Osteoperoza grad 4

17-01-2011
alinaromeghea
Nu este medic/terapeut
alinaromeghea
Matusa mea in varsta de 53 ani a fost diagnosticata cu hodkin grad 2 la varsta de 30 ani. Inainte de a fi operata de aceasta boala i s-a recomandat sa ia ciclofosfamida, iar de atunci nu mai are ciclu. In aceasta perioada a facut tratament cu citostatice si raze si s-a simtit bine pana in 2009 cand a fost diagnosticata cu cancer de col uterin si ganglioni. Operatia a descurs bine. Dupa 2 luni de la operatie a facut raze cu cobalt si 2 aplicatii in vagin. Dupa un an a aparut un edem la piciorul drept, pt ca a fost eliminat un ganglion si nu se mai facea circulatia limfatica.
Pentru edem a luat detralex si venoruton, iar umfaltura cedeaza numai cand sta intinsa in pat, relaxate, a doua zi se umfla din nou.
A facut un eco doppler la piciorul drept, in urma acestei analize existand posibilitatea de a se forma trombi partiali la incheietura piciorului. A luat sintrom pt ca INR-ul era mic. Il tine sub control cu sintrom. A facut un tomograf in decembrie 2010 si a rezultat mici ateroame calcificate la nivelul aortei si ramurilor sale.
Au inceput dureri de picior puternice care o impiedica sa dorma noaptea, imediat dupa cele mentionate mai sus. A facut o densitometrie la coloana vertebrala si a rezultat osteoporoza -4, 6. I s-a recomandat 2 capsule/luna, 2 zile consecutiv de Actomel.
A baut ceaiuri de toate felurile, ia calciu cu D3 zilnic, bai fierbinti la picior pt ameliorarea durerii, dar durerea persista mai ales noapte si tot mai accentuat.
Intrebari:
Ce medicamente (naturiste sau nu) poate lua?
Care este regimul alimentar recomandat?
Cum poate scapa de durere si de boala?
Exista vreo clinica in Romania unde se poate trata?
8 comentarii
0
17-01-2011, ora 22:35
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Este vorba despre o tulburare in circulatia limfatica si/sau venoasa.
Trebuie sa consultati un chirurg vascular.
Cat despre osteoporoza, nu are legatura cu simptomele mentionate, ci doar cu riscul crescut pentru anumite fracturi, risc minimizat de evitarea obezitatii, regim alimentar echilibrat si regim de miscare adecvat.
In momentul de fata prioritar este consultul clinic la Chirurgul Vascular.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
19-01-2011, ora 21:52
Dr. Ionescu-Marcu Anda-Doinita
Medicina interna, Galati
Dr. Ionescu-Marcu Anda-Doinita
Matusa dvs.va trebui sa ia Actonel timp indelungat(minim 24-36 luni), sa manince lactate, sa se expuna la soare vara si, in limita posibilitatilor, sa faca putina miscare, pentru prevenirea fracturilor.Neaparat, examen de chirurgie vasculara!
0
12-02-2011, ora 17:17
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Intrebare:
urmare unui examen pt.osteoporoza (am 59 ani), mi-au depistat valoarea -3, 5 si am primit de la dr. specialist bonviva 1 tableta pe luna, ce o iau la aceeasi data 20/lunii, asta am stabilit eu- data.
Daca nu am avut nicio durere si niciun simptom - consult efectuat, ma repet - de rutina,
cat timp trebuie sa mai fac acest tratament, avand in vedere ca deja il fac de 1 an si 3 luni ? sau / si ar trebui sa refac "examenul" ?..si rog, urmare a acestui tratament, ma pot vindeca vreodata, adica valorile sa fie mai mici ? si rog, daca as ajunge la normal cu valorile, ar mai trebui sa continui tratamentul?
Va doresc sanatate si o zi buna, succese!,
0
29-03-2011, ora 12:04
cocuti
Nu este medic/terapeut
cocuti
Buna ziua. ma numesc Mihaela am 54 ani si 64kg, iar urmare unui examen pt.osteoporoza am primit de la dr. specialist Bonviva 1 tableta pe luna si calcivid 4 Bones o tableta pe zi, am urmat tratamentul 2 ani. In urma analizelor medicale colesterolul a iesit marit 240, (nu mananc grasimi si prajeli) si CA seric 10, 5mg/ dl, restul analizelor sunt in limite normale. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac, (daca sa mai continui cu suplimentele de calciu sau nu avand CA seric marit). Va multumesc!
0
21-09-2011, ora 17:36
Dr. Nicoleta Grigore
Endocrinologie, Bucuresti
Dr. Nicoleta Grigore
Pt Sebesuldejos: Trebuie sa repetati DEXA -se face anual. Trebuie dozate macar si calciul, 25(OH)vit D, fosfataza alcalina.Mai multe analize va poate recomanda un endocrinolog, care se poate uita in prealabil la analizele dvs precedente.
0
21-09-2011, ora 17:37
Dr. Nicoleta Grigore
Endocrinologie, Bucuresti
Dr. Nicoleta Grigore
Osteoporoza nu este o boala care doare, dar creste riscul de fracturi spontane si din acest motiv trebuie tratata, desi nu aveti simptome.
0
21-09-2011, ora 17:40
Dr. Nicoleta Grigore
Endocrinologie, Bucuresti
Dr. Nicoleta Grigore
pt cocuti: trebuie sa repetati si dvs examenul DEXA.in functie de rezulatat, se decide in continuare.
0
28-06-2012, ora 09:58
lazarescul
Nu este medic/terapeut
lazarescul
Cel mai bun supliment alimentar pentru problema voastra este Liquid Joint Elixir BIO pentru articulatii-creste mobilitatea, reduce durerea articulara.Se recomanda doua linguri/zi, pe stomacul gol, preferabil dimineata, inainte cu 30 minute de masa principala timp de 3 luni de zile.
Beneficiu principal: elasticitatea articulatiilor Beneficiu secundar: reduce durerea articulara Recomandari: "¢ stimuleaza formarea si repararea cartilajului articulatiilor; "¢ indeparteaza durerile provocate de osteoartrita si mentine sanatatea spatiului intra-articular. Se recomanda in cazul osteoporozei pentru calmarea durerilor, in afectiunile de tip reumatic si in cazul leziunilor articulare;Ajuta la indepartarea durerii provocate de osteoporoza, la reducerea durerilor articulatiilor si mentinerii spatiului dintre articulatii, la cresterea lubrifierii incheieturilor, la stimularea repararii cartilajului, la inhibarea enzimelor care distrug cartilajul, la indepartarea artritei. Sulfatii de glucozamina si condroitina sunt administrati pacientilor cu osteoartrite pentru reducerea durerilor articulare. Sulfatii de glucozamina si condroitina pot diminua durerea din osteoartrite si imbunatati performantele articulatiei.Si extern aplicati Gel recuperator post traumatic "Barba Tatei" cu plante BIO Krauter ( Datorita continutului ridicat de extracte de ginseng, vita de vie si tataneasa provenite din medii controlate biologic, acest gel favorizeaza cicatrizarea, regenerarea rapida a pielii si accelereaza procesul de reparatie osoasa in caz de fracturi. Ginseng-ul este recunoscut pentru capacitatea sa de a fortifica organismul si de a intensifica activitatea sistemului imunitar, grabind astfel vindecarea)
Sfatul meu este sa nu mai ingerati medicamente chimice, ca mai rau va fac si acestea in timp va afecteaza sanatatea si organele din corp! In 3 luni de zile sunteti ca noi! Ne mai auzim! Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • S-a descoperit gena care încetinește scăderea densității osoase
  • Un nou posibil tratament pentru osteoporoză
  • Alimentele pe bază de soia ar putea proteja femeile la menopauză de osteoporoză
  • Expunerea constantă la lumină artificială ne poate afecta sănătatea
  • Terapia hormonală post-menopauză îmbunătățește sănătatea oaselor
  • Factori de risc pentru osteoporoză
  •