Ortoped sau reumatolog??Rog indrumare...

08-12-2009
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Acum 3 luni am fost muscata de o pisica, la 3 zile de la muscatura am inceput sa am dureri puternice de genunchi si febra dupa care a urmat intepenirea gatului si diaree. De atunci am consultat medici de boli infectioase si ORL si am facut analize pt. bolile specifice de la pisica si analizele normale de sange, intre care si ASLO si Caciu, Magneziu, totul a iesit bine in afara de formula leucocitara. Am luat intre timp o gramada de tratamente, tot mergand pe la doctori, am reusit sa imi ameliorez aceste pb de sanatate dar nu au disparut. Durerile de genunchi (usturimi ) sunt tot prezente iar intepeneala gatului deasemenea, s-a mai ameliorat putin dar nu a trecut, iar totul a inceput la 3 zile de la acea muscatura/ zgarieturi de pisica, e posibil sa fie vorba de o atrita infectioasa transmisa prin saliva acelei pisici? In artrita e posibila si o rigiditate a gatului (e o rigiditate asemanatoare celei din meningita nu o rigiditate cauzata de efort muscular) ? Pisica respectiva era o pisica de pe strada, deasemenea era si bolnava si a murit la 7 zile dupa ce m-a muscat/zgariat...La ce medic ma sfatuiti sa merg pt. a vedea de unde provin aceste dureri articulare si intepeneala gatului?Reumatolog sau ortoped? Durerile de genunchi nu sunt neaparat niste dureri ci se simt ca niste usturimi mai degraba, ca si cum ar fii un proces inflamatoriu acolo...Cu crema diclofenac mi se mai amelioreaza putin...Rog parerea d-voastra.Va multumesc.
12 comentarii
0
08-12-2009, ora 22:55
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Mentionez deasemenea ca am 27 de ani iar inainte de a fii muscata de acea pisica nu am avut nici un fel de problema musculara sau articulara sau doamne fereste intepeneala a gatului, chiar din contra am facut tot timpul miscare si fitness dar asemenea probleme nu am avut NICIODATA, in viata mea.
0
08-12-2009, ora 23:02
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Problema D-voastra este de competenta specialistului in boli infectioase si, eventual, a reumatologului sau alergolog-imunologului.
Ortopedul nu prea are loc in aceasta ecuatie decat pentru tratarea eventualelor sechele articulare tardive.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
09-12-2009, ora 22:38
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Stimate Domn Doctor va multumesc foarte mult de raspuns, am sa consult zilele acestea un medic Reumatolog, am fost la un medic de boli infectioase si la alti medici de alte specialitati, am facut o serie de analize si cu toate acestea nu am reusit sa rezolv aceste pb...Sunt convinsa ca un medic reumatolog va putea constata daca exista deformari la nivelul genunchiului si daca este vorba de o artrita infectioasa si sper ca voi afla si de unde provine intepeneala gatului...Medicul de boli infectioase nu mi-a controlat genunchii sa vada daca apar deformari, doar mi-a pus intrebari... ma gandesc ca un medic reumatolog se pricepe mai bine pt. ca acesta este domeniul lui si va constata pe loc daca este vorba de o artrita.Sper cel putin, ca ma va pune in tema inainte sa fac anumite radiografii...Cert este ca se simt anumite deformari la nivelul genunchiului si umflaturi, nu foarte mari dar sunt, eu imi cunosc foarte bine corpul si pot sa imi dau seama daca apar anumite modificari, sper sa ma puna dansul in tema si sa rezolvam problema cat mai rapid ca sa nu ajung in cele din urma la un medic ortoped sau la alte complicatii, mai ales ca sunt deja 3 luni de zile de cand ma confrunt cu aceste pb si ar fi un adevarat dezastru pt. mine sa raman pe viata cu probleme, mai ales ca sunt obisnuita sa fac miscare de mic copil...Va multumesc.
0
08-04-2010, ora 08:56
ciofu magda
Nu este medic/terapeut
ciofu magda
buna ziua domnule doctor.as avea si eu o problema dar nu stiu daca se va rezolva.in august anul trecut am avut un accident de masina.in urma accidentului glezna dreapta mi-a fost fracturata ceva de genul fractura cominutiva.am fost internata la spitalul din eforie sud am stat acolo timp de 3 saptamani cu extensie dupa care mi s-a pus gips cu care am stat 1 luna.au urmat inca vreo 3 luni in gips dupa care am inceput sa pun piciorul jos sa calc pe el.am reusit intr-un final sa calc pe el au urmat cate proceduri dar din pacate nici un rezultat.durerea continua sa fie mi se umfla atunci cand stau in picioare mai mult de 3 ore pe zi si nu mai pot merge.as avea o intrebare la d-stra si daca se poate sa imi raspunde-ti se poate opera dar fara a-mi imobiliza glezna?va multumesc si astept raspuns.cu stima si respect ciofu magda
0
08-04-2010, ora 18:34
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Pentru a putea elabora un raspuns este absolut idispensabila studierea intregului dosar radiologic, mai ales ca este posibila prezenta unor fracturi "oculte" alaturi de fractura maleolara initiala.
Cazul este complex si trebuie bine documentat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
14-01-2011, ora 23:01
melaniastoian77@gmail.com
Nu este medic/terapeut
melaniastoian77@gmail.com
am facut o escara fesiera care a gangrenat.de cand o am cu timpul a inceput sa ma usture genunchiul stang fiind pe partea cu escara.intrebarea mea este e ceva normal sau patologic.am nevoie de un raspuns si la ce specialist trebuie sa merg.
0
14-01-2011, ora 23:07
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
In functie de sex, varsta, greutate, antecedente neurologice si de alta natura, dar mai ales in functie de starea actuala de mobilitate si mai ales in functie de originea escarei, va puteti adresa fie chirurgului plastician (pentru escara) sau neurochirurgului (pentru leziunea nervului sciatic).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
14-01-2011, ora 23:18
melaniastoian77@gmail.com
Nu este medic/terapeut
melaniastoian77@gmail.com
multumesc pentru raspuns.originea escarei este ca am stat prea mult in pozitie culcata pe spate, sex feminin, greutate mica cam 37 kg.la varsta de 34 ani.posibil sa fie vorba de afectarea nervului sciatic, dar prea putin sau foarte putin sa fie afectat iar cauza sa fie aceasta escara.escara este fesiera partea stanga unde deja genunchiul ustura dar nu ustura tot timpul si nu e de durata.e ceva fugator.
0
14-01-2011, ora 23:21
melaniastoian77@gmail.com
Nu este medic/terapeut
melaniastoian77@gmail.com
in acest caz eu ce pot face acum?escara sa zicem ca e spre vindecare, dar acele usturimi inca mai persista.dar insist nu e de lunga durata aceasta usturime.sunt anume exercitii pentru asa ceva?poate e vorba si de miscarile lente ale piciorului.mersul este cam greoi din cauza escarei fesiere.
0
14-01-2011, ora 23:30
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Va repet: situatia depinde de antecedente, de problemele neurologice actuale, de complicatii hepatice, renale, diverse toxicitati, dar mai ales de situatia clinica locala.
Pacientul care merge se va vindeca rapid de escara.
Durerea de la nivelul genunchiului poate fi de origine locala (in functie de diversele antecedente) sau poate fi neurologica, fie prin sindrom compresiv lombar, prin afectarea sciaticului, fie prin compresiuni neurologice locale etc etc.
Trebuie sa sistematizati problema, sa prezentati toate datele.
Preferabil este insa un consult la neurochirurg.


Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
23-03-2014, ora 20:01
wasy23
Nu este medic/terapeut
wasy23
Buna ziua.
daca m-ati putea ajuta in urmatoarea probleba as fi foarte recunoscator:acum doua luni, la recomandarea unui prieten am fost la un "vraci" deoarece ma durea umarul de foarte mult timp.acesta mi-a facut mai multe manevre la umar cap si coloana trosnindu-mi gatul intr-o parte si alta.dupa aceasta sedinta mi-a trecut umarul dar in schimb de atunci ma doare capul.am fost de trei ori la neurolog, am facut si ct cerebral(nimic deosebit ca rezultat), am luat si tratament dar nimic, durerea continua.
Dupa aceasta am fost la reumatolog, am luat un tratament ce consta in pastile si injectii si din nou nimic.M-am dus inapoi la acesta si ma trimis inapoi la neurolog.
Ce sa fac sa ma duc din nou la neurolog sau sa ma duc la un ortoped ma doare capul si un pic gatul.Ar putea fi ceva grav, tinand cont ca ma doare capul de atata timp.Ar putea fi de la coloana?
Va multumesc mult
0
24-03-2014, ora 13:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este foarte posibil ca acele manevre brutale sa fi provocat un sindrom compresiv cervical (hernie de disc cervicala).
Prin urmare, logic, trebuie sa consultati un neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.