Operatie dezaxare aparat extensor

26-08-2013
Luminita13
Nu este medic/terapeut
Luminita13
Buna ziua,

Acum 6 luni m-am operat la genunchi, diagnosticul fiind: 'Dezaxare aparat extensor', am facut operatia fiindca nu mai puteam sa ma las pe genunchi, sa fac o genoflexiune nu intra in discutie. In urma operatiei, rotula a fost reaxata fara a intervenii in cavitatea genunchiului, s-a luat o bucata de os din partea superioara dreapta a tibiei, s-a pus in partea stanga, am doua suruburi imediat in josul genunchiului (pe partea superioara a tibiei), urmand sa le tin 6 luni. Problema mea este ca acum am mari probleme de mobilitate, nu pot sa urc/cobor scari. Cand indoi genunchiul la un unghi mai mare de 30-40 grade pocneste f rau, ma doare si depun efort pentru a il indoii mai mult. Doctorul mi-a spus ca se freaca rotula de capul femurului, ca intr-adevar nu este de dorit sa se intample dar ca asta e. Precizez ca nu aveam astfel de probleme inainte. Nu am nici o sansa sa ma aplec pe genunchi, ma doare f rau. ma gandesc cu groaza ca operatia nu a fost reusita si ma infior. De cand am inceput sa pun piciorul in pamant ma doare f rau soldul de la celalalt picior. M-am gandit ca poate s-a schimbat ceva la nivelul articulatiilor genunchiului, ramand mai scurt. Doctorul mi-a spus ca e o prostie. Este posibil totusi sa se fi intamplat asta?
Alte informatii care pot ajuta. Am 31 de ani, 1.63 inaltime, 60 kg. Dupa operatie nu am calcat pe picior aproape 2 luni din care 3 saptamani nu am indoit piciorul. Nu am facut recuperare.
1 comentarii
0
26-08-2013, ora 10:28
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Interventia de avansare a tuberozitatii tibiale anterioare este deosebit de delicata, tocmai datorita evolutiei post-operatorii in cazul D-voastra.
O componenta capitala a succesului tratamentului o constituie kineto-terapia.
Aveti dreptul la o opinie medicala diferita (din partea unui alt ortoped).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul