Otita seroasa cronica, stafilococ auriu

22-02-2010
giulianabreak
Nu este medic/terapeut
giulianabreak
In noiembrie 2009 am avut o secretie urat mirositoare la urechea dr. am facut antibiograma si mi-a iesit stafilococ auriu. Am scapat de secretie, datorita antibioticelor luate (ciprolen, garasone picaturi). Am mers din nou la medic, la control mi-a facut timpanografia, audiograma si s-a uitat cu microscopul in urechea mea dreapta. L-a microscop a spus ca se vede foarte clar ca este otita seroasa cronica. Timpanografia cat si audiograma au iesit bine. Mi s-a recomandat tratament cu Nurofen, Sinupret, picaturi pt nas timp de 7 zile. Am fost din nou la medic, de aceasta data dr. mi-a spus ca urechea dreapta nu se aeriseste din cauza ca nasul e infundat si sa mai repet inca 7 zile acelasi tratament, iar daca nu cedeaza otita va trebui sa ma operez. Am cerut o explicatie, daca ar exista o alta solutie in afara de operatie si mi s-a spus ca nu. Mi-a detaliat faptul ca nasul imi este infundat deoarece am niste cornee marite si deviatie de sept. Mentionez ca respir foarte bine prin nas. Totodata, urechea nu ma doare deloc si nu am deloc secretii din ureche. Va rog frumos sa-mi spuneti daca nu exista o alta solutie in afara de operatie? Eu respir bine prin nas, nu inteleg de ce trebuie sa ma operez la nas.
5 comentarii
0
22-02-2010, ora 15:37
giulianabreak
Nu este medic/terapeut
giulianabreak
As vrea sa stiu ca pacient, care sunt simptomele unei otite seroase cronice.
0
22-02-2010, ora 19:07
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
daca audiograma si timpanograma au esit bine.
daca respiri bine pe nas..daca urecheas este uscata...
atunci care este problema.. de ce mergi la medic ?
0
23-02-2010, ora 10:50
giulianabreak
Nu este medic/terapeut
giulianabreak
Am fost la medic la control dupa ce am avut infectie cu stafilococ auriu. Asa mi-a spus medicul sa vin la control. M-a intrebat daca ma supara ceva si i-am spus ca simt doar o raceala la cap. Mi-a facut audiograma si timpanaograma care au iesit bine. Apoi s-a uitat la microscop in urechea mea stanga si mi-a spus ca am otita seroasa. Am mai fost la un alt medic sa mai cer o parere si am primit acelasi diagnostic otita seroasa. Mi s-a spus ca nu mi se aeriseste urechea din cauza ca am deviatie de sept si cornee marite la nas si ca trebuie sa ma operez (la nas). Va rog mult de tot sa-mi spune-ti ce pasi sa urmez in continuare. Sa mai cer parerea unui alt medic sau sa ma programez la operatie? Ar exista totusi posibilitatea sa nu am otita seroasa cronica atata timp cat timpanograma, audiograma au iesit bine?
1
23-02-2010, ora 12:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
CU siguranta NU ai otita seroasa.
o otita seroasa se caracterizeaza prin prezenta lichidului in spatele timpanului.. si la Timpanograma acest lucru se vede !
poti citi pe google tot ul despre otite seroase.
0
23-02-2010, ora 16:48
giulianabreak
Nu este medic/terapeut
giulianabreak
Va multumesc mult de tot pentru raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O nouă tehnică pentru tratarea infecţiilor urechii medii
  • O combinație de probiotice ar putea preveni sindromul șocului toxic
  • Peptidele din susan au dovedit că pot combate E. coli și S. aureus
  •