Operatie cusut tendon mina stanga-recuperare

18-02-2009
lazarvlad
Nu este medic/terapeut
lazarvlad
Buna ziua, as dori si eu niste raspunsuri, am fost operat pentru un tendon taiat din cauza unei plagi la incheietura manii stangii, am inteles ca tendonul era superlungorul sau ceva de genul acesta degetului mare.Mi-a spus doctorul sa incerc sa il misc incet si sa masez in dreptul operatiei cu apa calda, si dat drumul degetul mare incat pot sa intind toate degetele, dar nu pot sa il indoi in palma, cum as putea sa fac altfel de exercitii ca sa reusesc sa il indoi si in palma?Va multumesc anticipat
11 comentarii
0
19-02-2009, ora 10:57
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Flexorul lung de police (deget mare) presupun. Fixati cu mana dreapta prima falanga (baza) a degetului afectat si incercati sa flectati - incet - falanga a doua (cea cu unghia)
Daca nu o sa reusiti, inseamna ca tendonul nu s-a refacut sau au aparut aderente pe traiectul sau.
Consultati chirurgul care v-a operat pt. a va indica ce este de facut.
Multa sanatate!
0
19-02-2009, ora 19:17
lazarvlad
Nu este medic/terapeut
lazarvlad
Eu reusesc sa misc degetul mare insa doar cat stau intinse toate degetele, nu pot sa il indoi si in palma, si mina din incheietura nu o pot indoi in jos, probabil ma grabesc eu sau e altceva, precisez ca am fost operat la Constanta de profesorul Bordeianu pe data de 16 ian. Eu sunt plecat din tara, si revin la inceputul lui aprilie, si mie frica sa nu raman cu mina asa fara sa o mai pot indoi.Poate e prea devreme, dupa operatie. Va multumesc pt raspunsuri
0
19-02-2009, ora 21:12
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Nu este prea devreme. Consultati eventual un alt centru de chirurgie a mainii-chirurgie plastica.
0
29-07-2011, ora 15:18
danagheorghe
Nu este medic/terapeut
danagheorghe
Buna ziua am si eu o intrebare...acum vreo trei luni am avut degetul aratator, de la mana dreapta rupt...am mers la spital iar acolo in urma unei radiografii mi-a pus mana in ghips timp de doua saptamani...dupa aceea am fost la un alt medic chirurg de la spitalul judetean ploiesti deoarece nu puteam indoi degetul, iar acesta mi-a mai imobilizat degetul cu o atela inca 2 saptamani, am mers la control dar nimic nu se schimbase nu puteam indoi degetul si pe deasupra era si umflat in zona afectata, am urmat si 10 sedinte de recuperare dar nu mi-au fost de folos.Medicul de la recuperare mi-a spus ca e vorba mai de graba de un traumatism si nu de fractura.Acum am observat cand strag si deschid pumnul ca tendonul din dreptul degetului afectat este putin curbat fata de cel de la mana stanga iar degetul mi-a ramas stramb si umflat...as dori daca se poate sa imi spuneti daca problema mea se poate rezolva printr-o interventie chirurgicala?si daca se poate sa imi recomandati un spital la care as putea merge?
0
11-04-2014, ora 23:58
elena 84
Nu este medic/terapeut
elena 84
Buna seara!in urma cu 3sapt.am avut un accident din urma caruia m-am ales cu taierea tendoanelor si nerv al degetului aratator.m-am dus de urgenta la spital unde am fost operata.doctorii au spus ca operatia a fost facuta bine, ca tendoanele si nervul au fost cusuti bine.la 15 zile mi-au fost scoase firele.Acum imi simt degetul amortit si este incovoiat.de miscat il misc foarte putin. Ad vrea sa imi spuneti va rog, daca degetul meu va reveni la normal si cat dureaza recuperarea. Va multumesc mult.
0
24-04-2014, ora 12:47
elena 84
Nu este medic/terapeut
elena 84
Buna ziua!!!Va rog sa imi raspundeti.Au trecut deja o luna si o sapt si eu mana tot asa o simt.degetul aratator tot amortit si incovoiat este.astept raspuns.va multumesc
0
25-04-2014, ora 00:21
Dr. Klara Bancila
Chirurgie plastica - microchirurgie reconstructiva, Bucuresti
Dr. Klara Bancila
buna seara!
este indicat sa mergeti la un consult de chirurgie plastica peentru a vi se stabili exact o conduita terapeutica adecvata. Este probabil sa fie necesarao interventie chirurgicala urmatade recuperare si fizioterapie.
0
27-04-2014, ora 23:57
elena 84
Nu este medic/terapeut
elena 84
va multumesc pt.raspuns.sa inteleg ca am sanse de recuperare cu fizioterapie?
0
10-03-2016, ora 14:36
andreeaconstantinescu
Nu este medic/terapeut
andreeaconstantinescu
buna ziua,
am fost diagnosticata (in urma rmn ului ) cu tendinita abd police si police extensor, stang, chist osos la nivel de os capitat.
mi-a fost recomandata purtarea unei orteze de tip sella dur, si crema advantan.
Port orteza de 3 zile, dar aceasta imi provoaca durere la nivelul tendonului, este normal sa fie asa ?
ce imi recomandati ?
0
19-04-2018, ora 18:25
Florin_44
Nu este medic/terapeut
Florin_44
Buna ziua!

In urma cu o saptaman cand am intins cuvertura pe canapea am auzit o mica pocnitura si mi s-a strambat degetul in jos.Nu ma doare, dar nu pot face extensia lui. Este tendon extensor avulsie falanga distala inelar. Am pus degetul intr-un tub de seriga pt a-l tine imobilizat.
Tine de chirurgie plastica sau de ortopedie.
Credeti ca se poate rezolva fara operatie? Imi este cam frica de operatie pt ca am inteles ca ar fi o operatie de mare finete. Care ar fi ricurile si beneficiile unei astfel de operatii? S-ar putea sa-mi atinga tendonul flexor in timpul operatiei ?

Va multumesc!
0
26-04-2018, ora 22:12
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Se poate rezolva fara operatie. Doar daca este o bucata mai mare de 25 % din suprafata articulara, sau subluxata falanga, se pune problema interventiei chirurgicale. Altfel chiar si la o luna dupa traumatism se poate tratament conservator
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum devin tendoanele mai rigide și mai puternice
  •