PICIOR VARUS EQUIN OPERAT

11-08-2011
MIHAELACARMEN
Nu este medic/terapeut
MIHAELACARMEN
In urma a 3 operatii de corectie a piciorului stg ni se propune si o alungire a sa.mentionez ca diferenta dintre piciorul sanatos si cel bolnav este de aprox 4 cm.copilul nu vrea sa mai auda de operatie intrucat toate au fost traumatizante si au fost urmate de imobilizare in aparat gipsat timp indelungat.este necesara o astfel de operatie?ce implicatii are?ce efecte secundare sau riscuri presupune?se va stramba coloana daca nu va face operatia? am uitat sa spun ca la nastere piciorul bolnav avea aceleasi dimensiuni ca si cel sanatos.scurtarea a aparut dupa operatii.prima corectie a fost facuta la varsta de 2 luni.ni s-a spus ca altfel tibia si peroneul s-ar fi curbat si ar fi fost mult mai grav.nu stiu ce sa cred...mai adaug ca si laba piciorului este cu mult mai scurta, cam5-6 cm.amprenta la sol este aproape nomala, mai accentuata pe exterior.la problema aceasta ni s-a spus ca nu exista solutii.copilul are acum 14 ani iar operatia a fost propusa pentru varsta de 16-17 ani
3 comentarii
0
11-08-2011, ora 21:57
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Nu am inteles practic nimic din insemnarile D-voastra.
- In medicina, prin picior sse intelege formatiunea anatomica situata distal (mai jos) de glezna, pentru a o diferentia de membrul pelvin, format din sold, coapsa, genunchi, gamba, glezna si picior.
- prin urmare, la ce "scurtare" va referiti, a gambei, coapsei, a piciorului???? La ce fel de ""alungire"" va referiti???
- nu am inteles care este de fapt problema: este un picior stramb congenital sau o insuficienta motorie cerebrala (IMC, de tip parapareza spastica), cu picior stramb dobandit, de tip neurologic, sau un picior Charcot-Marie-Tooth???
- ce operatii s-au practicat pana acum si la ce varste, cu ce rezultate concrete???
- care este statusul neurologic actual, care este statusul functional actual???
Asteptam detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
16-02-2019, ora 00:33
lcd
Nu este medic/terapeut
lcd
dl doctor am un copil de 5 ani dianosticat cu varus equin, l-am gipsat de la a 7 zi de la nastere la grigore alexandrescu de 7ori dupa care la operat la tenonul lui hahile dupa care am inceput recuperarea apurtat ghetute ponseti a inceput sa mearga dar boala a recidivat si l-am gipsat dinou la mari guire la dl doctor vlad costelsi dupa gipsari la operat dinou, dupa ce a scapat de gips am inceput recuperare cu el, la busteni la teghirghiol si la noi in oras dar in loc sa mearga cat mergea inainte merge din ce in ce mai putin si nu inteleg de ce, dl doctor vlad a spus ca ortopedic este ok sa fac recuperare dar nu se vad rezultate deloc.astep raspunsul dumneavoastra ca nu stiu in ce directie sa o mai iau.va multumesc
0
17-02-2019, ora 15:56
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Problema este teribil de delicata, iar strategia de tratament presupune o echipa multi-disciplinara: neuro-ortoped pediatru, neurolog, kineto-terapeut, psiholog etc.
In Romania nu exista nici un neuro-ortoped pediatru. Punct.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul