Parestezie la mana stanga

15-04-2007
mimibica
Nu este medic/terapeut
mimibica
Am o parestezie la mana stanga, de vreo 2 luni si jumatate.Am fost la medic si mi s-a pus diagnosticul de : spondiloza cervicala incipienta si hernie de disc (C5).
Va rog sa-mi spuneti cum sa fac sa-mi treaca aceasta amorteala.
La nivelul bratului stang am ca un fel de inel nevazut care ma strange din ce in ce mai tare, iar incheietura de la nivelul cotului este aproape imobila.Fac tratament cu antiinflamatoare dar nu simt nicio imbunatatire.Va mai spun ca sunt supraponderala.
Am citit cateva din subiectele propuse pe acest forum, insa as vrea sa-mi spuneti care sunt activitatile zilnice pe care trebuie sau nu trebuie sa le fac, de ex. : masaj (de cate ori pe zi? ), bai cu apa calda?, etc
Multumesc anticipat!
9 comentarii
0
15-04-2007, ora 00:00
shupimary
Nu este medic/terapeut
shupimary
in primul rand trebuie sa-mu spui daca te-ai lovit la nivelul cotului sau daca stai mult in pozitia cu cotul sprijinit de masa. Amorteala a aparut dupa un traumatism la nivelul cotului?
2. Cine si cum a pus diagnosticul de hernie de disc C5, ai facut un RMN de coloana cervicala ?
3. pentru inceput trebuie sa faci o radiografie de cot fiindca pare ca de acolo apar problemele. daca va fi necesar medicul specialist (neurolog, ortoped, neurochirurg) iti va recomanda investigatii ulterioare.
4.intradevar paresteziile membrelor superioare pot fi date si de spondiloza cervicala dar in mod normal ar trebui sa se amelioreze macar la AINS. Daca diagnosticul de HD C5 este reala atunci asta schimba problema. Trebuie sa se pronunte si un neurochirurg.
0
15-04-2007, ora 00:00
mimibica
Nu este medic/terapeut
mimibica
Intamplarea care cred ca a stat la baza nenorocirii a fost urmatoarea : am fost la patinoar si am cazut zdravan in sezut, putin pe soldul stang, sprijinindu-ma pe mana stanga.Tin sa mentionez ca stau si f.mult la calculator(poate aceasta este cauza).Nu m-am lovit propriu-zis la cot.Dupa cazatura , mi-a aparut o usturime cumplita la umarul stang, am si schiopatat o vreme.Dupa usturimea la umar a inceput sa-mi amorteasca mana stanga si nu m-a mai lasat aceasta amorteala.
Diagnosticul a fost pus de doi medici : un chirurg (in urma unei radiografii cervicale) si un neurolog(care mi-a prescris tratamentul).Doctorul neurolog mi-a facut trimitere la RMN, pe care-l voi face sambata, la sfarsitul acestei saptamani.
Ce inseamna AINS?
Va rog sa-mi spuneti care sunt activitatile zilnice, aparent banale, pe care trebuie sa le desfasor, pentru a-mi imbunatati starea de sanatate?Insist asupra acestui amanunt pentru ca nu stiu ce este bine si ce nu este bine sa fac.
Multumesc , pentru raspuns.
0
17-04-2007, ora 00:00
shupimary
Nu este medic/terapeut
shupimary
n
0
17-04-2007, ora 00:00
shupimary
Nu este medic/terapeut
shupimary
ti-am scris si ieri dar nu stiu din ce motiv nu ai primit mesajul meu.
Pana acum nu ai spus nimic de umar, ai spus doar ca articulatia cotului este imobila. Asta ma facut sa cred ca problema ar putea fi acolo. trebuie sa stii ca radacinile nervoase ale maduvei spinarii ies prin gaurile de conjugare ale coloanei vertebrale si se continua apoi la nivelul membrelor pana la terminatiile nervoase. orice leziune pe acest traiect poate da simptomatologia ta. In mod normal nervi sunt situati mai profund din motive de securitate dar sunt zone unde se superficializeaza (cotul de exemplu, sunt convinsa ca vreodata te-ai lovit accidental la cot si te-a curentat) sau unde sunt situati in imediata apropiere a articulatiei (ex. articulatia umarului pentru plexul brahial) si o intindere brusca a acestei a determine implicit si o elongatie a plexului. Este important de stiut daca ai deficit motor (scaderea fortei musculare) sau tulburari de sensibilitate (simti atingerea la fel pe ambele membre superioare). Fiecare nerv are o zona de tegument si o anumita musculatura pe care o inerveaza astfel incat un neurolog dupa un examen adecvat poate sa spuna cu destul de mare precizie care nerv este afectat. Neurologul te-a examinat atent, inclusiv cu ciocanelul de reflexe? I-ai spus de trumatism?
0
17-04-2007, ora 00:00
shupimary
Nu este medic/terapeut
shupimary
Daca RMN este normal atunci cred ca ar trebui sa continui investigatiile cu radiografii ale cotului si ale articulatiei scapulo-humerale.
In ultima instanta poate fi vorba si de spondiloza cervicala dar trebiue sa ne asiguram in prealabil ca nu e altceva. Spondiloza cervicala este o boala frecvent intalnita mai ales in randul persoanelor care stau mult la birou. Dispune doar de tratament medicamentos cu AINS(antiinflamatoare nesteroidiene de tipul Diclofenac, Ibuprofen, etc), atialgice (Paracetamol, analgin, etc) eventual decontracturant muscular daca este cazul (Clorzoxazon, Mydocalm), fizioterapie si gimnastica medicala.
Neurologul ti-a prescris Vitamine din grupul B? (Milgamma de ex). Ele ajuta la regenerarea nervilor periferici.
In plus daca paresteziile sunt foarte suparatoare si afecteaza somnul se poate initia un tratament cu carbamazepina dar te sfatuiesc sa temporizezi deocamdata acest tratament fiindca are destul de multe efecte secundare (ameteli, somnolenta, sofatul este containdicat, etc) si trebiue inceput cu doze mici si numai in cazuri selectionate.
0
17-04-2007, ora 00:00
shupimary
Nu este medic/terapeut
shupimary
astept rezulatul RMN
0
17-04-2007, ora 00:00
shupimary
Nu este medic/terapeut
shupimary
activitatile pe care poti sa le desfasori pana la finalizarea investigatiilor sunt cele pe care le poti face fara durere. Nu trebuie sa fortezi dar nici sa imobilizezi articulatia fiindca intervine o anumita anchiloza.
0
17-04-2007, ora 00:00
mimibica
Nu este medic/terapeut
mimibica
Va multumesc mult pentru raspunsurile date.
Dupa ce mi-a amortit mana am facut tratament cu Prednison, MagneB6, Clorzoxazona, Piracetam.Dupa aceea am facut 7 injectii cu Rheumavek, iar acum fac injectii cu Movalis(am facut deja 6, mai am de facut 4) si iau pastile pt. stomac, Omeran.
La mana stanga am , intr-adevar, atat deficit motor cat si tulburari de sensibilitate.Nu pot sa-mi folosesc mana atunci cand vreau sa desfasor activitati care necesita migala.Totusi, imi pot misca mana din cot.Am gesit can am spus ca articulatia cotului este aproape imobila, era vorba de fapt despre umar.Imi cer scuze pentru neatentie. Umarul pot sa mi-l misc usor facand rotatii in jurul incheieturii, dar f.f.f. greu ilmisc in plan vertical.
Medicul neurolog nu m-a examinat cu ciocanelul , dar stie de intamplarea prin care am trecut.
In fiecare zi fac masaj cu diclofenac , la mana si la coloana.Nu stiu daca ar trebui sa ma alarmeze , dar de 2 zile mi-a amortit si sanul stang, nu foarte tare.

Inca o data, multumesc pentru sfaturi si pentru informatiile date.

Toate cele bune!
0
23-04-2007, ora 00:00
mimibica
Nu este medic/terapeut
mimibica
Am primit rezultatul RMN.Voi scrie intocmai ce contine acest rezultat.

RMN cervical: Coloana cervicala prezinta curbura fiziologica.Distanta intre arcul atlasului si odontoida este normal.Spatiul discal intervertrebral C6-C7 are hipersemnal T2 central diminuat.Discul C6-C7 este herniat paramedian dreapta si produce compresiune preforaminala dreapta.Maduva spinarii prezinta postero-lateral stanga , in dreptul corpilor vertrebrali C2 si C3 arie de hipersemnal T2 si izosemnal T1 a carei semnal nu se modifica postcontrast.formatiunea are contur difuz pe sectiunile sagitale si apare bine delimitata, convexa pe sectiunile axiale si coronale.Aceasta determina compresiune medulara , cu aparitia ariilor liniare de hipersemnal T2 medular.Tesutul osos spongios al corpilor vertrebrali fara anomalii de semnal.
Concluzii: Hernie de disc C6-C7 paramediana dreapta cu conflict radicular drept.Proces inlocuitor de spatiu cu aspect IRM de hematom epidural cervical subacut tardiv cu compresiune medulara postero-laterala stanga si modificari de mielopatie.

RMN cerebral:(Singurele mentiuni care nu sunt normale) Parieto-occipital bilateral se constata cate o arie punctiforma de hipersemnalT2 si FLAIR si hiposemnal T1.
Concluzii:Arii punctiforme de demielenizare parieto-occipitale bilateral.


Acesta este rezultatul celor 2 investigatii pe care le-am facut.
Va rog sa-mi spuneti, in limbaj mai simplu, ce afectiuni am la coloana si la creier.Si va mai rog sa-mi spuneti daca aceste probleme se pot rezolva prin tratament medicamentos (nu chirurgical) si in ce consta acesta.

Astept cu nerabdare raspunsul dvs.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: