Operatie tendon!

23-04-2012
adrian1788
Nu este medic/terapeut
adrian1788
Buna ziua! In urma cu 1 luna jumate mi-am taiat tendonul intr-un geam, in zona incheieturii de la mana dreapta, nemaiputand sa trag degetul aratator spre interiorul palmei. Imediat a doua zi m-am prezentat la chirurgie unde mi-a facut o mini operatie, cu anestezie locala sa vada despre ce e vorba. Vazand ca situatia e mai complicata in sensul ca o parte din tendon s-a retras in palma si celalat deasupra incheieturii cu cativa cm..Mi s-a facut o incizie in palma iar de la incheietura un 'tunel' pe sub piele pana sa la baza degetului aratator.
Medicul mi-a spus ca operatia e reusit, am avut o atela timp de o luna pe mana, iar azi am mana libera in mare parte
nu se mai vede deloc rana! Problema care o am eu e urmatoarea! Degetul aratator mi-e amortit pana la incheietura, impreuna cu degetul mare si cel din mijloc exact aceeasi problema! Nu pot inca sa trag nici acuma degetul aratator spre interiorul palmii decat doar sa-l misc putin. Exista vreo sansa sa-mi pot recapata functia celor 3 degete ? Astept un sfat din partea voastra! Va multumesc!
3 comentarii
0
24-04-2012, ora 19:48
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Unde la Chirurgie ati fost?Trebuie sa mergeti la o clinica de Chirurgie Plastica ; Microchirurgie Reconstructiva.
Sa recapitulam: acum 1 luna ati suferit un traumatism deschis al mainii drepte cu plaga prin taiere geam la nivel ARC( articulatie radiocarpiana sau incheietura mainii); Am inteles ca s-a facut o examinare, examinare care s-ar parea ca a omis prezenta unei leziuni de nerv median pentru ca spui ca ai amortite primele trei degete de la mana, degete inervate de nervul median. Degete II-V( degetul I este policele) au cate 2 tendoane flexoare, un tendon flexor superficial( TFS) si un tendon flexor profund( TFP) si se pare ca au fost lezate si TFS si TFP deget II, situatie in care de obicei se recomanda repararea TFP.
Ce puteti face acum? Consultati un chirurg plastician care va stabili in urma examinarii daca a fost sectionat si nervul median, in care situatie se recomanda interventie chirurgicala pentru repararea acestuia ; de asemenea, va fi verificata si repararea TFP deget II. Avand in vedere ca sectiunea de nerv median nu a fost descoperita in urgenta, nu s-a facut ancorarea acestuia, in timp, la nivelul sectiunii nervoase se dezvolta un nevrom( este format din axoni care se regenereaza anarhic si tesut cicatriceal; in cazul in care se face ancorarea nervului, capetele nervoase nu sunt foarte contuzionate, nevromul are dimensiuni mici ), iar in functie de dimensiunea nevromului, repararea nervoasa va consta in coaptare microchirugicala directa sau grefare nervoasa daca dimensiunea nevromului este mai mare de 2, 5 cm.
Numai bine
0
25-04-2012, ora 14:31
adrian1788
Nu este medic/terapeut
adrian1788
Va multumesc anticipat pentru raspunsul promt si foarte detailat! Operatia a avut loc in Chisineu-Cris (jud. Arad) la spitalul privat Sf. Gheorghe la sectia ortopedie / chirurgie si chiar un medic plastician ortoped s-a ocupat de cazul meu! Momentan nu as apela din nou la o interventie chirurgicala, astept sa mai treaca ceva timp. O sa incerc sa urmez un program de kinetoterapie in vederea obtinerii unui rezultat pozitiv. Iar daca nici asta nu o sa ma ajute, voi merge din nou la cutit :). Va multumesc inca odata! O zi buna sa aveti!
0
21-02-2014, ora 22:07
F.Csilla
Nu este medic/terapeut
F.Csilla
As dori doar sa atrag atentia celor interesati ca exista in Ungaria, la Spitalul Judetean si Universitar din Miskolc ( Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, Miskolc ) o sectie speciala de chirurgia mainii, care este condusa de un medic deosebit, dr. Szabo Zsolt Gabor. Il recomand cu toata caldura, fiind un specialist exceptional si un om deosebit. Cunoaste si limba romana.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum devin tendoanele mai rigide și mai puternice
  •