Pareza faciala. Tratament fara rezultat

17-11-2007
fly76
Nu este medic/terapeut
fly76
Am fost diagnosticat de curand cu pareza faciala stanga. Am fost la un neurolog si mi a prescris Medrol 1cp/zi, Carbamazepina 1/2 de 2 ori pe zi, Vit. B1, B6 injectabil, si Ranitidina 1 cp. zi.Am o saptamana de tratament si nu se vede niciun rezultat. oare nu este bun tratamentul, mai exista si alte metode de tratament(acupunctura de ex.) ?
102 comentarii 12 3 4 Înainte ›
0
17-11-2007, ora 00:00
D33a
Nu este medic/terapeut
D33a
buna ziua! imi pare rau pt suferinta d-voastra. ati spus k aveti o sapt de tratament...un sfat este sa nu asteptati minuni de la prima pastila...rezultatele la orice tratament de genul asta apar cam dupa 3-4sapt. aveti rabdare! tre sa va faceti probleme daca va simtiti rau de la pastile...si atunci sa va adresati medicului. presupun k neurologul v-a spus ca dupa o luna sa reveniti la consult...atunci veti stii dak tratamentul are efect pozitiv asupra dumneavoastra sau nu! sanatate multa!
0
17-11-2007, ora 00:00
alicis
Nu este medic/terapeut
alicis
Să nu intrerupeţi brusc Medrolul- trebuie să respectaţi dozele de administrare, care, in mod sigur, sunt descrescătoare, sau urmează ca medicul să vă reducă doza pe viitor. Odată inceput tratamentul cu Medrol sunteţi "legat(ă)" de el.
0
29-11-2007, ora 00:00
pareza
Nu este medic/terapeut
pareza
si eu am o pareza faciala stanga de o luna si jum si inca nu mi-a trecut imi puteti spune si mie ce trebuie sa fac? am fost la medicul neurolog mi-a dat tratament cu predison milgama injectii si bilobil. va rog daca pute-ti sa ma sfatuiti si pe mine unde sa ma mai duc in afara de neurolog multumesc
0
29-11-2007, ora 00:00
pareza
Nu este medic/terapeut
pareza
d-vst va trecut, nu a trebuit sa va internati in spital ?
nu vi s-a sucit gura, ochiul vi-l pute-ti inchide?
de la ce ati facut pareza de la curent ?
daca stiti un tratament va rog comunicati-mi-l si mie.
va multumesc si va doresc multa sanatate.
0
30-11-2007, ora 00:00
fly76
Nu este medic/terapeut
fly76
am aprox 3 sapt de tratament(cel de sus timp de 10 zile iar apoi Neuromultivit 3tb/zi, Ketoprofen 1cp/zi, Carbamazepina 1cp de 2 ori pe zi, ranitidina 1 cp/zi) si am inceput sa-mi mai revin(am contractii ale muschilor fetei afectate).ochiul il pot inchide. de la curent am facut aceasta pareza.Nu am fost internat in spital, am stat numai in casa la caldura ceea ce va sfatuiesc si pe dumneavoastra. multa sanatate
0
30-11-2007, ora 00:00
pareza
Nu este medic/terapeut
pareza
multumesc mult, va doresc si eu multa sanatate si sa va face-ti bine cat mai repede. comprese cu sare incalzita nu va puneti am auzi ca sunt bune. dumneavostra face-ti masaj sau ghimastica faciala?
va doresc multa rabdare si sanatate!!!
0
02-12-2007, ora 00:00
fly76
Nu este medic/terapeut
fly76
nu am pus nicio compresa. imi fac masaj singur.poate o sa fac acupunctura sau fizioterapie, am inteles ca sunt bune. cu rabdare ne facem bine. sanatate multa
0
12-03-2008, ora 00:00
sonnyutza
Nu este medic/terapeut
sonnyutza
acum 6 ani am facut si eu o pareza faciala, aeam doar 14 ani p atunci, a fost groaznic, am stat 3 saptamani in spital, cu vitamine injectabile si medicamente foarte multe. sfatul meu, e sa va feriti cat d mult puteti de curent, si cei care inca au pareza, recomand neaparat un medic specialist, pt ca nu e d glumit cu asa ceva. din nefericire, s poate sa ramaneti asa o viata intreaga dak nu actionati cat mai repede. chiar si dupa tratarea ei, aveti mare grija. eu din simptomele pe care el am acum, mi-e frica sa nu imi revina. totusi, multa sanatate tuturor si nu uitati SANATATEA E P PRIMUL LOC!!!!! lasati tot si ocupati-va de sanatatea voasra!!!!
0
13-03-2008, ora 00:00
fly76
Nu este medic/terapeut
fly76
am scapat cu bine, dar am ramas cu teama de a nu se repeta. ma feresc cat pot de curent. asa este, sanatatea conteaza cel mai mult
0
31-07-2008, ora 00:00
remy-b
Nu este medic/terapeut
remy-b
buna ziua ma numesc ovidiu am 26 de ani si acum 5 ani am facut pareza faciala periferica pe partea dreapta.am facut tratament medicamentos cu prednison, injectii cu diferite vitamine.am mai facut tretament la fizioterapie cu ultrasunete, dar fata si-a revenit putin, apoi am facut peste 100 de sedinte de acupunctura si si-a mai revenit putin doar in proportie de 50%.am fost la un medic neurolog la londra si mi-a dat un verdict cum ca un nerv ar fi mort!
el mi-a recomandat tratament cu botox la fiecare 2-3 luni, care este si f costisitor dar poate avea si urmari sau operatie estetica la care exista anumite riscuri, iar acum dupa 5 ani inca mai am sechele, nu f grave darincet ma obisnuiesc cu ideea ca nu se poate mai mult momentan.Daca cineva ar putea sa-mi dea un sfat ce as putea sa mai fac.Va multumesc anticipat!
0
31-07-2008, ora 00:00
sonnyutza
Nu este medic/terapeut
sonnyutza
e ok tratamentul, dar nu t astepta sa s vada rezultatele intr-o saptamana. eu am stat in spital 2 saptamani jumate, si abia p la sfarsit s vedeau rezultatele.oricum, doar dupa cateva luni o sa fi sanatos. si dak respecti k lumea tratamentu, o sa fie ok.remy-b.eu am facut acu 6 sau 7 ani tot p partea dreapta, si mi-am revenit foarte bine.singura chestie kre s vede, e k ochiul drept mi-e putin mai inchis decat stangu, dar asta s vede doar cand zambesc. eu sincer am facut si 3 luni d zile moldamin dupa aceea, dar chiar nu mai stiu pt c.mi-a fost greu, k nu intelegeam eu f multe p atunci, eram destul d mik sa imi dau seama d gravitatea bolii
0
12-09-2008, ora 00:00
Florynika
Nu este medic/terapeut
Florynika
Buna ziua.ma numesc Florina si am 17ani si akum 3saptamani am facut o pareza faciala, pe partea stanga am facut tratament medicamentos Nurofen(calmant cu afectiune rapida si eficienta)2cp/zi;Amoxicilina 500mg 1/8ore;Prednison 5mg 5cp dimineata;(doar 5zile)mi-a zis sa nu mananc sarat; Ophtamesone(picaturi pt.ochi) si Diclosal gel.de marti(16.08.2008) ma apuc si de fizioterapie, orikum ma simt mai bn adik f bn, mi-se mai stramba putin gura cand zambesc in rest numai am nik.sper sa imi revin de tot:) SANATATE!
0
12-09-2008, ora 00:00
Florynika
Nu este medic/terapeut
Florynika
Mi-e mi-a mai zis k dk in 5zile q Prednison nu imi trece imi va face niste analize mai amanuntite si ma va pune pe Moldamin injectabil.nu va jucatzi cu asa ceva k este foarte pericolos dk nu tratati la timp putetzi ramane asa toata viata.mi-a zis sa am grija sa numai stau in curent pt k se poate repeta oricand:(.multa sanatate!
0
24-02-2009, ora 18:49
Creatza17
Nu este medic/terapeut
Creatza17
Salut!Ma numesc Iuliana, am 17 ani!de cateva zile nu imi mai pot inchide ochiul stang, si nu ma mai pot incrunta cum trebuie!am citit despre unele cazuri pe forum, asemanatoare cu al meu!nu am fost inca la medic...Oare ce ar trbuie sa fac????:-?nu am nici un fel de durere, doar imi este foarte greu sa inchid ochiul stang.am neaparat nevoie de un sfat!!!!!Recunosc ca am stat in curent, mai ales la scoala..Este oare o usoara paralizie faciala???Ce as putea face???Va rog..am nevoie de ajutorul dvs!:((!
0
01-03-2009, ora 20:34
marian86
Nu este medic/terapeut
marian86
Salut, ma numesc Marian si se pare ca sunt in acelasi cerc cu voi, din pacate. Am o pareza faciala pe partea dreapta, am fost la doctor si mi-a dat tratamentul : tiolin si prednison, pareza o am de duminica, as vrea daca se poate sa imi raspundeti si mie daca este tratamentul corect. Va multumesc!

Creatza17 sfatul meu e sa consulti un medic neaparat dak ink nu ai facut-o !
0
22-04-2009, ora 13:02
luci-ana
Nu este medic/terapeut
luci-ana
buna sunt luci-ana am 24 de ani si eu sufar de pareza faciala periferica stanga de 15 zile. urmez tratament cu medrol 4 mg, neuromultivita 3 pe zi si fizioterapie cu laser.am facut si 4 injectii cu dexametzone si am luat si aciclovir timp de 10 zile.vreau sa va spun k acum aproape mi-am revenit cu ajutorul lui Dumnezeu. Se mai cunoaste putin cand rad in hohote..dar achiul si-a revenit si el in proportie de 85%nu-l pot strange foarte tare.il inchid clipesc normal.Doctorul neurolog mi-a spus k daca in 7 zile nu vad nici o imbunatatire sa i-au prednison dar eu cred k MEDROL ESTE MAI BUN...IN CAZUL MEU SI-A FACT EFECTUL INCA DIN A 2 ZI.SANATATE MULTA SI PASTRATIVA CREDINTA.PA
0
22-04-2009, ora 13:04
luci-ana
Nu este medic/terapeut
luci-ana
Să nu intrerupeţi brusc Medrolul- trebuie să respectaţi dozele de administrare, care, in mod sigur, sunt descrescătoare, sau urmează ca medicul să vă reducă doza pe viitor. Odată inceput tratamentul cu Medrol sunteţi "legat(ă)" de el.
0
22-04-2009, ora 20:50
luci-ana
Nu este medic/terapeut
luci-ana
am fost azi la medicul neurolog si mi-a spus k m-am vindecat si sa incetez cu fizioterapia, medrol si sa i-au incontinuare doar neuromultivit pana ma refac compet.Nu exagerati cu fizioterapia k nu este bine ducetiva la control dupa 10 zile.EU M-AM REFACUT IN 10-12 ZILE.
0
22-04-2009, ora 23:18
marian86
Nu este medic/terapeut
marian86
eu am pareza faciala periferica pe partea dreapta de aproape 2 luni, nu mai am tratament de 2-3 sapt, dar inca se mai vede adica mai are pana se vindeca si neurologul mi-a spus sa nu imi fac masaj facial "fizioterapie" pentru ca mai rau face, ca irita nervul. Imi trece, dar cam greu :(...poate difera si pareza sau nush de ce la unii trece asa repede si la altii trec cateva luni pana trece...mie o sa imi treaca cam prin iunie din spusele doctorului.
0
24-05-2009, ora 13:17
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Buna ziua,

In cazul parezei de nerv facial prima optiune terapeutica este cea medicamentoasa. Daca nu raspunde total la tratament sau in cazul in care se doreste evitarea unui tratamentului cu cortizon sau derivati ai acestuia urmatoarea posibilitate terapeutica o reprezinta oxigenarea hiperbara (HBO), acest tratament avind un efect puternic antiinfamator si antiedematos, considerat si un inlocuitor mai eficace al derivatelor de cortizon.

Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld (Germania)
0
08-06-2009, ora 23:56
anilad
Nu este medic/terapeut
anilad
pe 5 mai am fost diagnosticata cu paralizie faciala afrigore. am facut tratament cu cortizon timp de 10 zile, si antiviral 5 zile. Apoi medicul mi-a spus ca trebuie sa am foarte multa rabdare, si sedinte de kinetothérapie. a trecut o luna si paralisia a regresat foarte putin. abia inchid ochiul stâng, (nu clipeste natural, deci daca ies fara ochelari colectionez muste si praf), zâbetul meu este de fapt o strâmbatura. nu mai stiu ce sa fac, unde sa ma mai duc
0
09-06-2009, ora 08:47
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimata doamna,

tratamentul cu cortizon deja facut este ceea ce se face in mod normal, avind un efect pozitiv pentru majoritatea pacientilor. Daca probremele nu dispar dupa acest tratament urmatoare posibilitate de tratament o reprezinta oxigenarea hiperbara.

Detalii puteti obtine la Centrul de medicina hiperbara din Constanta, si telefonic, consultatia este gratuita.

Cu stima
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld (Germania)
0
17-06-2009, ora 10:52
Teo_G
Nu este medic/terapeut
Teo_G
buna ziua, din data de 11.05.2009 m-am ales cu o pareza faciala dreapta, drept pt care am fost la medic si am luat 10 zile predinson, neuromultivita, pentoxiretard, ranitidina, dar dupa tratament nu am simtit nici o inbunatatire si am fost la un spital recuperare unde am facut electrostimulare, laser, masaj, fizioterapie dar cu toate acestea dupa aprox 15 zile, ochiul drept tot nu il pot inchide decat un pic (se da peste cap )obrazul face o mica zvacnitura daca te uiti atent, iar spranceana se ridica un pic dar nu cat cea stanga.
Daca a mai trecut cineva prin astfel de situatii va rog spuneti-mi cum ati rezolvat aceasta problema ca eu sunt cu moralul la pamant tinand cont ca au trecut atatea zile si rezultatele sunt minime!
0
17-06-2009, ora 22:43
anilad
Nu este medic/terapeut
anilad
buna ziua Teo_G Eu m-am ales cu pareza faciala pe 5 mai si am urmat aproximativ acelasi tratament: cortizon 10 zile si antiviral. de atunci fac kinetoterapie (la inceput zilnic, acum de doua ori pe saptamâna).
Cuvintele auzite cel mai des, erau rabdare si sa ma strâmb in oglinda. kinetoterapeutul maseaza usor partea valida si stimuleaza partea paralizata. nu am facut electrostimulare. medicul mi-a spus ca este inutil: stimuleaza doar muschiul nu si nervul. abia dupa vreo 5 saptamâni am inceput sa ridic sprânceana, inchid cât de cât ochiul, iar gura a inceput sa zvâcneasca. Se pare ca este un bun inceput!
CA SFAT NU STIU CE SA-TI DAU CURAJ MULT, NU UITA SA PROTEJEZI OCHIUL CU OCHELARI BUNI DE SOARE, (EU AM CULES CÂTEVA MUSTE PRAF LA INCEPUT) STRÄMBA-TE CÂT POTI DE MULT SI ODIHNA BAFTA
0
17-06-2009, ora 22:43
anilad
Nu este medic/terapeut
anilad
buna ziua Teo_G Eu m-am ales cu pareza faciala pe 5 mai si am urmat aproximativ acelasi tratament: cortizon 10 zile si antiviral. de atunci fac kinetoterapie (la inceput zilnic, acum de doua ori pe saptamâna).
Cuvintele auzite cel mai des, erau rabdare si sa ma strâmb in oglinda. kinetoterapeutul maseaza usor partea valida si stimuleaza partea paralizata. nu am facut electrostimulare. medicul mi-a spus ca este inutil: stimuleaza doar muschiul nu si nervul. abia dupa vreo 5 saptamâni am inceput sa ridic sprânceana, inchid cât de cât ochiul, iar gura a inceput sa zvâcneasca. Se pare ca este un bun inceput!
CA SFAT NU STIU CE SA-TI DAU CURAJ MULT, NU UITA SA PROTEJEZI OCHIUL CU OCHELARI BUNI DE SOARE, (EU AM CULES CÂTEVA MUSTE PRAF LA INCEPUT) STRÄMBA-TE CÂT POTI DE MULT SI ODIHNA BAFTA
0
24-06-2009, ora 12:43
luci-ana
Nu este medic/terapeut
luci-ana
buna sunt luci ana am 24 de ani si eu sufar de pareza faciala periferica stanga de 15 zile urmez tratament cu medrol 4 mg neuromultivita 3 pe zi si fizioterapie cu laser am facut si 4 injectii cu dexametzone si am luat si aciclovir timp de 10 zile vreau sa va spun k acum aproape mi am revenit cu ajutorul lui Dumnezeu Se mai cunoaste putin cand rad in hohote dar achiul si a revenit si el in proportie de 85 nu l pot strange foarte tare il inchid clipesc normal Doctorul neurolog mi a spus k daca in 7 zile nu vad nici o imbunatatire sa i au prednison dar eu cred k MEDROL ESTE MAI BUN IN CAZUL MEU SI A FACT EFECTUL INCA DIN A 2 ZI SANATATE MULTA SI PASTRATIVA CREDINTA PA
0
25-06-2009, ora 18:41
krysstyna_crissu
Nu este medic/terapeut
krysstyna_crissu
buna si eu am aceeasi problema ca si voi o nenorocita de pareza nu pot inchide ochiul complet nu pot zambi nu pot sa ridic spranceana numai ca la mine este mai complicat sunt si insarcinata mai am trei sapt si nasc...pareza o am de cinci zile iau si tratament medrol milgamma n si tanakan dar nu vad nici o schimbare inca am fost si la un DR F BUN FIZIOTERAPEUT care mi-a recomandat sa astept doua saptamani inainte sa incep fizioterapia pt ca se pot bloca muschii daca as incepe acum.am citit ca unora li se recomanda sa faca fizioterapie inca de la inceput.sunt foarte speriata poate imi da cineva vreun sfat cum sta treaba cu fizioterapia asta ca nu stiu ce sa mai cred.
0
25-06-2009, ora 18:53
krysstyna_crissu
Nu este medic/terapeut
krysstyna_crissu
luci ana eu iau medrol de 16 mg de 2 ori pe zi si nu am rezultate semnificative...poate din cauza fizioterapiei te refaci asa bn de cand ai inceput sa faci fizio de cand a debutat pareza si cate sedinte ai facut MULTA SANATATE TUTUROR CA UITE CE GREU NE E FARA.
0
29-06-2009, ora 09:34
luci-ana
Nu este medic/terapeut
luci-ana
krysstyna_crissu eu am facut fizioterapie inca din a 2 zi cu laserul..Am facut cam 10 sedinte cu pauze sambata si duminica nu ma duceam si dura cam 3 min/zi.Eu m-am refacut rapid inca din a dua zi de Medrol 4 mg k luam una searea si una dimineata si mai luam 5 pastile de ACICLOVIR cam din 4 in 4 ore timp de 14 zile.DAR CAND AM FOST LA CONTROL DUPA 13 ZILE MI-A SPUS DOC SA INCETEZ CU FIZIOTERAPIA K DEJA M-AM FACUT BINE SI DUPA O DADEAM IN ALTCEVA.Cel mai bine este sa te duci la control la doc dupa 10 zile de sedinte cu fizioterapie si vezi ce ti spune daca sa mai continui sau nu.Oricum te refaci de la sine sedintele ajuta dar asa si asa In cazul tau k este insarcinata cred k a fost de la curent k si la mine sau pe cale virala...si mesteca si tu guma pe partea cu pareza sa-ti mai lucrezi muschii stai cu bentita pe cap si cu vata in urechi...eu nu m-am spalat pe cap decat dupa 2 saptamani k mi-a fost frica sa nu se agraveze boala
0
29-06-2009, ora 09:39
luci-ana
Nu este medic/terapeut
luci-ana
ai incredere in Dumnezu k totul va fi bine ai sa vezi: bafta si nu dispera.ai grija ce medicamente ei daca esti insarcinata.
Adaugă un comentariu / răspuns
102 comentarii 12 3 4 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: