Parerea dl doctor, va rog!!!

20-10-2008
west
Nu este medic/terapeut
west
Buna ziua!As dori sa stiu ce efecte secundare au ovulele Contracept M?Isi fac efectul daca sunt folosite si dupa actul sexual?Si mai ales daca deregleaza ciclul menstrual?Astept raspuns.
Multumesc anticipat!
1 comentarii
0
20-10-2008, ora 11:01
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Efectele secundare ale acestui spermicid sunt considerabil mai mici decat in cazul anticonceptionalelor orale. In special efectele secundare grave, care pun viata in pericol, sunt absente. Reactia adversa cea mai frecventa este iritatia locala.

2. Nu, in nici un caz ! Este esential sa fie luate INAINTE de actul sexual. Cu minimum 10 minute inainte. De asemenea, efectul este antidotat de spalatura, care trebuie facuta dupa cel putin 30 de minute de la actul sexual. In sfarsit, un ovul este activ pentru un act sexual, nu pentru 2 sau mai multe. Aplicand corect aceste norme de administrare, eficienta lor contraceptiva este satisfacatoare, desi ceva mai mica decat a anticonceptionalelor orale.

3. Nu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul