PROTRUZII DISCALE

10-08-2012
meliami
Nu este medic/terapeut
meliami
Buna seara! Am 38 ani, 1.60 inaltime si 64kg: in urma cu 3 ani am avut un accident, am fost lovita de o masina in spate, mentionez ca la radiografie nu a rezultat nici o fractura doar traumatisme: cranian si la coloana vertebrala pe langa durerile de cap si spate aveam si niste furnicaturi in talpa dreapta.
In data de 26 Iunie am facut CT LOMBARA NATIV, cu urmatorul rezultat: Protruzii discale posterioare, pe linie mediana, L4-L5-S1 Hernii intraspongioase L2-L5 Veche fractura parcelara apofiza spinoasa L3 Multiple zone de demineralizare de maxim 7/7mm la niv. CVL si aripilor iliace Osteocondensarea versantului iliac al articulatiei SI stg.Am mers la neurolog cu rezultatul{ pangandu-ma de dureri acute de spate, sold si partea de jos a picioruluioul piciorului cateodate imi amorteste gamba si talpa, alteori ma blochez cu dureri puternice de spate sau sold }mi-a recomandat o rezonanta magnetica realizata in 28 Iunie:IRM COL.LOMBARA NATIV:Vertebre lombare in ax, scolioza dextroconcava lombara cu pct max la L3 Neregularitati ale platourilor vertebrale lombare superioare fara anomalii de semnal la nivelul vertebrelor lombare Discurile intervertebrale lombare L1-L2, L2-L3, L3-L4 si L4-L5 deshidratate La nivel L4-L5 Debord discal circumferential, cu minima amprentare a sacului dural, fara conflicte disco-radiculare Absenta anomaliilor de semnal la nivelul conului medular.Specific faptul ca ocupandu-ma cu curatenia in camere, pozitia de lucru in general este aplecata, iar cateodata trebuie sa mai trag de paturi, noptiere...Astept recomandarile dumneavoastra pentu viitor si va multumesc anticipat !
6 comentarii
0
10-08-2012, ora 22:38
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Sindromul compresiv lombar pe care-l descrieti se poate trata fie conservator (kineto-terapie), fie chirurgical.
Optiunea va apartine, dupa examinarea clinica la specialistul neurochirurg (este totusi evident ca trebuie sa modificati substantial nivelul efortului fizic actual).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
10-08-2012, ora 23:01
meliami
Nu este medic/terapeut
meliami
Va multumesc pentru promptitudine si amabilitate dar mentionez ca lucrez in strainatate si nu imi pot permite sa schimb locul de munca, din mai multe motive:acum am un contract nedeterminat, criza, rasism...fizioterapie am facut si fac acasa exerciti cam se 3-4 ori pe saptamana, dumneavoastra in locul meu ce a-ti face?
0
11-08-2012, ora 18:43
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Semnele descrise de catre D-voastra (parestezii, dureri de tip sciatalgii) sunt destul de ingrijoratoare, iar neglijarea lor (continuarea efortului fizic) poate genera complicatii invalidante pentru tot restul vietii.
In locul D-voastra as efectua un consult la neurochirurg, in acelasi timp cu reducerea drastica a efortului fizic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
12-08-2012, ora 11:38
meliami
Nu este medic/terapeut
meliami
Va multumesc mult si voi urma sfaturile dumneavoastra.
0
14-10-2018, ora 11:18
Aurelia80
Nu este medic/terapeut
Aurelia80
Buna ziua, am 38 ani, 1.70 inaltime si 83 kg. In urma cu o saptamana am facut un RMN. Rezultat RMN coloana lombara. - tasare vertebrală T11 cu pierdere a cca 25% din înălțimea vertebrală. - deshidratari fiscale T10-T11 si T11-T12, cu reducere in inaltime a spatiilor intervertebrale neregularitati de contur si mici hernii discale intraspongioase la nivelul platourile vertebrale adiacente. - mici protuzii discale posterioare T10-T11 si T11-T12 necompresive. - minime contacte disco-radiculare intraforaminal dreapta L4-L5 si intraforaminal bilateral L5-S1. Va rog sa-mi spuneti ce inseamna acest rezultat.
0
14-10-2018, ora 12:50
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Acest text scris (rezultatul RMN-ului) nu inseamna absolut nimic in absenta examinarii clinice directe si in absenta imaginilor propriu-zise.
Prin urmare, se impune o examinare la neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Leziunile cerebrale traumatice ușoare pot crește riscul de probleme comportamentale la copii
  • Stimularea acustică a creierului a fost utilizată în reducerea simptomelor cauzate de traumatisme cerebrale minore
  •