PROBLEME CICLU MENSTRUAL

30-09-2010
monina
Nu este medic/terapeut
monina
BUNA ZIUA,

AM LUAT TIMP DE TREI LUNI NOVINETTE, FAPT CARE A TREIA LUNA AM AVUT SIMTOME CIUDATE, DE EXEMPLU ERUPTIE PE FATA SI DURERE ALE SANILOR.PROBLEMA ESTE CA CICLUL MENSTRUAL NU A FOST UNUL NORMAL, MAI BINE ZIS DOAR CATEVA PICATURI MARONII DUPA CARE SA OPRIT.SUNT INGRIJORATA PENTRU CA NU STIU CE SE INTAMPLA..DE MENTIONAT CA ULTIMA PASTILA AM LUATO PE 23.09.
VA MULTUMESC.
1 comentarii
0
02-10-2010, ora 09:04
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Atât erupţia feţei, cât şi durerile de sâni sunt reacţii adverse frecvente ale anticoncepţionalelor hormonale. Ele suspendă activitatea ciclică ovariană, deci în tot timpul tratamentului este suspendată şi menstruaţia. La oprirea lor apare o sângerare cumva asemănătoare menstruaţiei, numită "sângerare de privaţie". De aceea, de obicei se recomandă pauză de 7 zile între două folii, ca să aibă impresia femeile că mai au "ciclu". Cu timpul (de regulă după mai mulţi ani de folosire) apare atrofia uterină, cu scăderea până la dispariţie chiar şi a acestei sângerări de privaţie lunare şi instalarea sterilităţii, uneori ireversibile. Alte neplăceri date de anticoncepţionale mai sunt: diverse forme de cancer (sân, col, ficat şi colon), accidentele tromboembolice, dismetabolismele.
Deci, pentru viitorul sănătăţii dv, ar fi cel mai bine să nu mai luaţi anticoncepţionale. Oprirea lor se face numai la sfârşitul unei folii odată începute. Dacă, însă, doriţi să continuaţi tratamentul hormonal în ciuda riscurilor asupra cărora v-am informat şi în acelaşi timp doriţi să aveţi o sângerare de privaţie lunară mai puţin săracă decât în prezent, există şi opţiunea de a lua, cu acordul medicului dv, anticoncepţionale trifazice, de tip Triquilar. Pe termen lung, riscurile sunt aceleaşi, în schimb veţi vedea un "ciclu" mai abundent un pic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.