Palpitatii la cel mai mic efort

24-10-2014
roxana10
Nu este medic/terapeut
roxana10
Buna seara, am 24 de ani si de aprox 2 ani (cu intreruperi de cate 3-4 luni in timpul anotipurilor calde) ma confrunt cu palpitatii, lipsa de aer-ingreunarea respiratiei, la cel mai mic efort, inclusiv la mersul pe jos si dupa ce mananc. Cred ca imi ajunge pulsul la 150 bpm (daca nu sare peste). Nu beau cafea, alcool, nu fumez, nu mananc gras, fast-food, nu abuzez de sucuri. Ultimele analize le-am facut in ianuarie cand a iesit totul bine. Am facut atunci si pt tiroida, am facut o ecografie la inima, ekg care de asemenea au iesit bine. Am inceput atunci sa iau ca+mg care au dat efect-prin luna martie eram f bine, nu mai aveam nimic (nu stiu daca datorita lor sau datorita altui factor). Acum, de o luna, a inceput iar acest calvar. Cateodata mai simt si ca un tremur in piept ca si cand ceva ar vrea sa iasa si ma sperii f rau. Ce poate fi ? Lipsa de calciu magneziu, psihic asa cum le place multora sa spuna sau chiar ar putea fi o problema a inimii? Multumesc!
3 comentarii
0
25-10-2014, ora 20:20
btenn94
Nu este medic/terapeut
btenn94
Buna roxana10,

Vreau sa te incurajez ca prin faptul ca ti-a iesit bine ecocardiografia, asta inseamna ca inima ta este sanatoasa. Palpitatiile poate sunt unele din cele mai intalnite afectiuni, din afara de durerea de cap, si fiindca ti-au iesit toate analizele si testele bune, atunci nu trebuie sa te ingrijorezi de ceva periculos. Ai mentionat ca ai luat pentru ceva timp calciu si magneziu, si sigur lipsa/imbalanta lor poate cauza simptomele (asta printre multe alte cauze posibile). A trecut totusi aproape un an de zile de cand ai facut analizele de sange, cred ca ar fi bine sa le repeti. Dupa simptome, lipsa de fier poate sa-ti cauzeaza simptomele de puls rapid, lipsa de aer la efort, oboseala, etc. Asta este speculatie, de asta cred ca ar fi bine sa faci niste analize de sange, mai specific hemoglobina, feritina, calciu, magneziu, si potasiu. Si daca astea sunt bune, atunci cred ca simptomele tale sunt de la o reactie de stres si surmenaj psihic.

Pana atunci daca ai vrea remediu, poate te-ar ajuta sa iei cateva zile paducel sau sedocalm (care contine paducel), tratament naturist care ajuta la palpitatii.

Iti urez numai bine, si sper sa gasesti o ameliorare, multa sanatate!

-Bogdan
0
26-10-2014, ora 09:33
roxana10
Nu este medic/terapeut
roxana10
Multumesc frumos pt raspuns. Dar mai am o intrebare... ecografia aceea la inima ar mai trebui repetata? Si pe aceea am facut-o tot in luna ianuarie.
0
26-10-2014, ora 15:26
btenn94
Nu este medic/terapeut
btenn94
Buna,

Eu cred ca ecografia inca este valabila, nu cred ca trebuie neaparat s-o repeti, mai ales daca ai avut acelasi simptome in ianuarie cand l-ai facut si a iesit totul bine. Daca totusi vrei sa mai faci niste investigatii la inima, poti sa faci monitorizare holter 24 ore sa vezi exact ce fel de palpitatii ai.

-Bogdan
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Palpitații - când ar trebui să-ți faci griji?
  •