P. officinalis - în tratam. hemoroizilor şi fisurilor anale

10-01-2009
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
"Unul dintre cele mai utile remedii homeopatice, în tratamentul problematicii dificile reprezentate de afecţiuni ale rectului este remediul obţinut din frumoasa floare numită bujor, Paeonia officinalis. Principalele indicaţii ale acestui remediu sunt afecţiunile rectale precum abcesele, fisurile, fistulele şi hemoroizii. Paeonia este unul dintre principalele remedii pentru abcese anale, pentru ulceraţii, fistule şi fisuri la nivelul anusului.
Hemoroizii pe care îi tratează Paeonia sunt congestionaţi, vineţii, adesea trombozaţi şi nu de puţine ori ulceraţi. De cele mai multe ori durerile sunt atroce, sunt aproape intolerabile, de lungă durată, agravate şi în timpul şi multe ore după eliminarea scaunului, agravate la toaleta cu hârtie igienică. Există o sensibilitate extremă la atingere, de orice fel, la nivelul hemoroizilor. Din cauza durerilor crâncene, persoana simte nevoia să-şi depărteze fesele cu mâinile, pentru a mai uşura un pic suferinţa.
Din cauza durerii, multe persoana merg prin casă în continuu, toată noaptea, sau uneori, chiar se tăvălesc pe jos de durere.
Persoana poate avea o senzaţie de arsură la nivelul anusului, în acelaşi timp cu o senzaţie de răceală la nivelul rectului. Poate apăra şi un prurit rectal, precum şi secreţii eliminate la nivelul fisurilor şi ulceraţiilor.
Persoana poate avea şi alte afecţiuni varicoase, de exemplu varice, care evoluează cu uşurinţă către ulcerare. Una dintre tendinţele principale ale persoanei căreia i se indică Paeonia este tendinţa spre ulceraţie, atât la nivelul venelor varicoase, cât şi la nivel cutanat. De aceea, Paeonia este şi unul dintre remediile principale pentru tratamentul escarelor, la pacienţii care stau mult timp imobilizaţi la pat."

copyright - www.postamedicala.ro
3 comentarii
0
02-08-2009, ora 17:33
pirina
Nu este medic/terapeut
pirina
am o fetita de aproape 3 ani si de un an jumatate are o fisura anala externa care nu s-a vindecat cu nici un fel de tratament alopat, nu stiu ce as mai putea incerca, am fost cu ea la n medici, mi-au spus ca o sa-i treaca cu unguentele gen"crema baby, ultraproct, hemorzon, crema de galbenele" dar, din pacate, situatia a ramas aceeasi. Fisura e destul de mare si adanca, este foarte dureroasa, de aceea am o mare problema in efectuarea igienei intime, nu mai suport sa aud ca o doare! se poate comanda si pe internet acest remediu homeopatic cu Paeonia officinalis?Multumesc!
0
02-08-2009, ora 18:04
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
NU, daca doriti sa beneficiati de acest remediu homeopat va rog sa consultati un medic homeopat...fetita dvs. trebuie consultata pt. a exclude posibile contraindicatii!

Toate cele bune si Insanatosire grabnica;)
0
02-08-2009, ora 18:08
pirina
Nu este medic/terapeut
pirina
multumim! speram sa ajungem pe mainile unui bun homeopat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
03-11-2023, ora 13:20
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Carbunele vieții
Carbon Elixir
Conține molecula C60 - Premiul Nobel. Superantioxidant este de 172 de ori mai puternic comparativ cu vitamina C, antiaging, protecția împotriva radicalilor liberi și radiațiilor 5G, booster imunitar, îmbunătățirea funcției creierului, accelerarea creșterii părului, îmbunătățirea performanțelor sportive, crește semnificativ rezistența generală a organismului.
Vezi detalii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Serviciile de homeopatie - decontate de stat?
  • Dacă stai mult pe toaletă faci hemoroizi?
  • Ce sunt hemoroizii, de ce apar și alte întrebări frecvente despre hemoroizi
  • Hemoroizii se pot vindeca spontan (fără tratament)?
  • Sunt cremele pentru hemoroizi eficiente?
  •