fetita de 3 ani, nu mai aude bine

16-01-2014
rebecadvd
Nu este medic/terapeut
rebecadvd
Buna seara, am o fetita de 3 ani jumatate si de cateva zile mi s-a parut ca nu mai aude bine.Azi am fost la ORL si ni s-a spus ca in urechea dreapta are dop de ceara iar la stanga are otita.Precizez ca de mica a fost mereu racita si a facut toate virozele posibile.La nici un an am facut aerosoli.Pediatra a tinut-o doar in antibiotice pana anul trecut cand i-am spus ca nu ii mai dau atata antibiotic la fiecare rosu in gat fara febra doar ca sa ii dau antibiotic.Raspunsul a fost unul de genul si ce faceti o lasati bolnava.Problema e ca acum la examen ni s-a dat OTOSTAP pic pt ureche si desi o sa par ciudata va rog sa imi spuneti cum sa fac cu ele.Am pus in ureche am asteptat 3-4 minute si apoi scrie ca trebuie clatit cu apa calduta.Eu am pus pe un betisor de ureche apa calduta si am dat in urechiusa si apoi am clatit un pic urechea(am pus un pic de apa cu mana in ureche )si am sters tot cu betisor.E bine asa sau cum sa fac altfel?Ni sa mai dat Zyrtec si Mometazona.Precizez ca fetita doarme cu gurita deschisa, respira f greu desi am tot incercat tratament cu Biorinil si Vibrocil.Ni s-aspus de la Orl ca din cauza nasucului infundat s-a tras si la ureche.Ce solutii am ?Ce pot face?Va multumesc pt orice informatie oricat de mica.
5 comentarii
0
17-01-2014, ora 01:05
xulescu2
Nu este medic/terapeut
xulescu2
Nu cunosc cum se trateaza copilasii mici dar imi amintesc ca acum 2 ierni exact asa am patit si eu.
Intai raceala. Apoi dintr-o dat anas infundat...nas infundat...mi se parea ca ba aud ba nu aud, cand mai tare, cand mai incet, pana cand am fost convins ca nu mai aud la fel de tare.
Am mers dupa 3 sapt la medic si mi-a spus ca de la o viroza respiratorie am facut sinuzita cu otita (sau ceva de genul).
Stiu ca ORL-istul mi-a curatat ceara cu un aparat special si mi-a spus sa nu mai bag niciodata betisoare de urechi in urechi ci sa ma sterg doar cu degetul cu prosopul atat cat ajung caci cu betisoarele nu se curata urechea ci se impinge ceara spre timpan si asta nu este bine.
Iarasi la copilasi nu este bine sa umblati cu betisoarele deoarece cunosc un caz in care desi extrem de atenta mama dupa ceva timp copilul se tinea cu mana de ureche si a avut noroc ca intr-o zi a vazut ca parca are un fir subtier de ceva. Era o bucatica de vata de la un betisor de vata pe care ceara o impinsese afara. Dar daca mama curatand urechea i-ar fi impins asta inapoi?
Curatati urechea externa si atat.
In ureche puneti strict medicamentul. Nu stiu si nu cred ca este indicat sa spalati urechea acasa cu apa. Spalaturile de ureche se fac de cater ORL-ist.

De problemele asemanatoare cu ale copilului dvs. am scapat cu un antibiotic si un spray de dat in nas. Cum s-a desfndat nasul cum am auzit.
Sanatate multa!
0
17-01-2014, ora 01:08
xulescu2
Nu este medic/terapeut
xulescu2
Incercati sa treceti pe la un magazin naturist si sa luati niste suplimente pentru a intari imunitatea copilului mai ales pe perioada iernii. Polen, propolis, laptisor de matca sunt exceptionale atat pentru dezvoltarea armonioasa cat si pentru a creste imunitatea. Luati si un supliment de imunitate de la fares. Vedeti ca exista si antibiotice naturale, salcie sau biosept sau propolis. Ceaiul de cimbru de gradina si usturoiul sunt cele mai puternice antibiotice naturale. Usturoi gasiti si capsule. Dati si vitamina C copilului in aceast aperioada.
Observ ca v-ati saturat de antibiotice, incercati naturist, exista si medici naturisti.
Sanatate multa!

P.S. Intai va documentati si apoi cumparati. Nu urmati orbeste sfatul vanzatoarei care va vrea sa va vanda uneori ceea ce ii aduce bonus. (uneori doar)
0
17-01-2014, ora 02:56
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Sa aveti mare grija cu acele siropuri pt imunizare pt ca ele sunt bune pt imunizare dar sar putea sa va treziti ca noi ca iam dat baiatului, am rezolvat problema imunizarii dar sa ingrasat destul de mult.
0
17-01-2014, ora 15:59
rebecadvd
Nu este medic/terapeut
rebecadvd
Siropuri si vit c luam de mult, din pacate asta nu ne-a ajutat f mult pana acum.
0
17-01-2014, ora 18:53
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Sotia ii dadea fiului: echinaceea ursuleti, ursuleti cu coacaze negre, baraka, oscilococcinum si sa imunizata dar a si luat in greutate in urmatoarele doua luni.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce rol are ceara din urechi?
  •