Operatie pentru indepartarea puroiului

09-02-2011
Alexandrus15
Nu este medic/terapeut
Alexandrus15
buna ziua ! totul a inceput acum cativa ani o masea a inceput sa ma doara, sapatmana trecuta dupa durere repetate m-am dus la dentist si am facut programare.in ziua urmatoare m-am prezentat pentru o plomba, dentisul mi-a curatat caria pentru a pune plomba si a constatat ca nervul imi este mort, dupa ce a terminat mi-a recomadatat ca in caz ca mi se umfla pana la urmatoare vizita sa iau medicamate de pe retata..i-ar pe retata diagonosticul scria paradontita apicala acuta am mai fost pentru o radiografie, astazi cand m-am prezentat sa uitat la radiografie si mi-a spus ca puroi sub radacina si a spus ca sunt doua varianate Extractie ori Operatie pentru indepartarea puroiului, luni trebuie sa ma duc si sa ii spun stomatologului ce aleg..vreau sa va intreb ce credeti ca ar fi cel mai bine ? si operatia o face stomatologul sau trebuie sa ma duc la clinica
2 comentarii
0
10-02-2011, ora 09:14
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
"dentisul a spus ca sunt doua varianate Extractie ori Operatie...ce aleg?"

Niciuna!
Maseaua poate fi tratata endodontic (tratament de canal), cita vreme mai are pereti suficienti care sa sustina o viitoare restaurare a dintelui (plomba, sau, de preferinta coroana). Daca nu mai are pereti suficienti, atunci singura optiune este extractia.
Puroiul este dat de microbi, iar microbii NU pot fi indepartati cu ajutorul bisturiului, ci doar prin dezinfectarea si curatarea canalelor.
0
19-04-2012, ora 15:26
blue_fm
Nu este medic/terapeut
blue_fm
Buna ziua,

Am urmatoarea problema dentara. Gingia se retrage si si-a pierdut culoarea roz, a ajuns albicioasa. Dintii si maselele sunt plombati la zi, insa au tendinta de sfarmare.

Periodic racesc la amigdale.

Va rog sa imi spuneti ce sa fac? Amigdalita repetata duce la distrugerea danturii?

Multumesc frumos!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul