PLIH-oare mai exista alta metoda in operatiei?

13-02-2010
mathi_2_1
Nu este medic/terapeut
mathi_2_1
Am fost internata in Parhon si am primit un alt bilet de trimitere catre Fundeni in urma unor investigatii s-a descoperit.
Explorara IRM nativa si dupa administrarea de contrast paramagnetic a abdomenului superior in secventele T2 TSEmbh axial, T2 haste coronal, T1 fl 2d in opp_paxial, T1 fl 2d we axial, si T1 vibe FS axial, evidentiaza:

Ficatul are lobul drept marit, diametrul vertical este de 18 cm, iar la polul inferior se vizualizeaza doua formatiuni tumorale. Cea mai mare se extinde pana subcapsular in segmentele IV-V si are diametre de 65/55/50 mm si alta postero-cranial in segmentele V-VIde 21/17 axial, au aceleasi caractere morfologice, de semnal si particularitati de incarcare. Astfel in secventele T1 nativ au usor hiposemnal, semnalul este heterodens, contururile sunt neregulate si in periferie au un lizereu fin hipodens. Formatiunile tumorale au priza de contrast intensa neomogena din faza arteriala, se spala repede si au un semnal mai putin intens decat parenchimul vecin in timp tardiv, iar in periferie au un inel in hipersemnal ca o capsula fina. De semnalat in segmentul VI cranial de cele doua leziuni se mai vizualizeaza un nodul cu aceleasi caractere semiologice si particularitati de incarsare cu cei descrisi anterior, are diametre de 12/10 mm.
In segmentul VII subcapsular se vizualizeaza un nodul de 15/14 mm, are hiposemnal T1 si hipersemnal T2 cu priza intensa de contrast in faza arteriala centripeta, tinde sa se omogenizeze si ramane in hipersemnal si in timp tardiv. (.)
Concluzii: Hepatomegalie. Mase tumorale hepatice


Am fost cu bilet de trimitere la gastroenterologie si internata in spitalul Fundeni. Am nevoie de sfaturi si pareri. Mi s-au facut diverse investigatii (analize de sange, endoscopie, colonoscopie si ecografie) si cunostinta cu un medic chirurg. Am mai amanat putin operatia pentru ca nu sunt convisa ca ar fi bine. Sper sa existe altceva de facut decat interventia chirurgicala. Din cate stiu eu, daca tumora este maligna si se umbla la acel loc se accelereaza boala. Ultimele date pe care le am (ceea ce mi s-a scris pe biletul de externare) ar fi:


Diagnostic externare:

PLIH - DE ETIOLOGIE NEPRECIZATA D37.6
HEMANGIOAME HEPATICE D18.03
GASTRITA ANTRALA SUPERFICIALA K29.5
HEMOROIZI 184.4
TIROIDITA AUTOIMUNA E06.3
HIPOTIROIDIE CU TRATAMENT SUBSTITUTIV E02.8
CHIST OVARIAN Q 50.11
MICROLITIAZA RENALA N20.0

Epicriza:

PACIENTA CUNOSCUTA CU TIROIDITA AUTOIMUNA SI HIPOTIROIDIE SECUNDARA ESTE INVESTIGATA PENTRU UN SND ASTENO-ADINAMIC NEJUSTIFICAT DECELANDU-SE MULTIPLE PLIH-URI CU ASPECTE IMAGISTICE VARIATE ATAT US CAT SI C.T. SI IRM. NE ESTE ADTRESATA PENTRU COMPLETAREA INVESTIGATIILOR SI APRECIEREA DG SI CONDUITEI TERAPEUTICE. LA INTERNARE PACIENTA CU FACIS HIPOTIROIDIAN, CUHEPATOMEGALIE FERMA, NEREGULATA. IMAGISTIC SE CONFIRMA PLIH-URILE BINE VASCULARIZATE CU DOPPLER + POZITIONAREA SUBCAPSULARA CAT SI VASCULARIZATIA REPREZINTA IMPEDIMENTE PTR. PBH ECOGHIDATA. IN ACEST CONTEXT SE INVESTIGHEAZA TUBUL DIGESTIV CARE NU PREZINTA LEZIUNI ORGANICE CU POTENTIAL PRIMITIV IAR AFP ESTE NEGATIVA. IN ACEST CONTEXT SE CONSIDERA LAPAROSCOPIA EXPLORATORIE CA CEA MAI EFICIENTA METODA DG SI SE ADRESEAZA PACIENTA CHIRURGIEI.

Nu s-ar putea si altfel? Nu o mai exista nici o alta rezolvare?
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul