Otita medie seroasa de 2 luni jumatate

13-01-2014
cpetre
Nu este medic/terapeut
cpetre
Copil de 2 ani si 8 luni, a intrat in colectivitate in urma cu 4 luni si de atunci este permanent bolnav astfel: 3-4 viroze repetate, complicate cu otita medie, apoi otita medie seroasa, tratata cu 3 antibiotice: augmentin ES, ospamox 250, Cefalexin 250 cate 5-7 zile. In plus aerosoli cu dexametazona si acc, vibrocil, pivalone, humex apa de mare, aerius, nurofen, panadol. Otita medie seroasa dureaza de 2 luni si jumatate.
Astazi am primit rezultatul exudatului nazal: Haemofilus influenzae si steptococcus pneumoniae.
Copilul nu este vaccinat cu prevenar. Cand il pot vaccina? mai ajuta vaccinarea?
Care este drumul de urmat? Cum sa il vindec ?
Ce tratament?
Ce complicatii pot aparea? cu ce traumatisme va ramane copilul? La ce sa ma astept ?

Mai avem un bebelus de aproape 4 luni. Nu are muci, nu face febra dar are secretii in piept si tuseste. In urma cu 2 saptamani a facut tratament cu ospamox si dupa i-a fost foarte bine. Dar intrucat, fratele mai mare a are un nou episod acum am ajuns in faza pe care am descris-o deja (fara muci dar cu mucozitati in capul pieptului - le mai elimina prin flegma, sau in scaun).
Ce se intampla din punct de vedere medical si care este sfatul medicului?
1 comentarii
0
15-07-2014, ora 19:28
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Vaccinare cu Prevenar 13 se impune la ambii copii si se pot vaccina oricand in afebrilitate.Mai sant si alte vaccinari recomandate, daca va puteti permite financiar.Pana la aprox.4-5 ani sistemul imunitar al copiilor este in continua dezvoltare, ca atare cei introdusi in colectivitati fac "raceli", unii mai des, altii mai rar. Otita seroasa este adesea acompaniatoarea unei rinofaringite si se vindeca odata cu aceasta, fara medicatie specifica.8-9 din 10 "raceli sant de origine virala si nu necesita trat.antibiotic.Un examen medical la un pediatru competent poate preciza starea fratelui mai mare si drumul de urmat.Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: