Operatie extirpare colecist

02-12-2013
plummy
Nu este medic/terapeut
plummy
Buna ziua!

Am o intrebare legata de operatia de colecist, deoarece nu stiu ce sa mai cred. Tatal meu (59 ani, diabet zaharat ne-insulino-dependent, hipertensiune tratata medicamentos) a fost operat de colecist in data de 15.11.2013. S-a inceput interventia laparoscopic, dar s-a intrat pana la urma clasic intrucat erau aderente, etc., nu prea cunosc termenii medicali. In seara operatiei, ca urmare a incercarii de a se ridica pe marginea patului ajutat de asistenta a ametit si dupa mai multe investigatii s-a concluzionat: infarct miocardic (simptome: ekg modificat, hipotensiune, puls marit, tahicardie). A fost mutat la cardiologie si stabilizat dpdv al inimii (s-a concluzionat ca este posibil sa nu fi fost infarct, trebuie sa revina pentru investigatii ulterior externarii pentru operatie). Ca urmare a faptului ca a inceput sa sangereze operatia (si facea febra moderata seara, o singura data febra mare, 38 cu 9), a fost mutat inapoi la chirurgie, unde s-a concluzionat ca datorita dozelor mari de heparina si alte anticoagulante pentru inima s-a format o lama de sange (lichid?) subhepatic de 1, 6 cm care incepuse sa curga prin drenul de la operatie. Ii tin drenul in continuare, il are si acum dupa 2 saptamani, a curs la un moment dat f mult sange (medicii spun ca era sange vechi, din acea lama de lichid), apoi tot mai putin. La o ecografie cam la o saptamana dupa ce a inceput sa curga, a rezultat ca mai este ceva din lama, insa nu e de reoperat ca se scurge. Dupa inca o saptamana (ieri) la CT ar fi reiesit ca lama ar avea 2 cm si poate s-ar impune o punctie sa se dreneze. Mentionez ca el se simte bine, merge, mananca, are tranzit, nu are stari de rau. Mai face din cand in cand seara febra moderata (uneori da, intre 37 si 37 cu 8 - azi) care este tratata cu algocalmin injectabil. De asemenea, ca urmare a tratamentului cu antihipertensive (vreo 4 tipuri) a inceput sa aiba tensiune oscilanta, intre 90 cu 60 si 140 cu 90 (a renuntat la acest tratament de vreo3 zile si de atunci tensiunea se mentine mai stabila, in jurul a 130 cu 80). Nu stiu ce sa fac si ce sa mai cred, el nu mai are rabdare sa stea in spital, medicii ba spun ca e in regula si il externeaza in cateva zile, ba acum spun ca poate trebuie punctie pentru elimiarea lichidului. Ce poate insemna acel lichid subhepatic? Poate pune probleme? Ar trebui drenat sau lasat sa se resoarba (am inteles ca exista si aceasta posibilitate, si anume sa se resorba de la sine)? Va multumesc.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Colecistul mărit (vezica biliară mărită) - cauze și tratament
  •