Otoscleroza bilaterala cu pierdere severa de auz

17-08-2007
petre961
Nu este medic/terapeut
petre961
Am otoscleroza bilaterala cu pierdere severa de auz pe o ureche si moderata pe cealalta. In urma cu 2 luni am fost operat prin metoda house pe urechea sever afectata. Nu am obtinut nici un rezultat. Investigatiile arata ca am o rezerva nervoasa destul de mare si medicul mi-a recomandat reoperarea si inlocuirea scaritei cu implant de titan (sau piston platinat). Credeti ca metoda este eficienta sau voi fi supus unei noi serii de suferinte si dezamagiri? Multumesc anticipat tuturor celor ce-mi vor acorda timpul lor si pareri avizate.
1086 comentarii 12 ..... 36 37 Înainte ›
0
23-08-2007, ora 00:00
brad
Identitate neconfirmată
brad
Cred ca merita incercat.pistonul de titan e excelent si neoperat, rezerva nervoasa se va epuiza si va fi nevoie de proteza auditiva.daca pierdeti momentul operator nu veti mai avea alta alternativa decit proteza.asa ca merita incercat, nu?cereti o parere si prof ciuchi de la medicoclinique(str visarion nr 6-sau 9?).eu il consider cel mai bun otochirurg la ora actuala si sint medic orl-ist.asta e sfatul meu.succes!!!
0
23-08-2007, ora 00:00
petre961
Nu este medic/terapeut
petre961
Am fost la d-l prof Ciuchi. M-a vazut si mi-a explicat, cu creionul si hartia in mana, ce vrea sa faca. Mi-a mai explicat de ce metoda prin care am fost operat nu a dat rezultate - este posibil ca implantul de polietilena sa se fi deplsat cu 0, 01mm ca sa compromita auzul. A apreciat ca leziunile provocate de interventia anterioara s-au vindecat foarte bine si mi-a propus reoperare la data de 02.10.ac. Stiu ca nu-mi poate granta nimic dar ma agat ca inecatul de speranta asta. Aflu acum lucruri noi. Cum se poate epuiza rezerva nervoasa? Va multumesc D-le Doctor. Cu stima, Petre - Pitesti.
0
24-08-2007, ora 00:00
dr_raluquette
Nu este medic/terapeut
dr_raluquette
Cu siguranta merita sa incercati.Si mai ales in cazul in care veti fi operata de dr.Traian ATaman de la clinica dr.Hociota din sect 5 Bucuresti.Este un cofochirurg de exceptie si este cunoscut pentru reusitele sale, mai ales in cazurile pacientilor operati de otoscleroza prin inlocuirea scaritei cu acest implant de titan, acest implant costa 80 de euro.sanatate
0
24-08-2007, ora 00:00
brad
Identitate neconfirmată
brad
A se epuiza rezerva nervoasa inseamna ca urechea respectiva din cauza blocarii scaritei in fereastra ovala(caci asta e otoscleroza)nu mai recepteaza sunetele, nu mai trimite impulsuri nervului auditiv din partea respectiva asa incit acesta "leneveste".E ca si un muschi nepus la treaba, ca un muschi sub un aparat gipsat care se atrofiaza din lipsa de activitate.Cu cit operezi urechea mai repede si o faci functionala, cu atit "sansa"ca nervul sa-si piarda din"vigilenta"e mai scazuta.Eu zic sa faceti operatia, e cel mai bine.Mai vorbim;succes.
0
26-08-2007, ora 00:00
petre961
Nu este medic/terapeut
petre961
Pentru dl dr. Brad. Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile d-voastra. Desi nu sunt de specialitate inteleg foarte bine mecanismul explicat. Dr. Ciuchi mi-a facut o impresie foarte buna. Cred ca anamneza facuta mi-a mai diminuat si depresia. Daca sunteti bucurestean si puteti sa ma primiti pentru o consultatie, dati-mi un semn ca se poate pe e-mail -*
Oricum, chiar si ajutorul dat pana acum imi este benefic. Cu stima, Petre.



(*modificat de administrator)
0
26-08-2007, ora 00:00
petre961
Nu este medic/terapeut
petre961
Pt. dr_raluquette. Va rog sa ma credeti ca stiu foarte bine situatia de fapt. Dl. prof. T. Ataman nu practica metoda cu implant de titan si nici nu este un entuziast al aplicarii ei. Punctul d-voastra de vedere nu poate decat sa dezinformeze oameni aflati in mare dificutate, ca mine (de ex). In privinta faptului ca este un mare cofochirurg sunt perfect de acord cu d-voastra, dar cu o mica notificare: cred ca abilitatile, cunostintele si indemanarea dumnealui nu au suficient sprijin logistic. Clinica Panduri a ramas la nivelul dotarilor de acum 30-40 de ani. "multumim din inima guvernatilor nostrii pentru interesul pe care de 17 ani il acorda sistemului public de sanatate". Cu stima, Petre.
0
02-11-2007, ora 00:00
nicpir
Nu este medic/terapeut
nicpir
Poate cineva sa-mi explice ce-i otoscleroza labirintizata, cum afecteaza ea urechea interna (otoscleroza afecteaza urechea medie) ?
0
02-11-2007, ora 00:00
brad
Identitate neconfirmată
brad
Buna ziua!Otoscleroza e ceva ce se itimpla in urechea medie dar, care initial afecteaza doar ureche medie dar neoperata, afecteaza in timp si urechea interna(se labirintizeaza, spunem noi).Otoscleroza inseamna o blocare a scaritei la nivelul ferestrei ovale.Daca scarita e blocata, ea logic ca nu mai vibreaza si implicit nu mai transmite sunetele la nivelul urechii interne.In timp(ani)nervul auditiv, nemai avind"activitate"(pt ca vu mai ajung la el vibratii pe care sa le transforme in influx nervos si sa le trimita la creier) se "leneveste" si, in acest moment spunem ca otoscleroza s-a labirintizat.In momentul labirintizarii nu mai avem alta solutie decit protezare auditiva pt ca degeaba deblochezi scarita.Nervul deja si-a pierdut functia!Ati inteles explicatia?Scrieti-mi mai multe despre scaderea dvs de auz.Tinem legatura!
1
02-11-2007, ora 00:00
nicpir
Nu este medic/terapeut
nicpir
Va multumesc mult pentru faptul ca ati receptat rugamintea mea..si pentru raspuns. Deci : am 42 de ani, am simtit f. usor scaderea de auz pe la 22 de ani, am nascut primul copil la 29 de ani, dupa care..s-a accentuat usor..si pe al doilea acum 3 ani...acum cu auzul e tot mai greu. Am fost la medic cind s-a declansat boala ( eram studenta in anul 2, am fost la spitalul universitar -dr. Ionescu...mi-a spus ca o sa " imbatrinesc mai devreme..mi-a dat niste pastile..nici o schimbare, alte citeva consultatii in anii care s-au dus..dar nimeni
n-a zis otoscleroza labirintizata pina ieri). Aud mai bine cind este zgomot puternic (mai bine decit un om normal ), am o pierdere severa de echilibru (imi mentin echilibrul vizual). Nervul auditiv nu este afectat, deci teoretic operatia ar fi posibila, dar fiind nevoie de interventie la urechea interna apare un risc mare de vertij. Intrebarea este : sa fac sau nu operatia ? O sa-mi recapat auzul dar risc sa ramin cu aceste ameteli.Cit de frecvente vor fi ? O sa fiu o " leguma" tot timpul ? Acum nu amentesc..nu am stabilitate ( ma clatin). Va fi mai rau dupa?Daca nu fac operatia voi surzi complet?
0
05-11-2007, ora 00:00
brad
Identitate neconfirmată
brad
Eu nu opeerz otoscleroza dar sint in Bucuresti 2 profesori care orpereaza f bine.Este prof ataman de la spit Dr Hociota si e prof Ciuchi de la clinica "Medicoclinique"dinstr Visarion nr 9(in Piata Romana).Mie personal imi place mai mult prof Ciuchi dar, lucrind in privat s-ar putea sa coste mai mult(dar e si mai civilizat).Eu zic sa mergeti la consult la unul din ei.Mai vorbim miine, acum nu mai am timp.
0
05-11-2007, ora 00:00
nicpir
Nu este medic/terapeut
nicpir
Buna ziua ! Multumesc din nou. Diagnosticul mi l-a pus dr. Lucian David - spitalul Militar : otoscleroza labirintizata , operabila spune dumnealui ( nervul nu-i " mort" ) , dar cu riscul vertijului (n-am inteles cit de mare e acest risc)...cineva spunea - nu un profesionist - ca este preferabil sa fi mai surd decit sa ramii cu mari probleme de echilibru, si tind sa cred ca e asa din moment ce dl doctor n-a avut "curajul" sa spuna : "ne vedem la operatie " - a spus ca este decizia mea..bun, decizia mea..dar iei o decizie cind cunosti bine toti termenii. Am hotarit sa fac din nou toate testele, si desi dr. David mi-a facut o impresie buna incerc sa vad si ce spune prof.Ciuchi.
0
05-11-2007, ora 00:00
brad
Identitate neconfirmată
brad
Vedeti ce zice prof Ciuchi(dumnealui e cel care l-a initiat pe dr David in otochirurgie)dar daca e asa, e intr-adevar preferabil sa porti proteza auditiva si sa auzi asa, decit sa nu te poti tine bine pe picioare.Inrebati-l pe prof Ciuchi ce crede dumnealui ca ar trebui facut sau, mai bine, ce ar face dumnealui daca ar fi in situatia dvs.Astept sa-mi scrieti ce ati mai facut!
0
06-11-2007, ora 00:00
nicpir
Nu este medic/terapeut
nicpir
M-am programat la prof.Ciuchi. Toate cele bune !
0
06-11-2007, ora 00:00
brad
Identitate neconfirmată
brad
Cind ajungeti la dl prof, daca nu uitati, va rog sa-i transmiteti multe salutari din partea doctoritei Brad.Multumesc!
0
06-11-2007, ora 00:00
nicpir
Nu este medic/terapeut
nicpir
Cum as putea sa uit ? Ce faceti aici pentru noi este, cu siguranta, la fel de important ca si meseria pe care o practicati.Luni o sa va comunic raspunsul d_lui profesor. Sanatate din plin si numai bine !
0
07-11-2007, ora 00:00
brad
Identitate neconfirmată
brad
De abia astept sa vad ce zice dl profesor.Va salut!Si vreau sa spun ca intotdeauna mi-a placut sa ajut oamenii, de aceea scriu si pe forum.Sa aveti o zi buna!
0
08-11-2007, ora 00:00
nicpir
Nu este medic/terapeut
nicpir
Multumesc ! La fel si dvs. Miine (simbata) o sa merg la dl. profesor.
O sa va transmit parerea d_lui si ..vom lua o decizie..impreuna. Weekend placut si numai bine.
0
09-11-2007, ora 00:00
brad
Identitate neconfirmată
brad
Eu voi intra pe forum de abia luni.Atunci sper sa am mesaj de la dvs
si sper sa fie totul bine.Sanatate multa!
Daca e nevoie de proteza va pot pune niste"pile puternice".Cunosc personal pe directorii de la cele mai bune 3 firme de protezare din Bucuresti.Asa ca mai vorbim poate si despre asta daca va fi necesar!
0
11-11-2007, ora 00:00
nicpir
Nu este medic/terapeut
nicpir
Buna dimineata !Am fost la prof.Ciuchi.Presupune ca tulburarile de echilibru nu vin obligatoriu de la urechea interna..si operatia la ureche devine posibila fiindca rezerva nervoasa exista.M-a trimis la dl.dr.Poalelungi care dupa o " discutie " de vreo jumatate de ora a concluzionat cam asa: " ai 42 de ani, ai functie de conducere..ai si doi copii care multa vreme vor avea mult de cerut de la tine..iar tu esti surda..de aici depresia..insomnii (insomnia e deja cronica )..si ameteli dupa insomnii.Am un tratament ptr. o luna..dupa care o sa ma intilnesc din nou cu amindoi medicii. Sper ca va fi bine.Ar mai fi si recomandarea ptr. un RMN...I-am comunicat mesajul dvs..Dupa amiaza revin cu amanunte...O zi cit se poate de buna...Numai bine.
0
11-11-2007, ora 00:00
brad
Identitate neconfirmată
brad
Ma bucur mult ca operatia e posibila.Ar fi pacat sa n-o faceti daca dl prof spune ca se poate face...Cit despre ameteli, ce trat v-a dat?Cumva Betaserc sau Stugeron?Scrieti-mi si mie va rog.Ma bucur mult ca exista o sansa de a auzi!Nici nu stiti cit ma bucur!!!
0
12-11-2007, ora 00:00
casillas
Nu este medic/terapeut
casillas
Buna ziua doamna doctor Brad,
Numele meu e Albu si as dori, daca se poate, sa-mi trimiteti pe mail un numar de telefon, precum si intervalul orar in care sa nu deranjez, deoarece as avea nevoie urgenta de sfatul dvs.Va multumesc anticipat!
-*

(*modificat de admin)
0
13-11-2007, ora 00:00
nicpir
Nu este medic/terapeut
nicpir
Buna ziua ! Dl. dr. mi-a prescris sermion, milgamma N si xanax .Sper sa fie bine. Imi sunteti de mare ajutor.Cind vin in Bucuresti as vrea sa ajung si la dvs. la cabinet. Multumesc. Numai bine.
0
13-11-2007, ora 00:00
brad
Identitate neconfirmată
brad
Sinteti draguta dar eu lucrez acum in Cluj.Daca sinteti de prin zona, mi-ar face placere sa va vad.Uneori, merg mai bine pe tulburarile de echilibru Stugeron sau Betaserc decit Sermion.Vedeti cum e si daca in 10 zile nu sint ameliorari, mi vorbim.Milgamma e OK.
0
19-11-2007, ora 00:00
nicpir
Nu este medic/terapeut
nicpir
Buna ziua, d_na doctor ! Am citit ca in centrul medical dr. Stefan Tiron
se fac niste teste pentru identificarea tulburarilor de echilibru, in urma carora pacietul este trimis la medicul specialist ( ORL ist, stomatolog...neurolog), nu prea sunt impacata cu faptul ca inghit antidepresive..si daca tot le iau vreau sa fiu...mai convinsa ca fac ceea ce trebuie. Stiti unde este acest centru medical? As vrea sa fac aceste teste. Va multumesc. Toate cele bune.
0
19-11-2007, ora 00:00
brad
Identitate neconfirmată
brad
Nu stiu nimic despre centrul asta.Pe net nu gasiti nimic?
0
19-11-2007, ora 00:00
nicpir
Nu este medic/terapeut
nicpir
Nu am gasit adresa, doar informatia ca exista si ca se fac aceste teste, dar mai caut.
0
19-11-2007, ora 00:00
brad
Identitate neconfirmată
brad
Eu stiu ca functia vestibulara e bine investigata si in spit Dr Hociota(Panduri).Si mai stiu ca acolo lucreaza Dr Madalina Georgescu(ea se ocupa -din cite stiu eu-doar de investigatiile fct vestibulare).Daca vreti sa aflam o portita de ajuns mai usor la ea, scrieti-mi si voi incerca sa aflu o cale mai facila.Sanatate!
0
19-11-2007, ora 00:00
nicpir
Nu este medic/terapeut
nicpir
L-am gasit pe dr. Stefan Tiron pe site-ul sfaturimedicale.ro, pe google am cautat dupa "teste pentru tulburarile de echilibru", este primul articol care apare in cautare...daca aveti citeva minute libere...
si puteti sa cititi acel articol m-ar interesa parerea dvs. Multumesc !
0
23-01-2008, ora 00:00
brebenel
Nu este medic/terapeut
brebenel
Nu stiu de ce sunteti atat de disperati in ceea ce va priveste.Adaptati-va. Ganditi-va ca exista oameni cu suferinte mai mari decat voi.Si eu sunt hipoacuzica, nu stiu cat voi mai auzi, dar nu disper chiar asa de tare .Am fost operata la urechea stanga de doua ori in anul1990 de catre dr. Siviu Solomon de la spitalul Hociota(acum a iesit a pensie) prin metoda Belucci cu interpunere de vena si columerizare cu sarma de tantal.Acum am 35 de ani, am nascut 2 copii sanatosi (prin cezariana) iar nivelul auzului meu se mentine la un nivel multumitor. In urma ultimului control medical domnul doctor Traian Ataman s-a declarat multumit si mi-a sugerat sa incerc o operatie si la urechea dreapta.Dansul spera ca dupa aceasta operatie sa imi pot prelungi pentru inca ceva timp pragul actual de auz.Acum sunt in cautarea unor raspunsuri la intrebari care ma framanta.E bine sa fac aceasta operatie?Exista metode mai bune decat cele folosite in prezent le spitalul Hociota?Are sens aceasta operatie?
0
23-01-2008, ora 00:00
brad
Identitate neconfirmată
brad
Ati mai trecut prin asta si stiti cum e.Sinteti tinara si are rost sa va operati si astfel sa va mentineti auzul.Prof Ataman e foarte bun.Si mai este prof Ciuchi dar dumnealui lucreaza doar in sistemul privat.Va doresc succes, indiferent de ce veti hotari sa faceti!
Adaugă un comentariu / răspuns
1086 comentarii 12 ..... 36 37 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sunetele produse de mâncat reglează cantitatea de alimente consumate
  •