Osteom Cranian si simptome

28-09-2012
adipaul270
Nu este medic/terapeut
adipaul270
Buna ziua

Ma numesc Adrian,

De 2 saptamani si jumatate am ameteli constante (se intensifica daca stau in picioare), durere si presiune in cap (in special in partea superioara dreapta si in zona fruntii), cateodata amoteli in zona cefei, mandibulei si la brate.
In urma unor analize si a unei tomografii am fost diagnosticat cu osteom pe tablia interna pe calota parietala stanga (la nivelul calotei parietale stangi se evidentiaza o ingrosare parcelara a tabliei interne, cu dimensiuni de 17/12/20mm avand usor efect de masa emisferului stang parietal)
As dori sa stiu daca intr-adevar simptomele pe care le am se datoreaza osteomului? Medicii la care am fost pana acum nu au stiut clar daca de aici vin problemele (am fost consultat de un neurolog si un orl-ist, au fost excluse problemele legate de urechea interna, crize de spondilita - pentru ca am si dureri cervicale mai vechi sau sinuzita)
Din cate m-am interesat (cel putin de pe net) in general simptomele in cazul ostomului se manifesta prin dureri, afectarea vazului si auzului.
Mentionez ca durerea e suportabila, simt mai mult o presiune insa cu precadere in partea drapta, am senzatia de cap greu, umflat, cateodata de infundare a urechilor (aud si un tiuit foarte subtil -doar cand e liniste mare- care e centrat ), insabilitate (care toate duc la randul lor la mici atacuri de panica, puls si tensiune ridicata). Ametelile nu sunt de genul vertijului (nu se misca obiectele din jur decat atunci cand senzatia e foarte accentuata).
Analizele de sange (cele generale) sunt bune. Am luat antiinflamatoare (aulin, flamezin), analgezice, paracetamol, aspirina, mydocalm, bilobil si betaserc pentru ameteli si nu a trecut.
Exista si alte tipuri de analize (in afata de tomografie) prin care se poate verifica daca simptomele sunt datorate osteomului? In cazul in care da, singura solutie e una chirurgicala?

Va multumesc anticipat
1 comentarii
0
04-10-2012, ora 09:28
ciprian80
Nu este medic/terapeut
ciprian80
Incearca si la brasov, la doctorul dan suiaga. il gasesti la spitalul clinicco.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul