Orhita, epididimita si epididimo-orhita fara abces

18-12-2008
anonim19
Nu este medic/terapeut
anonim19
Buna ziua! Sunt o persoana de sex masculin in varsta de 19 ani, si am fost diagnosticat cu : Diagnostic principal : Orhita, epidimita si epididimo-orhita fara absces.Diagnostice Secundare : Prostatita acuta, Afectiunile inflamatorii ale veziculelor seminale. Simptomele mele erau dureri ale testiculului stanga, dureri la palpare, epididim ingrosat pe toata lungimea lui, dureri de spate, si ejaculam sange, mi s-a spus ca am si hemospermie. Am urmat un tratament timp de 1 luna cu antibiotice, (Nolicin si Sumetrolin), supozitoare Ketonal, si injectii polidin. Constat ca acest tratament nu a avut niciun efect asupra boli. Urmeaza sa ma duc la doctor la control si sa vad ce ma sfatuieste dansul, dar doresc sa imi raspundeti si mie la cateva intrebari. In caz ca boala nu se vindeca cu ajutorul medicamentelor, se poate ajunge la operatie? In ce consta operatia? Si legat de ejacularea cu sange, exista riscul sa nu mai pot face copii ? Eu am fost la spitalul Pandurii. Imi puteti recomanda un al spital la care pot merge? Va multumesc anticipat!
22 comentarii
0
20-12-2008, ora 15:25
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu se rezolva prin operatie acesta boala.Iti trebuiesc antibiotice mai puternice, eventual cefalosporine injectabil.Pe parcursul terapiei evita relatiile sexuale si imbraca-te bine, sa nu-ti fie frig la picioare si in zona rinichilor.Prostatita netratata saautratata prost da infertilitate.Deci nu mai amana pana dupa sarbatori, mergi luni cu o trimitere la urologie cu biletele de la consultatiile anterioare, spui ce tratament ai facut si ca simptomele se mentin.Sarbatori fericite!
0
06-01-2009, ora 15:34
anonim19
Nu este medic/terapeut
anonim19
Am fost la medic si mi-a prescris o reteta cu gentamicina si ceva antiinflamatoare. Credeti ca este indeajuns sa ma vindece ? Eu nu stiu ce sa mai fac...nu stiu unde trebuie sa merg sa-mi rezolv odata problema. Un exemplu de clicnica buna, unde credeti ca sunt doctori capabili sa rezolve problema asta.De exemplu dumneavoastra!
0
08-01-2009, ora 18:50
anonim19
Nu este medic/terapeut
anonim19
Sunt disperat acum mi se umfla si epidimul testicolului drept. CE SA FAC? unde sa ma mai duc...?!
Ajutati-ma va rog..un sfat.
0
18-06-2009, ora 14:56
kiel
Nu este medic/terapeut
kiel
Ce s-a mai intamplat? Si eu am aceeasi boala si sunt curios cum s-a rezolvat...
0
18-06-2009, ora 16:56
anonim19
Nu este medic/terapeut
anonim19
Nu s-a rezolvat! Am fost la medic de nenumarate ori mi-a dat mii de tratamente. Nu stiu unde sa ma mai duc! La fundeni o fi o solutie ?
0
25-06-2009, ora 14:48
andrei777
Nu este medic/terapeut
andrei777
Am avut si eu epidimita la 18 ani si mi-a trecut in circa 10 zile cu un antibiotic de care nu imi aduc aminte si multa liniste si gheata in zona genitala. Acum a reaparut de cateva zile am fost prezent la urolog in 3 zile dupa aparitia primei dureri si a constatat prin eco ca nu este inflamat decat epidimul drept. Ambele testicole si epidimul stang sunt ok. Acum mi-a dat Amox 500mg ptr. 6 zile administrat la 24 ore si ketonal duo la 24 ore. Am trei zile de tratament dar nu prea simt o schimbare in bine poate am umblat prea mult. Intrebarea mea este cat de bun este totusi Amox amoxiciliana pentru epidimita. Vreau sa adaug ca medicul crede ca se trage de la o prostatita acuta care am avut-o dar s-a vindecat aparent excelent in noiembrie 2008. In general eu am incredere in medici mai ales in cei mai invarsta care in cazul meu este primar specialist urolog chirurg.
0
25-06-2009, ora 18:18
anonim19
Nu este medic/terapeut
anonim19
Eu am chestia asta de la 15 ani...acum am 20...am fost la N medici mi-ai dat tratament cu tot felul de antibiotice injectii si alte chestii...iar maine 26.06.09 urmeaza sa ma duc la Fundeni. poate chiar dau de cineva care imi poate rezolva problema am fost pana acum la Pandurii.Nu stiu unde sa ma m-ai duc...daca a avut cineva aceeasi problema ca a mea va rog sa-mi recomandati un medic..STIMA
0
22-07-2009, ora 20:10
yby
Nu este medic/terapeut
yby
Azi am iesit din spital cu diagnosticul de sus.Tratamentul a constat din: antibioticele TAVANIC +GENTAMICINA si antiinflamator-ketoprofen( plus gheata ).anonim19, ai rezolvat ceva la Fundeni?
0
10-09-2009, ora 10:29
KenZen
Nu este medic/terapeut
KenZen
Si eu am fost diagnosticat cu epidimita dreapta+infectie urinara

Am fost la urolog(Razvan Bardan de la clinica Revimed Timisoara) si mi-a prescris: Ciprinol+Cosxtral+Uricol plicuri.La 6 zile dupa ce mi-a aparut inflamatia am reusit sa ajung la doctor si deja mi-era scazuta inflamatia.Sunt in faza terminala a tratamentului si cred ca si-a facut efectul.Numai bine
0
10-09-2009, ora 13:22
Zach
Nu este medic/terapeut
Zach
Buna ziua, de cateva zile simt ceva ciudat la testicolul stand, la palpare pare un pic mai tare, si este un pic umflat, de asemenea cred ca epidimul este inflamat, cred ca am epidimita, dar tocmai luni voi putea ajunge la un medic, problema cred ca a inceput acum 4 zile, aproximativ, trebuie sa grabesc vizita?sau pot rezista pana luni, ma refer sa nu se instaleze o stare cronica?Cat timp poate boala sa stea netratata pana ar putea provoca leziuni permanente?
0
10-09-2009, ora 14:19
KenZen
Nu este medic/terapeut
KenZen
La mine din momentul descoperirii problemei pana sa ma duc la medic a trecut vreo saptamana.M-as fi dus mai repede, dar eram undeva la munte si nu am avut posibilitatea.Cand am ajuns acasa primul lucru care l-am facut a fost sa ma programez la un urolog, ceea ce s-a si intamplat, de-abia dupa 3 zile pentru ca atunci avea liber.Nu am murit:), dar cred ca cel mai indicat ar fi sa te duci cat ma repede.Numai bine
0
24-10-2009, ora 11:38
andrei777
Nu este medic/terapeut
andrei777
Am scris in 25.6 de noua mea epidimita, cu amox nu s-a rezolvat am luat doar 2 zile ca nu se intampla nimic. Am fost la medic dinnou si a constatat ca s-a agravat. Poat datorita faptului ca nu am stat locului. Este foarte foarte foarte important repauzul la pat dar chiar la pat nu pe scaun sau pe fotoliu si asta 7 zile minim. Eu am inceput atunci cu ceva antibiotic injectabil de doua ori pe zi timp de 7 zile si repauz la pat. In a 8 a zi am plecat in concediu unde am stat in continuare vreo 4 zile pe sezlong dar sub umbrela nu la soare. Am urmat dupa injectabile un tratament de 10 zile tavanic la 24 ore. Mi-am intrat in normal din iulie dar deabea acum pot spune ca sunt vindecat in proportie de 90%, adica mai am dureri din cand in cand slabe depinde ce fel de chiloti folosesc si nu imi vine sa port blugi. Oricum este imoprtant sa faci si ceva miscare in sensul plimbatului. La mine totul incepuse de la o prostatita acuta prin sporturi extreme de apa iarna m-am racit si dupa ceva vreme ne fiind tratata prea bine prostatita am ajuns la epidimita. sper sa nu trebuiasca sa ma mai gandesc prea mult la asta pe viitor. Eu recomand un urlog mai invarsta cu experienta poate chiar chirurg urolog care sa ia problema mai in serios.
0
29-01-2010, ora 00:45
cristifigo
Nu este medic/terapeut
cristifigo
Salut, am si eu o problema asemanatoare cu a vostra numai ca nu ejaculez sange.Am o infectie urinara si drept urmare m-i s a umflat si testiculul stang. Am fost la un doctor urolog, am urmat tratament cu gentamicina(injectii).Problema este ca durerile inghinale si de spate mi au trecut, dar testiculul a ramas tot umflat :( Am citit mai sus despre un anti inflamator si gheata, credeti ca m ar ajuta cu ceva? Doctorul urolog la care am fost nu mi a prescris asha ceva.
Mentionez ca in timpul tratamentului am facut sex (protejat) de 2 ori cu prietena mea.Credeti ca acest lucru a putut afecta in vre un fel tratamentul?
0
03-02-2010, ora 16:56
yby
Nu este medic/terapeut
yby
Daca infectia urinara a afectat si prostata si epididimul este explicabil de ce vi s-a umflat testiculul.Gheata, infasurata intr-o carpa si tinuta pe testiculul umflat face bine si se recomanda intodeauna.Pentru continuarea tratamentului, eu zic sa va intoarceti la medic.Nu neglijati problema
0
06-02-2010, ora 19:06
Sfat
Nu este medic/terapeut
Sfat
Pentru toti cei cu probleme:
INAINTE de a lua orice antibotic trebuie facuta UROCULTURA si SPERMOCULTURA (puteti merge de ex la Sanador sau CMU Enescu) - recipientele sterile necesare se cer de la laborator

Imediat ce ati recoltat probele, pana sa vina rezultatele trebuie luat un antibiotic cu spectru larg care are eficacitate in infectiile genito-urinare. Daca in 3 zile nu se simte nici o imbunatatire antibioticul trebuie schimbat.

Va recomand sa le incercati in urmatoarea ordine:
1. DOXICICLINA 2/zi. Daca se poate 2 pastile simultan o data la 24 de ore ca sa faca varf de concentratie, daca nu una la 12 ore. Se ia pe stomacul gol cu 1-2 cani de apa deoarece poate produce arsuri la stomac, sau cu PUTINA mancare si multa apa.
SAU
2. EFICEF 4 capsule pe zi, cate 2 la 12 ore
SAU
3. CEFORT (ceftriaxon) o injectie la 12 ore. sunt dureroase, se fac cu putin anestezic (xilina 1%)
SAU
4. Biseptol - 2 la 12 ore
SAU
5. AZITROMICINA... 1 capsula de 500 mg pe zi pe stomacul gol timp de 3 zile (daca are efect se poate prelungi maxim pana la 5 zile deoarece este hepato toxic si are si alte reactii )
SAU
4. Ofloxacin etc (fluorochinolone) sunt mai putin recomandabile deoarece au multe reactii adverse serioase si de lunga durata

Daca rezultatul de urocultura si/sau spermocultura este pozitiv, se face antibiograma si se alege antibioticul la care microbul este cel mai sensibil, eventual se pot face combinatii de cate doua antibiotice.
Datorita specificitatii zonei uro-genitale la barbati, tratamentele sunt de lunga durata (de regula peste 14 zile. ), in mod normal de 21 zile. Daca nu este luat suficient timp apar recidive si rezistenta la tratament. Nu te mai vindeca nici dracu, mergi la scos oua.

Bineinteles ca trebuie sa vedeti un... Urolog Competent care ia cat se poate de in serios infectia pentru ca este o problema f serioasa.

Cele bune, si sanatate
0
11-02-2010, ora 19:28
DRAGOS CRISTIAN
Nu este medic/terapeut
DRAGOS CRISTIAN
Acum 5 ani am avut si eu dureri groaznice ale testicolului stang care a fost si foarte inflamat. Am mers la un medic urolgog unde mi-a stabilit un diagnostic pe care nu il mai stiu, am urmat un tratament de 10 zile cu digoxicilina sau cam asa ceva si apoi mi-a trecut. De atunci am ramas cu o sensibilitate la frig, adica in perioadele reci am dureri nu foarte mari dar deranjante. Problema este ca dupa tratament, volumul testicolului s-a micsorat putin fata de celalt. Ce credeti ca ar putea fi si ce trebuie sa fac? Va multumesc si va doresc multa sanatate
0
06-03-2010, ora 19:14
ot85nik
Nu este medic/terapeut
ot85nik
salut, numele meu este nicu am 25 de ani iar in urma cu 10-15 zile am fost diagnosticat cu epididimita acuta dreapta, am urmat un tratament cu nu stiu cate pastile si tot degeaba, acum dupa ejaculare resimt o durere a drakului de mare in testiculul drept si in zona inghinala, care se lasa si pe picior in jos, doctorul mi-a recomandat ketonal pastile si piafen, le-am luat si pe astea si nici o schimbare; aceleasi dureri dupa ejaculare, daka are cineva idee despre o clinika cu doktori buni unde as putea rezolva problema va rog ajutati un biet om aflat in suferinta. ps Ms mult
0
13-04-2011, ora 17:28
5inci
Nu este medic/terapeut
5inci
Am fost la urgente si m-a trimis la un spital din apropiere unde au ecograf.Bun, am ajuns a venit un urolog s-a uitat a zis ca ar putea fi varicocel dar a spus sa mai astept sa mai vina un urolog care cunoaste mai bine aparatul sa dea verdictul final.A venit si cel deal 2'lea si spune ca voi face operatie (inca nu se uitase la mine cu ecograful, doar ce a auzit din spusele celuilalt)Intre timp vine o doamna doctor inauntru si spune e pregatita sala de operatie, anestezist'ul e totul gata pentru operatie(eram alb-verde -albastru-violet la fata)Apoi se uita acest doctor cel deal 2'lea si spune stati linistiti ca nu e de operatie nu are varicocel ci doar inflamatie-microb (habar nu am).
Pana la urma mi-a dat o reteta cu niste antibiotice si ceva anti inflamator si niste aulin.
Deci sa precizez sunt in italia nu am platit absolut nimic, chiar ma mirat ca m-au consultat 2 medici, operatia se facea gratis.Apropo cand mi-a facut ecografia a selectat la aparat ceva "sonor" si a selectat din calculator sa asculta exact pe o anumita vena nu stiu cum si imi spunea ca uite deci pulseaza nu e blocata sau sa aibe ceva.

Partea 2
.Pe mine mai ma doare epidemul la ambele testicule.intradevar nu asa tare cum ma durea la inceput.Dupa ce am luat primul tratament cu antibiotice si antiinflamatoare e un pic mai bine(15 zile)si am fost din nou la spital, astazi mi-a scris pe foaie ca e ORHITA in stadiu de rezolvare.Nu mi-a luat sange sau urina nimic, doar m-a palpat si a observat ca ma doare epidemul si mi-a mai dat iarasi un tratament de 15 zile doar cu antiinflamatoare (Danzen 1pastila la pranz si una la cina si Tora-dol asta este Ketorolac si se ia picaturi 15 dupa pranz si 15 dupa cina) am sa imi pun si gheata local sper sa imi treaca ca daca nu ma duc iarasi peste ei.Sunt un pic nervos pentru ca ma bagat in sala m-a palpat si mia zis ca- mi-a trecut infectia;De unde pisicii ei stie ea ca mi-a trecut infectia doar ca m-a palpat.
Testiculele nu sunt umflate, rosi, sperma are culoarea normala(nu are sange);cand am inceput sa iau antibioticele urinam foarte des de 7-8 ori pe zi acum a revenit totul la normal.A mai avut careva problemaasta.prima oara am fost si mi-a facut ecograf si mi-a dat acel tratament pt 15 zile, iar dupa ce au trecut aceste 15 zile am fost astazi din nou ca tot mai simt o durere.

Prima data in acele 15 zile am luat UNIDROX (antibiotice) + Danzen (antiinflamatoare)
Acum iau doar DANZEN si TORADOL
0
20-04-2011, ora 21:10
maryus09
Nu este medic/terapeut
maryus09
Buna ziua!
Numele meu este Marius si am 28 de ani.Problema mea este o durere undeva in spatele testicolelor care dureaza de cativa ani si care de curand a fost diagnosticata ca fiind epididimita cronica.Probabil va intrebati dece abia dupa cativa ani s-a pus acest diagnostic, ei bine pentru ca atunci cand a aparut aceasta durere m-am prezentat la un medic urolog(spitalul panduri) care, in urma unui consult banal cu mana mi-a spus ca am varicocel stang si ca trebuie operat.M-am operat crezand ca o sa scap si de durere deoarece aparusera in acelas timp dar fara rezultat, in sensul ca durerea a ramas iar vena(varicocelul) s-a retras.Am revenit la dl doctor, i-am spus din nou de problema si mi-a dat un tratament movalis si inca ceva(nu mai retin)Trebuie sa mentionez ca la mine se intampla ca atunci cand ma excitam de multe ori in loc sa am erectie puternica aceasta scadea dar in schimb ma apucau niste dureri de testicole de imi venea sa urlu (ca si cum m-as fi excitat vreo ora fara sa ejaculez) iar la ejaculare ma urcam pe pereti de durere.De atunci am tot urmat tratamente prescrise de mai multi medici dar care ma tratau de erectie slaba nu de boala mea dandu-mi medicamente pentru anxietate de ajunsesem sa cred ca am probleme cu sistemul nervos.Mi s-e tot spunea ca sa nu stau stresat cand fac sex ca de asta ma dor testicolele si mi-a scazut erectia.Am luat-o de buna si aproape ca ma obijnuisem cu ideea ca poate sunt eu mai stresat, pana acum cateva saptamani cand m-am hotarat sa merg la o clinica particulara pentru a cere eu investigatii mai amanuntite.Asa am ajuns sa ma aleg cu un diagnostic acut din cauza, unor medici care de lene sa faca niste analize au preferat sa dea tratament dupa ureche.Acum urmez un tratament cu supozitoare si piafen dar cred ca degeaba.
Daca este cineva care s-a tratat de epididimita cronica si a avut rezultate favorabile va rog sa imi spuneti si mie ce tratament ati luat ?cat a durat?
Multumesc.
0
24-04-2011, ora 23:16
5inci
Nu este medic/terapeut
5inci
Salut maryus09 ca sa iti dea acel diagnostic spunemi si mie ce analize ti-ai facut.Ma refer la sange ca din pacate si eu trebuie sa imi fac ca durerea a revenit mult mai incet dar a revenit si vreau sa imi fac analiza la sange sa vada exact despre ce e vorba dar nu stiu cum se numeste acea analiza.
0
06-07-2011, ora 09:53
moghy
Nu este medic/terapeut
moghy
Eu aveam durere intre anus si scrot usturimi uretrale uneori dupa urinare si la ejaculare si a avut efect augumentin si rimfamicina asta dupa 4-5 ani, am fost peste tot si cu tot felul de tratamente date de medici urologi, dermatologi si nimic nici-o rezolvare la analize nu iesea nimic la ecograf n-am nimic la raze nimic, bani aruncati asa, doctori slabi ce mai.
0
22-01-2014, ora 14:21
ball
Nu este medic/terapeut
ball
Buna ziua,
Acum vreo 3 ani am fost diagnosticat cu orhiepididimita sau torsiune testiculara, am fost la mai multi medici si parerile au fost impartite pt a inceput cu dureri groaznice intr-o dimineata. Am facut si tratamentul cu antibiotice, antiinflamatoare etc. Testiculul afectat, cel stang, s-a micsorat destul de mult, este aproape ca un bob de fasole...oare mai e fertil? Sau celalalt se poate sa fie afectat, de infertilitate...?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: