Operatie polipi baietel 5 ani

30-08-2015
alina07
Nu este medic/terapeut
alina07
Buna ziua. Am un baietel de 5 ani care imi tot face otite. Cam 6 otite pe an. Medicul ORL ist ne-a recomandat operatia de polipi. In mai a avut otita. Apoi de la jum lui iunie a inceput sa tuseasca. Am tratat tusea cu diverse siropuri de tuse si aerosoli. Tusea nu a trecut. Copilul a acuzat dureri de ureche. Orl istul ne dat sa i dam Augmentin ES 7 zile, Nasic, Quixx, Maxitrol in nas, Sinupret. La 3 zile de la term antibioticului copilul aciza din nou dureri de ureche. Mergem la ORL si ne confirma ca avem otita. Ne da Ciprofloxacina 250mg - 1cp la 12 h - 10 zile. In tot acest timp copilul inca tusea. Dupa 5 zile de ciprofloxacina am fost la pediatru pt tuse, care nu mai trecea desi luasem atata antibiotic, am facut o radiografie, si avea pneumonie interstitiala. Am continuat cu ciprofloxacina pana la 10 zile si mucosolvan junior pt tuse si aerosoli cu ventolin 0.4ml + 2 ml ser fiz.apoi la 15 min aerosoli cu dexa 1 ml + 2 ml ser fiz. La 3 zile de la term.tratam copilul acuza din nou dureri de ureche(dr.) Si tusea persista. Pediatrul ne confirma otita si inca se aud raluri la plamani. Intram pe Cefort injectabil 5 zile si aceeasi schema de aerosoli. Sb aceasta(29 aug) am terminat Cefortul. Raluri nu se mai aud la plamani dar inca mai tusim (si se rupe bine tusea) si din cand in cand se mai aduna secretii si in nas.
Copilul fusese programat pt marti (1 sept) la operatia de polipi.
Intrebarea este oare este sigur pt copil sa l operam de polipi sub anestezie generala avand in vedere ca abia de 2 zile se aude bine la plamani si el inca mai tuseste?
Sau ar fii mai bine sa asteptam sa ne tteaca tusea?
Copilul ne a spus azi ca l doare putin urechea dreapta.
E posibil sa faca din nou otita la 3 zile dupa term.Cefortului?
Ne am dori sa l operam mai repede ca sa nu mai raceasca din nou, si sa faca iar otite, insa ne temem de complicatii privind anestezia generala dupa o pneumonie.

Mentionez ca, copilul isi da f tare tv ul cand se uita la desene si deasemenea vorbeste f tare. Iar noaptea se foieste foarte mult in somn, uneori sforaie si respira pe gura.
Deasemenea, baietelul are congenital amigdala dreapta marita de volum. Iar in general acuza mai intai dureri de ureche dr.
Multumesc.
2 comentarii
0
31-08-2015, ora 09:07
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
copilul se interneaza in clinica ORL..si medicul decide cand i.l opereaza
0
02-09-2015, ora 15:16
alina07
Nu este medic/terapeut
alina07
Va multumesc. Copilul a fost operat ieri de polipi si se simte neasteptat de bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Polipi nazali - cum recunoști afecțiunea și când e indicată operația
  • Hipertrofia adenoidiană are cauze genetice și virale, potrivit unui nou studiu
  •