Osteomul osteoid

09-11-2010
mcgraffit
Nu este medic/terapeut
mcgraffit
Acum cateva luni v-am intrebat de ce boala as suferi daca am acele dureri mari la nivelul apofizei tibiale drepte si mi-ati raspuns ca ar trebui sa ma abtin de la orice activitate sportiva timp de 2-3 luni, iar daca dureriile inca persista sa consult un medic specialist. Dupa 4 luni si sedinte de fizioterapie durerile inca apar, asa ca am consultat un medic si mi s-a recomandat sa fac un examen CT. Am fost diagnosticat cu osteom osteoid cortical medial de apofiza tibiala dreapta si mi s-a spus ca necesita interventie chirurgicala, daca tumora este benigna, de ce se iau probe pentru biopsie si, poate osteomul osteoid sa malignizeze, dat fiind faptul ca depaseste 1.1x1.2x0.6 cm.
3 comentarii
0
13-11-2010, ora 20:05
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Problema tumorilor este ca nu stim decat aproximativ, prin semne directe sau radiologice, despre ce este vorba (benigna/maligna).
Prin urmare, cea mai sigura este biopsia, cu sau fara excizia totala a tumorii.
Cu deosebita stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
19-11-2010, ora 15:36
angimate
Nu este medic/terapeut
angimate
Buna ziua!Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema.In aceasta vara copilul meu de 7 ani a inceput sa scioapete, apoi dupa o perioada am observat ca sciopata si la mers.La sfarsitul lui August dupa baie l-am luat la examinat :dupa ce i-am masurat picioarele m-am uitat atent la amindoua.Atunci am observat ca pe tibia dreapta avea o umflatura.Am luat trimitere si am cosultat un medic ortoped.Dupa masuratorile dinsului avea si o inegalitate de membre.A fost facuta o radiografie si diagnosticul era de : posibil osteom osteoid.Ceea ce nu era clar era faptul ca el nu avea durere.Apoi am facut si o scintigrafie la medicina nucleara.Era cam acelasi rezultat:formatiune rotund-ovala cu circumferinta de 1 cm activa inflamator.S-a propus de urgenta operatie.N u stiu ce sa fac, copilul nu acuza nici cea mai mica durere.Ce alt test pot face ca sa fiu sigura de diagnostic?Este posibil sa-l fii descoperit eu devreme?Va rog mult dati-mi o sugestie.Dumnezeu sa va dea sanatate.
0
12-02-2013, ora 20:37
ovidelis
Nu este medic/terapeut
ovidelis
Buna.
Eu am osteom osteoid de 13 ani cel ptuin atunci cand ma durut l-am descoperit, se zice ca apre cu 1-2 ani inainte sa te doara.Nu m-am operat dar ma doare daca ridic ceva mai mult de 10 kg eu avand 84 kg.
Este localizat pe tibie in spatel interior.Mie frica sa ma operez., Am facut un 1 an tratament naturist, pentru ca avem dureri mari si m-au lasat durerile doar ca nu pot face efort.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.