci consult oftalmologic sa vedem despre ce fel de leziune este vorba si unde este localizata.
pentru Bogdan: ar putea fi un naev conjunctival, si acesti naevi prezinta aceleasi caracteristici ca si un naev tegumentar ;este bine sa mergi la un consult oftalmologic pentru un diagnostic cert; numai bine
0
30-09-2009, ora 18:35
ioana.i
Nu este medic/terapeut
ioana.i
In urma cu 2, 5 luni, mi-a aparut spontan in campul vizual o fig-scama( ca un receptor de tf ), neguroasa ce se misca odata cu ochiul.(am mai avut acest simptom de cateva ori, cu ani in urma, dar a fost pasager- 1zi). Diagnostic-medic - Keratoconjunctivita. Am facut 10 zile :aciclovir, ciprofloxacina, cornergel, si (zovirax-luat incorect, pt k se coagula). Incet, incet scama s-a diminuat la o pata mica, a devenit mai difuza, dar imi da un disconfort. Am 56 ani, locuiesc la tara- jud Tl. Sugerati-mi ce sa fac in continuare!
stimata dr.Zorca, multumim pt generozitatea dvs.D-zeu, sa va rasplatasca!
0
05-10-2009, ora 21:31
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Probabil mai exista infiltrate corneene: va sugerez sa continuati sa administrati inca 1 saptamana, Zovirax- 1 aplicatie de 5 ori pe zi, la 5 minute - Corneregel, 1 aplicatie de 5 ori pe zi, 7 zile si vom incepe administrarea de Tobradex( Netildex, Betabioptal), in scopul resorbtiei infiltratelor corneene- 1picatura de 5 ori pe zi- 2 saptamani, apoi 1 picatura de 3 ori pe zi- 1 saptamana, apoi 1 picatura pe zi -1 saptamana, , apoi inca 1picatura la 2 zile, in total, 3 picaturi; Este bine ca picaturile sa fie administrate inaintea unguentului Zovirax; numai bine
0
17-11-2009, ora 14:30
rubia
Nu este medic/terapeut
rubia
Buna ziua! Am si eu o problema la ochiul stang, de ceva vreme am observat o pata galbena pe retina, aproape de iris, nu ma deranjeaza la vedere dar mi- e un pic frica pentru ca am avut un chalazion ( la ochiul drept) si am scapat de el doar prin interventie chirurgicala la Sf. Spiridon din Iasi, si sincer a fost destul de dureros chiar daca a fost pe pleoapa.Nu am fost lamurita atunci, de la ce mi-ar fi aparut acel chalazion si de ce trebuie sa ma feresc. Nu am probleme cu vederea cu toate ca imi petrec destul timp la calculator( care din cate se stie dauneaza ochilor ).Poate cineva sa imi spuna ce as putea sa am, se scapa de pata galbena prin tratament?pentru ca mi-e frica sa mai merg la medic.si cand am avut chalazionul m-am dus la medicul oftalmolog si m-au trimis la spital sa ma opereze si m am cam speriat de aia mi e frica sa ma duc la control, cu toate ca e alta problema acum. Sper sa aflu cateva detalii de la voi. Mersi frumos!
0
15-12-2009, ora 23:49
cezarebun95
Nu este medic/terapeut
cezarebun95
salut am si eu o problema, de cand am 5 ani mi-a aparut o pata rosie pe ochi. Nu ma deranjeaza, nu ma ustura dar ma enerveaza la felul cum arat. Am si o poza sa va arat : http://yfrog.com/jmimage000kuj Poate ma puteti ajuta. Am fost si al doctor si mi-a dat niste picaturi de ochi dar nu si-au facut efectul. Nu stiu ce sa fac dar vreau neaparat sa scap de aceasta. am mai intrebat persoane si mi-a zis sa fac operatie cu laser ??
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Curiozitate: cum cresc ochii?
  •