PSORIAZIS VULGAR?

01-06-2006
ANNA
Nu este medic/terapeut
ANNA
MA NUMESC ANNA SUNT DIN BUCURESTI SI AM O PROBLEMA DE CATEVA LUNI.MI-A APARUT IN PALMA, LA INCEPUT NISTE CRAPATURI DUPA CARE AU URMAT MANCARIMI DAR NU TOT TIMPUL SI PIELEA CARE ESTE FOARTE ASPRA.AM FOST LA DOCTOR LA DERMATO SI MI-A PUS URMATORUL DIAGNOSTIC"PSORIAZIS VULGAR, ECZEMA 'DAR AMBELE CU SEMNUL INTREBARII SI MI-A DAT URMATORUL TRATAMENT;VIT.A VIT.B, DIPROSALIC, SI TRACTOPON ASTA PANA AM SA-MI FAC O BIOPSIE. ACUM EU NU STIU CE SA FAC, LA COLENTINA CAND AM FOST MI-AU SPUS SA MA PREZINT DUPA 12 ZILE PT. BIOPSIE IAR IN TOT ACEST TIMP LA O MANA SA FAC TRATAMENTUL SI LA CEALALTA NU CA SA POATA SA-MI FACA ANALIZA.INTREBAREA ESTE DACA TREBUIE SA FAC TRAT., DACA ESTE CORECT SA-L FAC INAINTEA REZULTATULUI? LA BIOPSIE MI-AU SPUS CA IMI VOR FACE ANESTEZIE LOCALA, ESTE NECESAR?MULTUMESC ANTICIPAT
9 comentarii
0
04-11-2006, ora 00:00
giurgiu
Nu este medic/terapeut
giurgiu
anna,
eu consider ca este strict necesar sa faci analize, chiar si biopsia, de care nu trebuie sa-ti fie frica, pentru a se putea pune un diagnostic corect.
acelasi sfat iti dau si tie, daca va fi psoriazis, pe cat posibil nu folosi unguente cu cortizon
0
17-11-2008, ora 19:55
choratiu202yahoo.com
Nu este medic/terapeut
choratiu202yahoo.com
ma numesc Tatiana am 45 de ani si sufar de psoriazis vulgar.Mi-a aparutprima data pe talpa piciorului si apoi mi s-a extins pe podul palmei si pe corp.Ranile de pe talpa corpului sunt foarte dureroase si prezinta taieturi care sangereaza.As dori sa aflu cum pot scapa de ranile din talpile picioarelor?ce tratamente imi recomandati si cu ce as putea trata psoriazisu vulgar?
0
17-11-2008, ora 20:39
giurgiu
Nu este medic/terapeut
giurgiu
Tatiana,
Eu ti-as sugera mai intai sa faci o vizita pe forumul de la adresa:http://psoriazis-deniplant.myforum.ro/index.php
Vei gasi acolo pacienti care au aceeasi boala ca tine.
0
27-03-2009, ora 12:15
rodica_srbn
Nu este medic/terapeut
rodica_srbn
ma numesc Rodica, mama a unei fetite de 10 ani.am fost la un medic specialist dermatolog-clar, , , diagnostic-PSORIASIS, dar la prima vedere mi sa spus ca ar putea fi varsat de vant-in termeni populari deoarece asa arata bubitele pe care le are pe intreg corpul, urmand tratamentul de la medicul respectiv, , , , ma podidesc lacrimile, tristetea mea este mult mai mare-aceste bubite in loc sa se usuce, sa dispara, , , apar mult mai multe, o fi cu putinta oare?va rog din suflet sa ma ajutati. Multumesc anticipat !!!
1
11-10-2009, ora 12:18
lumi_alma
Nu este medic/terapeut
lumi_alma
Buna tuturor! Vreau sa va impartasesc ceva: eu am avut eczeme, in palme, am fost la diferiti dermatologi, am folosit tot felul de creme dar nimic..A-mi treceau o luna doau apoi apareau iar.Asta pana intr-o zi, cand o femeie batrana, mi-a zis sa incerc cu sucul de la floarea aloe.am facut rost de ea, rupeam bucati mici, o despicam si ma ungeam de doua ori pe zi.dimineata si seara.Intra in piele foarte bine.De doi ani nu mai a aparut eczema de loc.Floarea o puteti gasi la magazinele mari.Sau in obor, unde se vand pomi in piata.Este 10 roni.Si va tine foarte mult.Eu va urez succes!
0
01-08-2012, ora 10:56
A13B
Nu este medic/terapeut
A13B
Buna ziua. Cunosc foarte bine aceasta boala si stiu ca in prezent sunt foarte putine remedii care pot duce la disparitia bolii pe o perioada mai lunga de timp si niciunul care sa duca la vindecarea completa si permanenta. Insa am cunoscut niste produse f bune care m-au ajutat sa imi fortific organismul ca sa poata lupta cu boala si rezultatele nu au intarziat sa apara. Sunt cele mai bune produse pe baza de Aloe Vera. Nu stiu cum se procedeaza pe acest site, cum pot sa iau legatura cu persoanele care sunt interesate de mai multe detalii. Sper ca administratorii sa vina cu o solutie, din moment ce nu se pot lasa datele de contact. Chiar cred ca aceste produse v-ar putea ajuta si pe Dvs. Va doresc o zi frumoasa.
0
21-10-2018, ora 12:27
Mara Balmoș
Nu este medic/terapeut
Mara Balmoș
Bună ziua! Aș vrea să vă împărtășesc experiența mea personala cu psoriazis vulgaris. Mă știu cu această boală autoimună de piele de la vârsta de 4-5 ani si am urmat câteva tratamente destul de diferite. Cand eram copil, mergeam doar pe tratamente naturiste, cu ceaiuri si alimente mai putin grase si mai mult bio. Le țineam o perioadă sub control, dar mai apoi am devenit imună la acest tip de tratament. Am continuat cu creme de la Avene, pentru a-mi menține pielea hidratata, lucru recomandat pentru psoriazis. Timp de câțiva ani imi apăreau doar la coate si la genunchi, dar treceau fără tratament. Între timp, la vârsta de 16 ani am avut un puseu destul de puternic, se manifestau pe tot corpul, aproximativ (mai puțin față, palme si picioare), predominant pe trunchi si scalp. Am urmat un tratament cu creme de la Bioderma, Dermagor si Advantan, recomandat de dermatolog.
Următorul puseu l-am avut anul acesta, care a fost cel mai grav dezvoltat de până acum în cazul meu. A durat 8-9 luni, în care am incercat toate tratamentele pe care le aveam la dispoziție, consultand bineînțeles un dermatolog. Am reluat tratamentele anterioare, nu mai prezentau niciun efect. Am stat internata 2 saptamani la Dermatologie, unde mi-am facut o biopsie plus analize la tiroida, plămâni, ficat, rinichi, si exudate pentru depistarea streptococului auriu. Toate analizele au iesit normale, doctorii nu știau care era cauza puseului încă. Am făcut tratamente cu PUVA, nu m-a ajutat. Am incercat creme cu corticoizi (Diprosalic si Cultivate în cele mai mari doze). Ajutau, doar pentru o perioadă, apoi apăreau din nou. Mi s-a propus tratamentul biologic, cu care nu am fost de acord. În iunie, am descoperit un alt tratament de la Romvac, pentru psoriazis(tratează si alte boli) cu imunoglobulina si imunoinstant G. (Găsiți detalii pe site-ul lor, Romvac, dar trebuie sa sunați pentru detalii). Așadar, am ajuns la doamna doctor Sima. Recunosc, nu mi-a fost ușor. Trebuie să ai răbdare, în primul rând, si multă încredere. Tratamentului ii trebuie timp, deoarece mai întâi scoate toate toxinele prin piele, deci e foarte probabil să vă apără mai multe. După 3 luni, m-am vindecat complet, nici mie nu îmi vine să cred când ma uit la pozele vechi. Aveti incredere in voi si in tratament. De asemenea, am facut si 3 saptamani de acupunctura în București în paralel. Mai mult ca sigur si asta a contribuit.
Părerile sunt împărțite în ceea ce privește expunerea la soare, unii doctori sunt de acord, alții nu. Eu am stat 7 zile, nu neapărat la soare, dar apa sărată m-a ajutat mult. Doamna doctor Sima recomandă chiar băile cu apa călduță și sare, fără săpunuri, sau șampon. Ca săpun este mai mult ca indicat săpunul de casa, cel pe care îl cunoaștem de la bunica.
Astept intrebari dacă aveți nelamuriri si sper ca am ajutat.
0
23-01-2019, ora 20:54
Ferdica
Nu este medic/terapeut
Ferdica
Am fost diagnosticata cu psoriazis, initial am avut leziuni in palma, la un cot...mi au trecut cu unguent. De 1 an am in talpa, calcaiele extrem de crapate. Ai zice ca umblu desculta in tarana si pielea e uscata de praf si soare. Cu orice am dat nu mi a trecut. Am facut si pedichiura, a afectat situatia, nici o imbunatatire chiar mai rau. Ce tratament ar trebui urmat? Ce medic dermatolog imi recomandati in București? Mulțumesc
0
05-10-2020, ora 11:23
petrone
Nu este medic/terapeut
petrone
Buna ziua! Mama mea are psoriazis de 2 ani de zile. Dermatologii i au pus diagnostic psoriziazis palmo-plantar. Prima data i a aparut pe palme iar dupa ce a urmat mai multe tratamente, i-a aparut si pe talpi.In momentul de fata palmele si talpile arata foarte rau cu crapaturi adanci, sangerari si mancarimi, abia mai poate merge.A folosit diferite unguente, a luat medicamente, a facut si injectii cu metrotexat. Nu stim ce sa mai facem, va rog sa ne ajutati.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Proteinele microflorei bacteriene de la nivelul pielii pot oferi protecție împotriva unor boli
  • Pierderea în greutate ar putea ameliora simptomele psoriazisului
  • FDA a aprobat un nou medicament împotriva psoriazisului
  • Psoriazisul ar putea fi prevenit cu extractul de vanilie artificial
  • Tratamentul psoriazisului cu inhibitori PDE4
  • Activitatea fizică redusă este asociată cu un risc crescut de psoriazis
  •