Puroi operatie picior - glezna

27-01-2016
pwfylove
Nu este medic/terapeut
pwfylove
Buna seara, as dori si eu o parere a unui specialist dacA se poate...Tatal meu si-a rupt piciorul in urma cu 4 luni la padure, a cazuT lemnul pe el si i-a rupt glezna, i-a scos afara osul, a fost operat in tg-jiu si si-a revenit cat de cat, adica nu a facut puroi imediat, iar doctorul ce l-a operat a spus ca dupa 2 saptamani mai trebuie sa ii fac o operatie, si bineinteles ca nu a mai facut, iar dupa o luna si jumatate i s-a umflat si a facut puroi, iar medicul respectiv l-a trimis la alt coleg de al lui( seful de sectie care ar fi cel mai bun din tg-jiu) pe motiv ca pleaca in concediu si nu poate sa il opereze. Acum 2 sapt i-am facut RMN LA PICIOR SI ANALIZE DE SANGE, in sange i-a reiesit proteina C reactiva 16, 32 si reiese ca are puroi intre oasele de la glezna. A fost inapoi la doctorul de la operat a doua oara si i-a zis k nu are ce sa ii fac ca nu poate sa ii scoata puroiul dintre oase si k o sa fac in continuare, in ziua cand a facut analizele a terminat si antibioticul (penicilina) si maine dimineata( 28.01.2016) o sa mearga iarasi sa il opereze pentru ca a facut din nou puroi. Intrebarea mea este ca.CHIAR NU SE POATE FACE NIMIC CU PICIORUL LUI.SA SE POATA SCOATE PUROIUL CUMVA DINTRE OASE...SA NU MAI FACA...PENTRU CA L-AS ADUCE IN TM LA ALT MEDIC SPECIALIST.SI PENTRU CA DEJA A INTRAT SI IN DEPRESIE DE LA PICIOR, CA EL DE 4 LUNI NICI NU POATE MERGE K IL DOARE...ASTEPT RASPUNS...VA MULTUMESC...:)
3 comentarii
0
27-01-2016, ora 22:10
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Din cele descrise de catre D-voastra, a fost o fractura deschisa a gambei (a gleznei??).
Fracturile deschise ale gambei se complica cu infectii (osteite) extrem de frecvent.
Tratamentul infectiei osului (osteita) este extrem de dificil, presupunand o infrastructura spitaliceasca complexa, preferabil intr-o clinica universitara.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
10-08-2018, ora 23:03
Ina_Ina_Ina
Nu este medic/terapeut
Ina_Ina_Ina
Buna seara,

Ma puteti ajuta cu o indrumare, va rog? Tatal meu a fost operat acum o luna la picior, fractura, si in continuare zona operatiei este rosie si umflata. A luat pana acum 3 tipuri de antibiotice, ultimul, luat timp de 7 zile, a parut ca functioneaza, insa dupa terminarea tratamentului, roseata si umflatura au reaparut. Ar trebui sa le reinceapa sau sa le schimbe?

Multumesc!
0
11-08-2018, ora 08:53
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Situatia trebuie analizata, evident, prin examen clinic si radiologic.
Este catastrofal sa ia antibiotice fara o prescriptie stricta, bazata pe regulile precise ale antibioterapiei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: