Oprirea respiratiei in timpul somnului

19-09-2015
Nusy
Nu este medic/terapeut
Nusy
Buna ziua, problema mea de sanatate consta in oprirea respiratiei in timpul somnului. Se intampla intotdeauna in prima, maxim a doua ora de somn, o data, si pana dimineata nu se mai repeta.
Mai exact, apuc sa adorm si cam dupa o ora sar efectiv in fund din somn avand senzatia ca mi s-a oprit respiratia si ma chinui sa imi revin...uneori am impresia ca ma indepartez de corp si cu greu reusesc sa revin...si imi zic:gata, mor...alteori trag aer in piept tare sau ma trezesc ca ma zbat miscandu-mi capul, ca si cand sa-mi vina oxigenul la creier(parca raman fara oxigen la creier). Problema a aparut prima data cam acum 7 ani si se intampla rar, cam o data la 2-3 luni..apoi am ramas insarcinata si cat am fost gravida si cam 1 an dupa ce am nascut nu s-a mai manifestat deloc. Cam de 4 ani a revenit si se intampla din ce in ce mai des, in prezent fiind aproape zilnic. Am fost la medicul cardiolog, m-a consultat, EKG, totul bine..mi-a spus ca, intrucat se intampla in prima parte a somnului, este de la stres(se descarca adrenalina la nivelul creierului si raman fara oxigen cateva secunde)...i-am spus ca nu sunt stresata dar a concluzionat ca nu realizez eu si mi-a prescris Rivotril. Cat l-am luat nu am mai avut episoadele sau am avut foarte, foarte rar..dar nu il pot lua continuu pentru ca da dependenta...am revenit la medic de inca 2 ori, tot Rivotril si-ultima data-Nitrazepam mi-a prescris si..la fel..cat le-am luat, ok, apoi au reinceput episoadele.
Mentionez ca am si deviatie de sept si poate si polipi(desi am fost la ORL pentru niste probleme in primavara-alergie- si nu mi-a spus ca as avea polipi) pentru ca vorbesc nazal, am 40 ani, sunt slaba (la 172 cm inaltime am greutatea de 57 kg), nu fumez, nu sforai, nu beau alcool..Analizele medicale mi le fac anual (ultima data le-am facut in luna iulie) si ies foarte bune mereu.amintesc aceste lucruri intrucat am citit despre apnee, mai exact SASO, dar nu ma regasesc in simptomele ei.
Repet, am o singura trezire in prima ora dupa ce adorm, readorm imediat( fara probleme, fara transpiratii, stat pe marginea patului, etc, ) si pana dimineata nu se mai repeta. Ziua nu am nici o problema de sanatate. A aparut in ultimii ani o problema de memorie(am pus-o pe seama anesteziei epidurale de la nastere), in sensul ca uneori uit, nu mai stiu exact daca am facut sau am spus acel lucru, devin confuza, insa aceasta problema mi-au spus multi din jurul meu ca o au(inclusiv colegii de serviciu), de aceea nu m-am alarmat.
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat intrucat nu sunt din Bucuresti, nu sunt specialisti in orasul meu si nu stiu incotro sa ma indrept. Va multumesc frumos
6 comentarii
1
20-09-2015, ora 21:12
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. mergi la un medic ORL... in clinica ORL.. in cel mai apropiat oras universitar..sa se decida daca este ceva de operat in nas
lipsa respiartiei nazale noptea poate da aceste simptome
2 faci consult gastrologie si vezi daca nu este vorba de un reflux gastro-esofagian.
o cina mai consistenta si cu alimente greu digerabile sau acre, acide.. pot provoca refluxul in somn si spasme esofagiene sau si laringiene
3 o problema de proasta circulatie cerebrala.. poate da acele simptome pe fonul sistemului nervos..
in acest caz se modifica modul de alimentatie si hidratare
se folosesc preparate pentru inbunatatirea circulatiei cerebrale
0
22-09-2015, ora 17:03
Nusy
Nu este medic/terapeut
Nusy
Va multumesc din suflet domnule doctor pentru ca v-ati facut timp sa-mi raspundeti la intrebare si sa-mi dati un sfat.V-as mai intreba la ce specialist pot face diagnosticarea proastei circulatii cerebrala( cumva neurolog? ) si daca se trateaza.. O zi frumoasa!
0
24-09-2015, ora 08:38
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
circulatia tine de mai mute specialitati
gastrologie.care trebuei sa investigheze ficatul si moduil dvs de alimentatie corecta
cardiologie.. care investigheaza inima si vasele sangvine
neurologia care investigheaza urmarile proastei circulatii asupra sistemului nervos
0
31-01-2019, ora 17:24
Dorian33
Nu este medic/terapeut
Dorian33
Buna ziua am aceeasi problema oprirea respiratiei in timpul somnului si se intampla si la mijlocul perioadei de somn dar si spre sfarsitul somnului. Ma trezesc brusc si cateodata sunt calm altadata sunt foarte panicat. Cateodata ma trezesc imediat dupa oprirea respiratiei dar altadata ma trezesc sufocat. Cateodata sunt putin constient in somn si percep oprirea totala a respiratiei si a diafragmei. Curios dar am si simptome de astm in timpul zilei desi la radiografia pulmonara nu a fost confirmat. Am fost internat in spitalul municipal de multe ori dar nu au depistat cauza. Cand ma trezesc caile nazale raman deschise. Va intreb domnule doctor am apnee sau astm. Mentionez ca analizele sangelui sunt in limite. Puteti sa imi oferiti o indrumare?. Multumesc.
0
31-01-2019, ora 17:41
Dorian33
Nu este medic/terapeut
Dorian33
P.S. Am uitat sa mentionez ca atunci cand ma trezesc constat ca am gura deschisa.
0
31-01-2019, ora 18:01
Dorian33
Nu este medic/terapeut
Dorian33
Am 60 de kg si 50 de ani. Am aceasta problema de mult timp dar in ultima vreme sa accentuat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.