Paradontoza incipienta

04-04-2010
arabela1
Nu este medic/terapeut
arabela1
Buna ziua,

Am fost diagnosticata cu paradontoza incipienta. Pe radiografia panoramica se vede ca osul este foarte putin ciupit. Medicul care m-a consultat mi-a spus ca trebuie sa fac 2 chiuretaje subgingivale inchise. (in prima faza mi-a facut o igienizare, apoi vrea sa imi aplice antibiotic local si apoi sa-mi fac chiuretajul si mi-a recomandat sa-mi pun aparat dentar pt indreptarea dintilor). Intrebarea mea este, in cazul de parodontoza incipienta chiar trebuie sa fac chiuretajele cu pricina, nu exista alta solutie mai putin invaziva?

Multumesc
6 comentarii
0
04-04-2010, ora 16:56
arabela1
Nu este medic/terapeut
arabela1
mentionez ca gingia este un pic inflamata si desigur retrasa, dar nici urma de puroi sau alte minuni. Va rog lamuriti-ma si pe mine cand anume este recomandat chiuretajul subgingival inchis.
0
04-04-2010, ora 22:40
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
buna ziua!
chiuretajul subgingival in camp inchis se face atunci cand exista pungi parodontale mici ( adica santul gingival din jurul dintelui este putin mai adanc decat normal, inflamat si cu depozite de tartru si placa bacteriana). printr-o igienizare obisnuita, adica detartraj si periaj profesional este posibil sa nu se indeparteze in totalitate tartrul si tesutul inflamat din aceste pungi, de aceea se face un chiuretaj, iar cel in camp inchis este mai putin invaziv decat cel in camp deschis.
aceasta interventie asigura stabilizarea parodontopatiei, mai ales ca urmeaza sa purtati un aparat ortodontic care se aplica pe un teren perfect stabilizat din punct de vedere parodontal.
0
05-04-2010, ora 14:22
arabela1
Nu este medic/terapeut
arabela1
Va mai deranjez cu inca o intrebare (sau doua). Daca imi face chiuretaj in faza in care sunt, cu aplicare de antibiotic, ce anume previne ca data viitoare sa nu mi se infecteze iar gingiile si datorita chiuretajului sa se formeze pungile parodontale si mai adanci ca prima data, daca organismul meu nu lupta cum trebuie? Desigur tinand igiena bucala ca la carte, dar parerea mea este ca este imposibil sa tin toate bacteriile la distanta chiar daca ma spal de 10 ori pe zi, dupa fiecare gustare. Mentionez ca pana acum cateva luni nu am avut niciodata tartru si ma duc regulat la dentist de cand ma stiu o data sau de 2 ori pe an.
Inflamatia gingiei nu poate sa scada decat prin chiuretaj?
Tratamentul pe care l-am descris mai sus am tot citit ca este tratamentul conventional, traditional. Parerea mea ca acesta nu trateaza decat efectul, adica organismul este deja slabit si bacteriile ataca oricum si ce imi "vindeca" medicul este ca indeparteaza tesutul necrozat si restul de bacterii, adica el doar face putina curatenie, dar care este tratamentul pana la urma? antibioticul o sa functioneze doar cand este aplicat, dar apoi?
0
05-04-2010, ora 15:32
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
dupa cum v-a spus probabil si medicul dvs si dupa cum ati intuit si singura, parodontopatia nu se vindeca complet, nu exista tratament care sa impiedice reaparitia bolii. ea poate fi doar stabilizata, tinuta sub control prin tratamentul aplicat periodic de medic si, mai ales, cel mai important printr-o igiena impecabila mentinuta de dvs.
deci, ca sa va raspund la ultima intrebare. apoi... dvs va spalati CORECT nu de 10 ori pe zi, ci de 3 ori fiind suficient. folositi ata dentara si apa de gura si va prezentati la contol la 6 luni. in acest fel boala dvs nu va evolua.
0
09-04-2010, ora 16:01
arabela1
Nu este medic/terapeut
arabela1
Buna ziua din nou! Va rog ma lamuriti si pe mine dupa ce criterii se pune diagnosticul de parodontoza incipienta? Am fost la alt cabinet pentru consult, cu aceeasi radiografie panoramica si mi s-a spus ca in nici un caz nu este parodontoza, de chiuretaj nici vorba (prima data mi se spusese ca imi trebuie 2 chiuretaje in valoare de 500 de euro) si ca ranile pe care le am la gingie sunt din cauza periutei de dinti electrice pe care am folosit-o aproape un an si a periatului prea vanjos si insistent. Ceea ce nu neg, am exagerat un pic pt ca m-am speriat de parodontoza
0
02-07-2010, ora 11:29
erossdaniela2000
Nu este medic/terapeut
erossdaniela2000
Buna ziua, poate ma ajuta si pe mine cineva am si eu o problema:am parodontoza si tocmai am pierdut un dinte.In situatia asta as vrea sa stiu daca se poate face un implant.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: