Oxiurii cauza urticariei?

04-03-2010
MASI
Nu este medic/terapeut
MASI
De aprox. 4 saptamani ma confrunt cu urmatoarea problema: ma mananca palmele in special noaptea, imi apar pete rosii pe piele ca un fel de iritatie/ urticarie, de diferite dimensiuni, care dispar in circa 30-40 min.Am facut analize de sange (care au iesit in general bine, mai putin eozinofilele care sunt scazute). Ultimul ex. coproparazitologic ( facut la un laborator recomandat de multe persoane) a evidentiat prezenta oxiurilor. Pot fi acestia cauza ? De ce nr. de eozinofile a iesit sub limita inferioara, cand prezenta acestor paraziti trebuia sa conduca la cresterea nr.lor? Care este cel mai bun tratament impotriva acestor paraziti?
1 comentarii
0
16-04-2010, ora 13:38
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

Oxiurii pot determina, prin mecanisme indirecte, manifestări alergice dar, în acele condiţii, ar fi trebuit să se evidenţieze şi o mică eozinofilie. Şi totuşi, nu este o regulă! Eozinopenia (scăderea numărului de granulocite eozinofile din sânge) se produce şi se observă (se observă prin intermediul testelor serologice) în formele incipiente ale unor infecţii, în hipercortizolism (indus în mod natural sau prin ingestie de hidrocortizon, printre altele), în diferite intoxicaţii (în special cele cu alcool), în consumul abuziv de medicamente (în special glucocorticosteroizi, amfetamine, unele antibiotice, etc.), etc.

...
În concluzie, aveţi nevoie de un consult minuţios (la un medic internist, de pildă) şi de un tratament corespunzător. Un medic homeopat vă poate ajuta (dacă doriţi abordare naturopată).
...

Toate cele bune şi multe binecuvântări:)
P.S. - Un tratament eficient pentru oxiurază este tinctura de cimbru asociată (sau nu) cu Helminon de la Hofigal.
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.