Orbire Temporara

19-05-2012
misellla
Nu este medic/terapeut
misellla
de aproximativ 1 an am avut prima 'criza' oculara de acest gen.Pur si simplu, nu am avut niciun alt simptom decat doar simplul fapt ca mi se intunecase privirea si nu mai puteam vedea aproape nimic(doar lucrurile de o lumina mai puternica le mai depistam, dar foarte vag, incetosat) pentru circa 1 min.Senzatia era de astupare a ochiului cu un disc negru, aproape opac.De atunci aceste crize de orbire se tot repeta cand numai la un anumit ochi, cand la ambii odata, dar doar cand este activata vederea nocturna(ziua nu mi s-a intamplat niciodata).
Mentionez ca port dioptrii -2.00 si cilindru la ochiul stang(sufar de miopie).
Ce boala este aceasta?si ce as putea face pt. a ameliora aceste simptome?
2 comentarii
0
20-05-2012, ora 10:25
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Simptomatologia descrisa de tine este sugestiva pentru amauroza fugace.Iti recomand un consult oftalmologic complet cu un examen atent al retinei, camp vizual, investigatii pentru glaucom( controlul tensiunii intraoculare, pahimetrie, camp vizual ), consult neurologic si angioRMN( afectiune neurologica???). De asemenea, investigatii sangvine screening( amauroza fugace poate apare in diabet, asa ca ne intereseaza in special glicemia si Hb glicozilata). Tabagismul cronic, dipsomania ( tulburare psihica ce se caracterizeaza prin perioade de consum exagerat de alcool alternand cu perioade de abstinenta la alcool ) si medicamentele neurotoxice mai pot fi cauze ale amaurozei fugace. Numai bine
0
20-05-2012, ora 23:10
misellla
Nu este medic/terapeut
misellla
Va multumesc frumos pentru raspunsul dvs..Vroiam sa va mai intreb:in rezolvarea acestei probleme, va fi necesara interventia chirurgicala?avand in vedere faptul ca exclud din cauza diabetul si dipsomania.
Un lucru ce ma ingrijoreaza in schimb este faptul ca eu am urmat un tratament indelungat(aproximativ 2 ani de zile) cu moldamin datorita faptului ca aveam ASLO crescut; dar nu de mult timp, mi s-a rezolvat aceasta problema.Moldaminul sa poata sa se includa in categoria medicamentelor neurotoxice, mentionata de dvs.?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.