Palpitatii, disconfort inima, stari de oboseala si ameteala

11-07-2011
srazvan
Nu este medic/terapeut
srazvan
Am avut ceva probleme medicale in ultima vreme (ultimele 3 luni).
Barbat, 22 de ani, 65kg. Fara alte boli pana in prezent. Cam sedentar. Tata decedat 45 ani, infarct.

Simptome: stari de ameteala (aveam dificultati in a vorbi si a gandi si a-mi mentine echilibrul), oboseala rapida la efort, palpitatii, stari de sufocare, pierdut din apetit (in special pentru dulciuri), nervozitate. Probleme in a dormi (dorm cate 2-3 ore dupa care ma tot trezesc).
In ultimele 3 luni am avut multe episoade de acest gen (la cate 2-3-4 zile) de intensitati diferite. Nu dureaza mai mult de o ora, dupa care treptat imi revin.

Acum 2 zile am avut si un episod mai sever. Dupa 20 de minute de mers pe jos am simtit cum treptat inima incepe sa ma jeneze(ca si un carci), inima imi batea accelerat si tare, respiram foarte greu, nu puteam sa ma concentrez, vederea era putin in ceata si mici intepaturi in mana stanga.

Beau zilnic 2-3l de apa (si elimin cam tot atat), iau calciu + magneziu + acid folic In ultima luna am pierdut treptat cam 4-5kg (stagnez pe la 65Kg)
am fost la doctor si mi-a recomandat sa iau niste suplimente (cele enumerate mai sus). Dupa prima luna, treptat simptomele au trecut. Aproximativ o luna nu am avut nimic (timp in care nu am mai urmat nici un tratament) dupa care iarasi a pornit. Acum a fost mult mai intens decat prima data. Aveam episoade din 2-2 zile si de obicei cand faceam efort (chiar si la o activitati de rutina).

Am facut investigatii:
-Monitorizare tensiune 24h:

Se considera ziua intervalul 11:00 - 11:00 (fara intervalul de noapte)
Se considera noapte intervalul 22:00 - 6:30
Tensiune 24h:
Medie 24h: 133/75 mmHg

Ziua (11:00 - 11:00): 133/77 mmHg (Max: 156 Syst si 103 diast / Min: 101 Syst si 51 diast)

Noaptea (22:00 - 6:30): 131/67 mmHg (Max: 149 Syst si 83 diast / Min: 123 syst si 60 diast)

-Monitorizare Inima 24h:
Medie 24h: 86 batai pe minut
Ziua: Medie: 91bpm, Min 54bpm, Max 131bpm
Nopatea: Medie: 69bpm, Min 50bpm, Max 90bpm

Presiune puls:
Medie 24h: 58 mmHg, Max 83 mmHg, Min 41 mmHg
Ziua: Medie: 56 mmHg, Max 78 mmHg, Min 41 mmHg
Noaptea: Medie: 64 mmHg, Max 83 mmHg, Min 52 mmHg

-Analize hormoni:
FT4: 1.16 ng/dL
TSH: 4.02 mUI/l

-Analize sange:
ph: 7.54
pCO2: 25.8
pO2: 129
ctHB: 16.6
sO2: 99.1
FO2HB: 97.5
FCOHB: 1.0
FHHB: 0.9
FMETHB: 0.6
ck+: 3.2
cNa+: 141
cCa2+: 0.94
CCL: 106
CGLU: 98
CLac: 18
ctO2c: 22.9
p50c: 22.36
cBase: -0.4
cHCO3: 25.7

-Rezultat Ecocardiograma doppler color:

Calitatea imaginii: Buna
Fibrilatie atriala: Nu
Incidenta parasternala:
A0 (la niv valv): 2.20 cm
A0 (ascend): 2.82 cm
AS = 3.88 cm (formatiuni intraatr. NU)
Deschidere v. ao: 1.96
Aspect valva aortica: Normala (patologic: Vaotricuspa)
VD: 2.62 cm
SIV: 1/1.48 cm
DTD: 4.28 cm
DTS: 2.6 cm
PPVS: 1/1.48 cm
FS: 30%
FE (Teichholtz): 72%
Miscare paradoxala de SIV: NU

Apical 2 camere:
FE (pllanimetric): 72%
Flux mitral:
E= 0.8 m/s
A= 0.6 m/s
E/A= 1.2
Stenoza mitrala: NU
Regurgitare mitrala: NU

Flux aortic:
Vmax (Va0)= 1.2 m/s
Pmax= 42 mmHg
Stenoza aortica: NU
Regurgitare aortica: NU

Flux tricuspidian:
E= 0.6 m/s
A= 0.5 m/s
Stenoza tricuspid: NU
Regurgitare tricuspidiana: NU

Flux pulmonar:
Vmax: 0.8 m/s

Pmax: 48 mmHg
Stenoza pulm.: NU
Regurgitare pulm. NU
Cinetia parietala: Normala

Concluzii: Aspect ecocardiografic normal

-Urmeaza joi sa fac un test de efort.
As dori sa stiu daca-mi puteti spune ce ar putea cauza simptomele acestea.
11 comentarii
0
11-07-2011, ora 02:06
srazvan
Nu este medic/terapeut
srazvan
Am uitat sa mentionez, am si ceva probleme cu digestia. Ragai destul de des, 2-3 ori pe ora, dar fara sa-mi vina reflux (foarte rar 1-2 pe luna). Nu am arsuri sau dureri.
0
11-07-2011, ora 09:01
CRIS_LIA
Nu este medic/terapeut
CRIS_LIA
Buna Razvan, indraznesc sa ti vb din proprie experienta deoarece si eu am trecut prin astea pana cand a trebuit sa ajung la un consult psihiatric cu medicatie adecvata, vreemurile pe care le traim cu emotii, stres, oboseala ne fac sa ne pierdem controlul, ar trebui sa faci un control psihiatric, posibil sa fie o stare depresiva din care treb sa iesi.Asa incepe depresia..crede ma, eu am facut ca si tine fel de fel de investigatii..pana la urma sistemul nervos era de vina..multa sanatate iti doresc.
0
11-07-2011, ora 10:18
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
ai scris ca, dupa ce ti-ai revenit NU ai mai urmat tratamentul..GRESEALA mare.tratamentul calciu + magneziu + acid folic NU trebuie intrerupt (calciu 3 luni si magneziu 10 zile/ luna)..asa ca, reia tratamentul, incredere ca NU ai nimic (depresie), te-am citit ca esti un puternic si asa trebuie sa fii.dar 6 luni urmeaza tratamentul primit.sanatate.
condoleante..
0
11-07-2011, ora 19:44
stilnox
Nu este medic/terapeut
stilnox
Era bine sa spui si ce inaltime ai. Altfel, din analizele facute foarte atent, se poate deduce ca ai inclinatii spre ipohondrie, esti speriat de starea ta de sanatate, iar depresia vine din urma. Incearca sa stabilesti ca program prioritar, inafara de medicamente, si terapiile care te pot echilibra. Din experienta mea, cea mai blanda si cu efecte deosebite este terapia bowen. Sanatate!
0
12-07-2011, ora 14:08
srazvan
Nu este medic/terapeut
srazvan
toti sugereaza ca e vorba de psihic, nu am nimica impotriva. ce-i drept am trecut printr-o perioada stresanta. am vrut sa fiu sigur ca nu e nimica mai grav (cel putin din punct de vedere fizic). sper sa se lamureasca fara dubiu dupa testul de joi. dupa, evident ca voi continua cu analizele psihiatrice, pe care le-am amanat deoarece nu sunt un fan al somniferelor, antidepresivelor, etc. pana la urma, o sa iau orice ma pune pe picioare.

multumesc pentru raspunsuri, sanatate!

inaltimea e: 1.77 m
0
12-07-2011, ora 19:00
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Aceeasi parere am si eu, e nevoie de un tratament psihiatric, nu cu somnifere, este exclus, ci cu antidepresive. Nu dau dependenta, puteti sa duceti o viata normala si sa nu renuntati la activitatile dvs in timpul tratamentului. Tratamentul dureaza in jur de 6 luni, dupa care se intrerupe fara a mai fi necesar sa luati altceva.
0
12-07-2011, ora 19:37
meryiob
Nu este medic/terapeut
meryiob
Draga srazvan, s-ar putea sa ai o anxitate care netratata va duce in timp la depresie.
Din cate am citit mai sus cred ca ai aceleasi simptome.


Simptomele anxietatii la sunt: - palpitatiile - senzatie de zvacnire, bubuituri saugalopare a inimii; - senzatie de catastrofa iminenta; - incapacitate de concentrare; - tensiune in muschi; - dureri musculare; - diaree; - dureri toracice; - uscaciunea gurii; - transpiratii excesive; - subalimentatie sau supraalimentatie; - insomnie; - iritabilitate; - dispnee - senzatie de sufocare, de lipsa de aer; - hiperventilatie - respiratii frecvente si scurte; - pierderea impulsului sexual.

Care este tratamentul anxietatii?
- Psihoterapia si psihanaliza au ambele scopul de a identifica conflictele si alte stresuri ce pot sta la baza anxietatii.
- Modificarea comportamentala - o terapie ce se concentreaza asupra schimbarii modelelor de comportament - poate ajuta la evitarea aparitiei anxietatii sau la a face fata acesteia.
- Terapia cognitiva se concentreaza asupra schimbarii modului de gandire.
- Medicamentele utile pentru ameliorarea simptomelor sunt benzodiazepinele: Lorazepam, Diazepam, Alprazolam, Clonazepam. Acestea au si dezavantaje: provoaca ameteli, iritabilitate, tulburari de echilibru si dependenta.
1
26-09-2016, ora 20:46
Prosperity
Nu este medic/terapeut
Prosperity
Deci vorbiti niste tampenii extraordinare cu diagnosticele voastre psihiatrice. "Daca nu tratezi anxietatea devine depresie" mhm, eu zic ca toate "afectiunile" psihiatrice sunt inrudite, nu poti avea anxietate fara atacuri de panica - pentru ca e o reactie normala care vine dupa cealalta, nu poti avea anxietate si atacuri de panica fara depresie, pentru ca e o reactie normala care vine dupa celelalte...si lantul se tot tine, dar n-am de gand sa continui ca nu sunt sigura cati vor intelege ce vreau sa spun fara sa rastalmaceasca.
Cand un om sufera, toti sar "vai, ai anxietate, vai ai nu stiu ce (psihic in orice caz), fugi la psihiatru!" e exact ca si cum judecati un copil mic ca plange dupa ce si-a facut ditamai jeleul in genunchi..
Poti sa te simti rau fizic, iar asta sa iti doboare psihicul, pentru ca e o reactie normala! Poti sa ai lipsa de vitamine, sa te simti slabit, iar asta sa iti creeze toate aceste stari si experiente neplacute in urma carora e normal sa te simti asa psihic, dar lighioanele astea numite medici cand vad "copilul mic ca plange" il trimit la psihiatru sa ii inchida gura. nu ii trateaza "rana" ( poate lipsa de vitamine, poate o hemoragie, poate un virus, poate o inflamatie).
Daca un om face analize de rutina si ies bine, nu inseamna ca omul nu are nimic. Pot fi analizele respective incorecte, ori pot fi inutile in afectiunea care o are persoana respectiva. Sunt anumite probleme ce nu se vad in analizele de rutina, aia nu inseamna ca omul ar trebui sa se simta bine.
Mai comunistilor, inconstientilor :-) asa ati ajuns ?sa va puneti parafa cu ignoranta, parca trimiteti oamenii la analize de mantuiala "fa cutare, fa aia...hai mai fa si aia dar daca astae ies bine gata, la psihiatrie" asa decideti voi un diagnostic ?
Macar daca ati judeca in balans, echilibrat gen |ok, poate ai o afectiune ceva, pana aflam nu ar fi rau sa iei un antidepresiv inofensiv (daca e inofensiv), dar hai sa incercam sa cautam si cauza fizica ce iti provoaca starile astea de dezechilibru, ca daca o eliminam, se remediaza si starile tale, devii mai fericit", nu exista atat profesionalism la unii din voi, nu-i asa?
Imi si pun intrebarea, de ce toti vreti sa deveniti medici daca unii din voi stiti ca nu va intereseaza precum il intereseaza pe un om de stiinta - care dupa parerea mea ce faceti voi nu e mai putin important.
De ce unii dati la medicina, daca stiti ca mai mult sau mai putin, unii sunteti de mantuiala, si faceti din nefericiti, oameni si mai nefericiti ?
Nu am avut o intentie rea cu ce am scris...dar...
Dar...
Doar o rugaminte, aviz maniacilor, evitatima inainte sa "sariti pe mine" si sa rastalmaciti ce am spus, cei cu cap vor intelege.
0
26-09-2016, ora 20:55
Prosperity
Nu este medic/terapeut
Prosperity
Mai punetiva intrebarea, cati oameni, datorita diagnosticelor voastre cretine, ignorante, de mantuiala, au murit din cauza altei afectiuni, ori si-au stricat calitatea vietii din cauza altei afectiuni prelungind timpul de nevindecare...in conditia in care voi chiar puteati face mai mult.
Dormiti linistiti...pana vi se va intampla si voua, habar nu aveti cum e, dar poate veti stii :-)
0
07-03-2018, ora 18:28
Angela.Mld
Nu este medic/terapeut
Angela.Mld
Buna seara am ameteli puternice si palpitatii in aceladi timp si o senzatie de uscaciune a gurii ce sa fac ap aceste senzatii de 6lunianm avut trei luni tratament xu maltofer si in prezent cu cavinton am facut analizele si aunt bune si ecograf abdominal si mi au iesit si elw bune dar starea de ameteala tot o am ce sa fac nu mai sunt om mie frica sa plec din casa ca nu cumva sa cad pe strada
0
04-05-2018, ora 09:42
Bibi3456
Nu este medic/terapeut
Bibi3456
La fel ma simt si eu am crezut ca e anemia prin lispa de fier, am luat fier si s a reglat fierul dar ametelile inca persista si sunt din ce in ce mai puternice, imi puteti spune ce masuri ați luat?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar palpitatiile?
  • 5 metode de a învinge oboseala
  • Primul test de screening pentru depistarea oboselii cronice
  • Sportul și psihoterapia ameliorează oboseala pacienților cu cancer
  • Oboseala de după-amiază ar putea avea legătură cu sistemul de recompensă de la nivel cerebral
  • De ce mă simt obosit tot timpul?
  • De ce ameţeşti când te ridici în picioare?
  • Obosit tot timpul - cauze medicale frecvente
  • Palpitații - când ar trebui să-ți faci griji?
  •