Ovar polichistic care doare

05-08-2012
michidoo
Nu este medic/terapeut
michidoo
Am ovare micropolichistice pentru care nu am luat hormoni (anticonceptionale), ci mai degraba tratamente naturiste (Femicur). De vreo doua saptamani am o durere surda in partea stanga si banuiesc ca e ovarul. Durerea se duce cateodata pe picior. Mi-e greu sa cred ca ar putea fi o raceala la ovare in plina vara. Cel mult sa fie cauzata de aerul conditionat de la masina (mai sufla si la picioare, fara sa-l pot controla). Ma gandesc mai degraba ca durerea are legatura cu chisturile si daca da, as vrea sa stiu daca exista posibilitatea ca unul dintre acestea (erau mici la ultima ecografie) sa fi crescut atat de mare incat sa se sparga. Stiu ca aceea e urgenta medicala si nu vreau sa ajung in situatia de a fi operata. Repet, diagnosticul este de ovare micropolichistice, deci au dimensiuni de ordinul milimetrilor, nu al centimetrilor.

Vreau sa merg la ecografie si apoi la ginecolog, urmand ca dupa ce primesc sfatul acestuia sa ajung si la endocrinolog. Dar am o intrebare: ecografia trebuie facuta intr-o anumita perioada a ciclului menstrual? Stiu ca testul Papanicolau trebuie facut in primele 10 zile ale ciclului (dupa ce incepe menstruatia). E valabil si la ecografie?

Si cat de urgent trebuie sa ma prezint la doctor? Ecografia o pot face in cateva zile, dar la ginecologie se fac programarile cu o luna, chiar doua inainte (in plus, doctorita s-ar putea sa fie in concediu in luna august). E cazul sa urgentez consultatiile, eventual sa merg la alt ginecolog?
4 comentarii
0
07-08-2012, ora 10:27
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Buna ziua, din ce ati descris dvs nu cred ca este recomandat sa asteptati 1-2 luni. Faceti-va o programare la un medic OG care va va consulta+ eco+ papanicolau dc nu l-ati facut recent. Daca va putem ajuta mai mult, rugam sa ne scrieti pt programare.
0
10-08-2012, ora 11:50
michidoo
Nu este medic/terapeut
michidoo
Va multumesc pentru raspuns. Revin cu intrebarea despre ecografie - exista o perioada a ciclului menstrual cand e recomandat sa se faca? Am intrebat cand am vrut sa fac o programare la ecografie si mi s-a spus ca ideal ar fi sa se faca in zilele 10-14 dupa ce a venit menstruatia, dar se poate face si in alte perioade. In situatia mea, ce imi recomandati? Menstruatia intarzie deja de o saptamana, nu stiu cand va veni, dar in general nu intarzie mai mult de 2 saptamani. Sa astept pana vine si inca 10 zile? Sau sa merg cat mai repede la ecografie?
0
10-08-2012, ora 16:40
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
se poate face ecografia oricand; uneori se recomanda si in per menstruatiei daca exista sangerari abundente. eu v-as sugera sa mergeti la ecografie
0
12-05-2018, ora 21:34
Kim231
Nu este medic/terapeut
Kim231
Buna ziua. Am 14 ani și am descoperit de curand ca am ovare Polichistice și nu imi vine ciclul. Mi-a venit prima dată anul trecut și de atunci mi-a venit de maxim 6 ori. Întrebările mele sunt:
- Mai pot face copii?
-Mi s-a dat un medicament. Femicur. În cât timp în vine ciclul?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.