Parodontita apicala

18-08-2012
Marian194
Nu este medic/terapeut
Marian194
Buna seara!Ma numesc Marian si am 18 ani.Am fost la dentist pentru un detartraj si medicul s-a uitat cum stau cu dantura.Mi-a spus ca am probleme cu o masea care prezinta si o carie profunda.Mi-a polizat si dupa mi-a umblat cu niste ace pe canal.Nu prea m-a durut, decat foarte putin(maxim un minut).A spus ca am gangrena la acea masea, fiind prezent si mirosul urat.Dupa a bagat de doua ori niste seringi pe canal si la final mi-a pus ca o plomba(substanta antiseptica din cate am inteles).Mi-a spus ca e ceva normal sa ma doara si daca o sa simt o durere insuportabila sa dau jos substanta aceea alba si sa iau antibiotice.Durerea este una pulsatila.De atunci m-a durut, dar ceda la analgezice durerea(am luat Nurofen Forte, Aulin)Dar nu mai inteleg pentru ca pe reteta mi-a scris'parodontita apicala'.Eu am luat antibiotice, dar n-am dat substanta aceea jos, se poate intampla ceva?Si daca puteti sa-mi spuneti ce urmeaza sa-mi faca(am programare luni)
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
1 comentarii
0
19-08-2012, ora 23:14
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
parodontita apicala este o infectie localizata in osul din vecinatatea varfului radacinilor. de obicei se dezvolta lent, este o infectie cronica, de aceea pacientii de multe ori nu au durere decat in episoadele de reacutizare. in cazul dvs tratamentul de canal poate constitui un stimul ce reacutizeaza aceasta infectie cronica.
medicul dvs v-a spus sa scoateti acel pansament provizoriu in cazul in care apare durerea pulsatila deoarece aceasta reacutizare poate insemna abces si va puteti umfla. chiar daca luati antibiotic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul