Operatie la degetul aratator, mijlociu si inelar ?

10-09-2012
VanHelsing
Nu este medic/terapeut
VanHelsing
Buna ziua, numele meu este Alex iar varsta mea este de 16 ani. In urma cu aproximativ 10 ani mi-a cazut un stalp pe mana dreapta care mi-a afectat degetul aratator, mijlociu si inelar, am fost dus la medicul de familie care nu mi-a dat nici-o trimitere la spital, nimic, doar mi-a curatzat lovitura cu apa oxigenata shi mi-a pus un bandaj si li s-a zis la ai mei ca nu este nimic grav, vreau sa spun ca degetul aratator si mijlociu sunt oarecum bune...adica le misc fara probleme, doar ca nu se inchid de la jumatate, decat foarte putzin, iar cel inelar este foarte putzin afectat de asta, se inchide aproape in totalitate, deci practic nu-mi pot strange pumnul la maxim ca cel stang, nu se inchid cele doua degete, aratator si mijlociu de la jumatate, dar in rest sunt mobile, le misc fara probleme, am putere in ele, simtz...asha mai departe, se poate face ceva? Avand in vedere varsta de 16 ani, este cumva tarziu pentru o operatie? Se mai poate face ceva? Si daca da ce? Mentzionez ca degetul mijlociu si aratator au oasele mai groase la mijloc (probabil de asta nici nu se inchid de la jumatate). Multumesc foarte mult, astept raspuns !
1 comentarii
0
10-09-2012, ora 19:51
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
din moment ce nu a fost facut nici un examen clinic de un specialist nici radiografii, nu se poate aprecia ce leziuni aveti si daca trebuie, ce trebuie operat.
in caz de urgente nu trebuie nici o trimitere, puteati sa va duceti direct la cel mai apropiat spital care are sectie de ortopedie-traumatologie.
dupa 10 ani situatia s-a schimbat dramatic, trebuie sa cautati un chirurg experimentat in chirurgia mainii, sa va examineze sa va faca radiografii etc. si la final sa aprecieze daca se mai poate imbunatatii ceva.
trebuie sa stiti ca orice afectine se poate trata cel mai bine la inceput, cum timpul trece, sansele de vindecare completa scad. pentru ca sunteti foarte tanar, trebuie incercat ceva, insa sa nu asteptati minuni
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul