Pata albicioasa pe iris

04-11-2009
Paul40Buc
Nu este medic/terapeut
Paul40Buc
Buna ziua,

In aceasta dimineata in timpul ce imi faceam toaleta de dimineata(spalat, barbierit) am observat ca pe/sub IRISUL ochiului stang(aproape de limita lui exterioara, deci nu spre pupila sau in interiorul acesteia!!!) am observat un punct albicios de marimea unui varf de pix. studiind mai atent irisul, am observat ca pata se continua tot sub iris, dar mai putin vizibil, insa nu spre interior si paralel cu marginea irisului, pe un arc de 2-3 mm. La vedere nu deranjeaza prea tare. Ieri mi s-a parut un pic incetosata vederea ochiului stang, dar nu am observat aseara acest punct albicios. Azi simt o usoara jena a globului ocular. E posibil sa fie un inceput de cataracta? M-am programat la un control oftalmologic, din pacate martea viitoare. Ar fi cazul sa merg la urgenta? Merci anticipat!
2 comentarii
0
11-11-2009, ora 20:07
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Este necesar consultul oftalmologic pentru a preciza despre ce fel de leziune este vorba; cu cat mai repede, cu atat mai bine( scapi si de neliniste); numai bine
0
11-11-2009, ora 21:49
Paul40Buc
Nu este medic/terapeut
Paul40Buc
Multumesc pentru reply.

Intre timp am ajuns la doctorul oftalmolog. Pentru cei interesati, e bine de stiut ca aceasta pata se datoreaza/este un abces corneean. Deocamdata mi s-a prescris tratament cu antibiotice(pastile si picaturi in ochi). Dupa 6 zile de tratament, pata respectiva nu s-a mai extins, dar nici nu da semne ca ar reactiona la tratament. Voi reveni pe parcurs cu alte informatii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.