Papanicolau doua luni la rand si sangerari dupa a doua recoltare

01-02-2012
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Buna ziua,
In luna decembrie am ajuns la medic datorita unor probleme si mi s-a facut si testul Papanicolau care a iesit de grad II tip c. Mi s-a recomandat ovule macmiror, insa tot aveam o senzatie de discomfort chiar si dupa tratament.
In ianuarie am fost din nou la un alt medic, i-am spus ca am facut testul in decembrie si tot mi l-a facut din nou. Problema e ca dupa cea de-a doua recoltare am avut sangerari mici pentru cateva zile, dupa care am continuat sa ma patez cu pete maronii zilnic. Au trecut 9 zile si tot aceeasi situatie se intampla.
Este grav faptul ca am facut Papanicolau doua luni la rand? Ma poate afecta in vre-un fel? Va dispare de la sine aceasta sangerare ori sa merg la medic din nou?
4 comentarii
0
01-02-2012, ora 13:41
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
vreun*
0
01-02-2012, ora 15:38
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Fa o colposcopie ca sa-ti spuna daca e vreo rana la col si sa-ti dea tratament local daca e sangerare de la acest nivel. Unii medici spun ca mai des de 6 luni nu se face PAP, actualmente se considera ca daca partenerii isi sunt fideli si nu exista probleme ginecologice se face la 2 ani, deci sunt pareri diferite. Dar conteaza acum sa nu ai rana pe col. Fa-ti aceasta investigatie, fa tratament daca iti recomanda si apoi o noua colposcopiela 2-3 saptamani dupa incheierea tratamentului. Asta e neinvaziva si va indruma medicul spre tratamentul corect. Sa ai la tine si analizele anterioare, inclusiv analiza secretiei.
Sanatate!
0
02-02-2012, ora 00:19
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Teodora multumesc pentru raspuns. Tocmai ce mi-am luat si rezultatul astazi si mi-a iesit ASC-US celule scuamoase atipice de semnificatie nedeterminata, adica exact la fel ca luna trecuta. Se pare ca macmiror nu a functionat nicicum, exact cum am crezut, intrucat o senzatie de discomfort persista si dupa terminarea tratamentului. vineri merg la medic iarasi..
0
02-02-2012, ora 08:29
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Mergi la medic, vezi ce-ti prescrie. Poti intreba eventual si de ovulele Cervugid, sunt excelente si in majoritatea cazurilor normalizeaza PAP.
Sa ai vesti bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •