Tratament premenopauza... pot ramane insarcinata? | Forumul Medical ROmedic

Tratament premenopauza... pot ramane insarcinata?

23-03-2013
gabitza75
Nu este medic/terapeut
gabitza75
buna
am 38 de ani, fac tratament pt premenopauza cu cycloproginova, intrebarea e daca pot ramane insarcinata? fiul meu are 20 de ani si nu mai imi doresc o sarcina
3 comentarii
1
26-03-2014, ora 12:33
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Distinsa doamna, nu cred ca va face mai sensibila la sarcina. Depinde mult de diagnosticul corect si de organism. Cred ca stiti ce luati. Sa recapitulam:
Cyclo-Progynova asigură terapia de substituţie hormonală (TSH) pentru tratamentul tulburărilor din menopauză după ce sângerarea menstruală s-a oprit. De asemenea, este utilizat pentru tratarea tulburărilor care se datorează foarte mult activităţii scăzute a organelor sexuale (hipogonadism), după eliminarea ovarelor sau în cazul în care ovarele nu funcţionează (eşecul primar ovarian). În plus, este recomandat pentru prevenirea osteoporozei boala de oase târzie, aşa-numita osteoporoză postmenopauză.
Cyclo-Progynova este utilizat la femeile cu tulburări ale ciclului menstrual (amenoree primară sau secundară) sau ciclu menstrual neregulat care nu este rezultatul unei sarcini, lactaţiei sau a unor probleme organice.
Cyclo-Progynova conţine ambele tipuri de hormoni care se pierd în timpul modificărilor-de-viaţă: estradiol şi progesteron. Acesta înlocuiesc ambii hormoni. Cu toate că transformările sunt naturale, provoacă adesea simptome neplăcute legate de reducerea progresivă a hormonilor produşi de către ovare. În plus, pierderea acestor hormoni poate, la unele femei, duce mai târziu la scăderea densităţii oaselor (osteoporoza post-menopauză).
Estradiolul din Cyclo-Progynova previne sau ameliorează simptome cum ar fi bufeuri, transpiraţii, tulburări de somn, nervozitate, iritabilitate, ameţeli, dureri de cap, precum şi pierderea involuntară de urină, uscăciune şi arsuri vaginale şi dureri în timpul contactului sexual. Progestogenul (norgestrel) previne îngroşarea mucoasei uterului. Cyclo-Progynova poate, de asemenea, să controleze menstruaţiile dureroase sau neregulate şi produce sângerări lunare regulate, chiar dacă sunteţi la menopauză.


Reactii adverse:
tulburari de metabolism
tulburari gastrice
tulburari ale sistemului nervos
0
27-03-2018, ora 04:28
Bodrug75
Nu este medic/terapeut
Bodrug75
Buna ziua, am 43 de ani si din ianuarie am probleme cu menstruatia..in ianuarie nu am avut dar am avut in februarie iar acum in martie iar nu am avut.Am momente cand simt fierbinteala in tot corpul si transpir foarte mult.Cred.ca am intrat in premenopauza si nu stiu ce tratament sa iau deoarece imi mai doresc un copil..precizez.ca am o fetita de 2 ani si 7 luni..cu multumiri Diana
0
23-11-2018, ora 16:10
danagavrila
Nu este medic/terapeut
danagavrila
Bună ziua! Am 43 ani si din luna august nu am mai avut menstruatie. Am facut analize, iar analizele indica clar ca sunt la premenopauza. Fsh 67; Lh 42, 98; Estradiol 18 si progesteron 0, 3. Rezultatul eco transvaginala indica un endometru de 3, 3 mm, ocar dr involuat si prezenta unui miom hipoecogen, avascularizat de 10, 9/9mm.

Ecografia mamara-concluzii distensii ductuale minime bilateral, Cod BIRADS 2.

Doctorul endocrinolog mi-a prescris cycloprogynova. Dupa 15 pastile, nu mai am bufeurile si starea de irascubilitate, insa observ ca am luat in greutate. Observ ca daca exista prezența miom sau la sani probleme nu este indicat acest medicament. Ma puteti ajuta, va rog, cu un sfat in această problemă? Vă mulțumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum să te pregateÈ™ti pentru menopauză
  •