Palpitatii, ameteli, insomnie si multe altele

01-10-2005
noche
Nu este medic/terapeut
noche
Buna seara!
Ma numesc alina, am 23 de ani...ma simt foarte slabita, ametita nu pot dormi noaptea nici macar o ora...asta de aproximativ 1 luna si ceva, cand merg la culcare adorm foarte greu si cand adorm in secunda urmatoare ma trezesc cu batai foarte puternice de inima, tremur toata si simt un fior rece in coloana care duce spre ceafa si continua in crestetul capului, ma ia cu ameteala, simt ca nu ma mai pot tine pe picioare, panica, imi tremura si mi se innegreste privirea.sunt foarte obosita, nu reusesc sa adorm deloc, asta mi se intampla aproape in fiecare noapte, si am o durere continua in ceafa si acel fior rece..am stari de voma in fiecare zi, nu pot manca mai nimic, nu vars dar starea este continua..., simt nevoia sa merg la toaleta foarte des in momentul acela.va rog sa ma ajutati cu un sfat, ...Va multumesc din suflet!
7 comentarii
0
02-10-2005, ora 00:00
romedic
Administrator Forum ROmedic
romedic
Trebuie sa te vada un endocrinolog si sa faci niste dozari hormonale.
0
20-01-2006, ora 00:00
mariuta
Nu este medic/terapeut
mariuta
Buna Alina,
Citind ceea ce tu ai descris, imi amintesc si eu acea perioada din viata mea, care se intampla tot la varsta de 23 ani. Nu stiu daca tu ai probleme in viata particulara, exceptand cele ale stresului cotidian. Ceea ce tu descrii, m-au dus cu gandul la "sindrom anxios". Ti-e teama sa stai singura, esti slabita, esti mereu obosita pt ca nu reusesti sa te odihnesti si eu cred ca te gandesti mereu ca ti se poate face rau si alergi la toaleta. Este un sindrom neplacut, pt ca aceasta teama de slabeste atat fizic cat si psihic. Incerca treptat sa faci sport, incearca sa eviti singuratatea, bea multe ceaiuri de galbenele, sunatoare si poate si anghinare (ajuta la fiere), daca crezi ca e nevoie de ceva ajutator pt somn, i-a fara teama un extraveral, distonocalm sau xanax (0, 25) nu creaza dependenta si te vei simti mai linistita. Nu cred ca e grav, dar trebuie sa fii optimista. Nu medicamentele rezolva totul, noi suntem cei mai buni medici, in cazul in care nu e o boala grava, ci doar un sindrom anxios.
Mult succes, astept vesti
0
05-02-2010, ora 14:53
cristina cocos
Nu este medic/terapeut
cristina cocos
Buna, ma numesc Cristinaam 23 de ani sunt in spania.Duminica am fost intr-un centru comercial si dintr-o data am simtit o caldura in tot corpul si palpitatii foarte puternice la inima, ameteala si senzatie de rau vroiam sa ies afara dar nu am mai reusit sa ajung deoarece am lesinat am fost incostienta vreo 2 minute nu puteam sa deschid gura, mi-am revenit am mers la urgenta mi sa luat tensiunea miau facut un cardio la inima zice ca totul e bine mi luat analize la sange si sunt bine. toate zilele astea am stat cu frica si cu gandul ca imi creste pulsul si lesin, dupa 4 zile eram la servici si dintr-o data am simtit ca ametesc si imi bate inima tare am reusit sa imi revin si dupa o ora din nou a inceput sa imi creasca pulsul sa simt o caldura in ceafa si in acelasi timp senzatie de frig tremuram, am dureri de cap si nu am pofta de mancare si din cand in cand simt ca creste pulsul ma lasa si tot asa ma simt slabita fara putere.Nu stiu ce ar putea fi va rog datimi un sfat. multumesc
0
05-02-2010, ora 16:05
nicolero
Nu este medic/terapeut
nicolero
Cristina, nu sunt cadru medical, dar pana iei legatura cu un doctor bun (generalist sau chiar cardiolog), incearca sa pui un holter ekg; acesta monitorizeaza activitatea inimii timp de 24 sau 48 de ore, astfel vei vedea mai clar ce se intampla; eventual daca poti face si nite teste pt tiroida. Multe simptome se incadreaza si in atac de panica, dar pt faptul ca ai lesinat, ti-ai pierdut cunostiinta...Sanatate si asteptam sa scrii ce ai facut, cum te simti :)!
0
05-02-2010, ora 16:08
nicolero
Nu este medic/terapeut
nicolero
corect e :1. (cardiolog sau chiar generalist) :))
2. niste*
1
05-02-2010, ora 16:11
cristina cocos
Nu este medic/terapeut
cristina cocos
Multumesc pt sfaturi, azi o sa merg din nou la medic sa vad ce imi spune.
0
09-02-2010, ora 22:33
dan_bcdro
Nu este medic/terapeut
dan_bcdro
sunt sigur ca te confrunti cu atacurile de panica si ca starile tale si ceea ce simti nu este o boala organica periculoasa.Daca ai sti cata lume are ce ai si tu.Simplu mod prin care iti poti da seama ca este un atac de panica este ca atunci cand ti-e rau si vb cu cineva incepi sa te simti bine sau alt exemlu este ca realizezi ca te temi de ceva care in mod normal nu iti poate face rau.Nu e asa ca stai mereu in asteptare mereu incordata iar cand suna telef inima iti bate cu putere in gat?Mergi cu incredere la un psihiatru si o sa fii iar ca inainte pt ca si creerul este un organ care se imbolnaveste la fel ca celelalte si nu doar nebunii merg la psihiatru.Osa te miri cati oameni importanti si sanatosi altfel sunt la usa psihiatrului iar eu am fost unul dintre ei.SUCCES
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Scapă de insomnie - 8 sfaturi eficiente
  • De ce apare amețeala?
  • De ce apar palpitatiile?
  • Tremor App – o aplicație care citește tremurul
  • Obiceiuri care afectează somnul
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  •