Pancreatita necrotica hemoragica - post operatorie

15-09-2009
irina ionita
Nu este medic/terapeut
irina ionita
Buna ziua.
Va rog frumos, pe cat posibil, sa ma indrumati in urmatoarea situatie
Mama mea, in varsta de 53 de ani, a suferit o operatie de pancreatita necrotica hemoragica in urma cu 1 luna. in urma acesteia ceea ce a mai ramas din pancreas este nefunctional, administandu - se ezime pancreatice. Alimentatia i-a fost administrata dupa a 2-a saptamana de la operatie. Problema este ca vomita tot ceea ce mananca. Este acesta un efect normal in astfel de cazuri? Si daca este, cat timp va dura pana la introducerea dietei caracteristice pancreatitei cronice?
PS. Ma sfatuiti sa o internez intr-un sanatoriu pentru recuperare?
3 comentarii
0
16-09-2009, ora 17:26
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Pancreatita acuta necrotica hemoragica este o boala grava, nu cred ca o poti interna, abia operata, nerefacuta dupa interventie, cu probleme care nu sunt remise, intr-un sanatoriu.Tot tu trebuie sa o ingrijesti. Trebuie urmarita si monitorizata starea ei de sanatate care inca este precara, pe muchie de cutit. Nu e bine ca varsa. Stii ce trebuie sa-i dai sa manance ? daca a facut o luna de la operatie si acum varsa neaparat vorbeste cu chirurgul care a operat-o.Parerea mea este ca e nevoie de o noua internare. daca nu a mancat doua saptamani si organismul respinge hrana, in mod sigur este dezechilibrata hidro-electrolitic si protidic ; are nevoie de perfuzii, se revizuieste tratamentul.Vorbeste sau mergeti din nou la control la medic si vezi ce te sfatuieste. Daca o lasi asa se va pierde.
0
17-09-2009, ora 07:48
irina ionita
Nu este medic/terapeut
irina ionita
Vă mulţumesc mult pentru raspuns.
În ceea ce priveşte reinternarea, nu este cazul, deoarece mama nu a fost externata. Se afla în continuare internata într-o clinică din Italia. Nu mai varsă. Este posibil să fie externată săptămâna viitoare sub supraveghere strictă. I se va face şi o dietă. Ştiu că trebuie să mănânce în porţii foarte mici şi de 5 - 6 ori pe zi. Am citit pe net ce alimente are voie şi ce nu. Dacă mi-aţi putea sugera un meniu mi-ar prinde foarte bine.
Ideea cu internarea într-un sanatoriu a fost sugerata de medicii italieni care exclud posibilitatea de a o lăsa să se întoarcă în România până la recuperarea cât de cât completă. Nu este singură, tata se află cu ea. Pot spune că din punct de vedere medical se face tot ce e posibil, poate chiar mai mult. Am vorbit cu medicii. Nu sunt rezervaţi dar nici foarte optimişti. Ei spun că s-a ajuns la faza de cronicitate, dar va exista mereu "drobul de sare". Sperăm să fie totul bine.
0
17-09-2009, ora 17:16
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ma bucur ca este bine, pacientii cu aceasta boala se pierd foarte usor.Imi pare rau dar nu-ti pot sugera eu un meniu, trebuie sa asculti pana la sfarsit indicatiile medicilor care s-au ocupat de ea, cu atat mai mult cu cat sunteti in alta tara.Acolo va fi bine ingrijita si sansele ei de restabilire cresc mult mai mult.Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul cronic de alcool inhibă absorbția unor vitamine esențiale
  •