Pancreatita acuta

14-10-2009
keke
Nu este medic/terapeut
keke
Buna ziua.Am fost internat in luna mai a acestui an in spital si am fost diacnosticat cu pancreatita cronica.Problema este ca nu prea stiu ce am voie sa mananc, toata lumea imi da sfaturi.De baut nu mai beau din luna martie a acestui an, tin si regim cat de cat strict dar am slabit foaret mult;de fumat ma mai prostesc din cand in cand.V-as ruga sa imi spuneti clar ce sa mananc si daca pot lua produse naturist;doctorul nu mi-a mai prescris tratament medicamentos, doar sa tin regim, dar pentru cat timp.Va multumesc si v-as fi recunoscator daca v-ati face putin timp si pentru problema mea.O zi buna.
2 comentarii
0
14-10-2009, ora 15:41
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Tratament naturist pentru pacreatită acută:
Se prepară un macerat la rece, timp de 10-12 ore, din 1 linguriţă de obligeană (Acorus calamus), părţi aeriene, la 50 ml de apă. Folosindu-se acest dozaj, remediul se pregăteşte cu o zi înainte de a fi folosit. Se filtrează şi se bea pe stomacul gol, în fiecare dimineaţă.

Regimul alimentar trebuie să fie sărac în grăsimi şi bogat în potasiu, un element care are rol în activarea unor hormoni (insulina şi adrenalina), reglând apa în organism şi, împreună cu sodiul, menţinând echilibrul acido-bazic. De aceea, consumul exagerat de sodiu din sarea de bucătărie duce la un dezechilibru în sensul diminuării cantităţii de potasiu.
Alimentele în care se găseşte potasiu în stare naturală sînt: rădăcina de pătrunjel, urzici, spanac, fasole verde, hrean, smochine, curmale, nuci, gutui, mere, oţet de mere, mandarine, prune, polen şi miere de albine polifloră.

Regimul alimentar va fi ţinut în funcţie de toleranţa organismului, respectându-se cîteva reguli de bază. Nu se combină legumele cu fructe, nici fructe acide cu fructe alcaline. Explicaţia logică este aceea că, organismul fiind deja slăbit de boală, trebuie ca digestia să se facă printr-un efort minim şi o absorbţie rapidă. Prin combinare sunt suprasolicitate mecanismele de digestie. Să nu uităm că hrana vie hrăneşte ce este viu în corp, iar ce este preparat termic hrăneşte ce este bolnav în corp. Se mestecă de 40-50 de ori o gură de mâncare, pentru a stimula saliva. Sucurile se "mănâncă", iar ceaiul se bea cu înghiţituri mici. Tratamentul se ţine 40 de zile, evitându-se sucurile din comerţ, prăjelile, carnea de porc şi de vită, alcool, tutunul şi cafea.


Toate cele bune!


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
15-10-2009, ora 18:05
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Regim hepatoprotector toata viata. cea mai importanta regula = FARA ALCOOL!!!!!!!! Cauta pe net " pancreatita- regim alimentar ".
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici