Pastile de slăbit? Sunt recomandate?

22-12-2010
ale.petrovai
Nu este medic/terapeut
ale.petrovai
Buna seara,

Am nascut acum 2 ani insa de atunci nu am reusit sa slabesc. Inainte sa raman insarcinata avea 70-75 kg... incet incet am ajuns la 90...pe urma, dupa ce am nascut, am inceput sa beau lapte... mult..., dulciuri la fel.. si am ajuns acum 2 luni de aveam 104 kg. Acum urmez o cura de slabire.. mananc totul cu gramajul.. in functie de calorii, merg la sala, mai fac exercitii si acasa... si am ajuns la 91kg. Am tot citit pe internet despre pastilele de slabit, unii le lauda altii nu... Vreau sa ajung din nou macar la 70 kg, Pastilele astea din cidru, sau acai berry sunt laudate si unii spun ca au slabit peste 10 kg in 1-2 luni. Recomandati dvs ca medici nutritionisti asemenea pastile? As vrea sa imi comand si nu stiu ce sa fac.. Am mai citit si despre ECOFIT. Multumesc!
3 comentarii
2
20-07-2016, ora 09:40
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

In primul rand felicitari pentru rezultatele obtinute!
Pentru a pierde in greutate intr-un mod sanatos este recomandat ca perioadele de slabire sa alterneze cu cele de mentinere, pentru a-i lasa organismului ragazul necesar sa sa adapteze la noul aport caloric, dar si dvs. Acum depinde cat de mare este restrictia pe care ati adoptat-o. Dacă implica deficitul cu mai mult de 800-1000 de calorii comparativ cu dieta de rutina sau depaseste 1300 de calorii intr-o zi, se pot crea anumite deficite nutritionale, iar stresul organismului va fi mult mai accentuat in conditiile in care ati crescut gradul de activitate fizica atat de brusc.

Importanta acestei etapte de mentinere consta in reducerea riscului de a recastiga greutatea dupa atingerea greutatii ideale. Existenta acestei perioade nu inseamna ca puteti relua obiceiuri alimentare care au favorizat cresterea ponderala. In schimb, se vor adopta altele noi si se vor reeduca gusturile alimentare (se va creste consumul de legume, vegetale, leguminoase si fructe, se vor prefera variantele integrale ale cerealelor, laptele si lactatele vor fi consumate potrivit portiilor recomandate- 2-3 pe zi, 225 ml lapte, 150 ml iaurt, 80-100 g branzeturi slabe-, se vor reduce grasimile, alimentele din comert, bauturile indulcite, dulciurile etc.), preferand-se alimentele dense din punctul de vedere al nutrientilor si nu al caloriilor.

Organismul dvs, fara prea mult efort a depus kilogramele in plus sub forma de rezerve energetice pentru o potentiala perioada de infometare. Fiind femeie, acestea vor fi mult mai dificil de eliminat, deoarece corpul nu vrea sa renunte atat de usos la ele, reprezentand pentru el garantia ca in momentul unei eventuale sarcini, micutului i se vor asigura resursele energetice pentru cresterea si dezvoltarea optime. Organismul nu stie nevoile individuale pe care dvs. le aveti, de aceea este datoria dvs. sa va alimentati in functie de ele (sa adaptati consumul caloric la nevoile bazale ale corpului, la gradul de activitate fizica desfasurata, starea fiziologica- sarcina, alaptare, menopauza s.a.m.d.), pentru a nu-l lasa pe el sa ia deciziile si astfel sa luati inevitabil si in greutate.

Acum, ganditi-va cat efort ati depus pentru a pierde acele 13 kg. Avand in vedere ca ati pornit de la un exces, cum s-ar zice „ati avut de unde da” fara sa va „suparati” organismul, ati reusit ca in 2 luni sa aveti aceste rezultate. Insa in mod normal, se pierd in jur de 450 g pe saptamana, maxim 1 kg. Insa, apropiindu-va de greutatea ideala, corpul va lupta tot mai mult, iar surplusul ponderal va fi tot mai greu de eliminat. Moment in care dvs. nu trebuie sa cedati, ci trebuie sa continuati cu noile obiceiuri alimentare si comportamente ale stilului de viata, sa aveti rabdare si sa-i acordati o sansa slabirii sanatoase, pentru a si mentine acea greutate la care va doriti sa ajungeti.

Trebuie sa va apreciati sacrificiile si sa va respectati corpul. Atunci, de ce ati apela la aceste pastile? Obiectivul unui program de pierdere in greutate nu reprezinta doar pierderea greutatii per se, ci reeducarea, adoptarea și mentinerea proceselor care au ajutat la atingerea obiectivului ponderal. Aprecierea compozitiei corporale (masa musculara, masa grasa, masa ososa, lichide) poate aprecia mult mai fidel evoluția procesului de slabire. De aceea este importanta supravegherea din partea unui specialist in nutritie pe parcursul programului de slabire.

Pastilele de obicei conduc la pierderi lichidiene si nu a depozitelor de grasime despre care am mentionat mai sus si ofera o falsa senzatie de slabire; un mic exemplu ce poate insemna pierderea in greuatate. Si nu mai vorbim de riscurile pentru sanatate pe care le implica lipsa normarii legale a compozitiei acestora (pot contine substante toxice, adictive, inactive, care pot interactiona cu procesele fiziologice ale organismului.

Doar dvs. puteti lua decizia corecta. Sanatatea dvs. este mult mai importanta decat pierderea unor kilograme intr-un interval de timp X, mult mai rapid. Nu uitati, atat castigul ponderal, dar si opusul sunt procese care presupun trecerea unui interval lung de timp pentru obtinerea rezultatelor, fie ele pozitive sau negative. Orice interventie nefiziologica ar putea dezechilibra organismul si statusul nutritional.

Multa sananate!
0
20-07-2016, ora 10:16
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Ce raspuns frumos!
"Obiectivul unui program de pierdere in greutate nu reprezinta doar pierderea greutatii per se, ci reeducarea, adoptarea și mentinerea proceselor care au ajutat la atingerea obiectivului ponderal. "
Pastilele de slabit fac parte din comertul de iluzii alaturi de multe alte produse (majoritatea din domeniul sanatatii) pe care oamenii le cumpara cu speranta.
In realitate trebuie sa muncim din greu pentru a obtine ce vrem. Si tocmai chinuiala noastra ne face sa apreciem si mai mult rezultatele.
0
21-10-2016, ora 17:49
naturista
Nu este medic/terapeut
naturista
Asa este. Foarte frumos spus si ar fi bine daca s-ar pune raspunsul asta pe toate paginile de net unde se discuta despre pastile de slabit. Noi am avut in familie un caz care era sa se termine tragic, dar care, printr-un noroc a avut happy end. In sensul ca a scapat cu viata, nu ca a slabit. De slabit a slabit dupa ce a apelat la doamna doctor Dumitrache, de la Ponderas, care i-a supravegheat si prescris o dieta personalizata si adaptata problemelor de sanatate pe care le avea. Si care, in cele din urma, s-a transformat intr-un mod de viata sanatos.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dozele orale crescute de semaglutidă, eficiente în scăderea glicemiei și slăbire
  • Analiza bazată pe IA identifică două extracte de plante cu potențial de utilizare ca pastile de slăbire
  •