Operatie amigdale - Necesara?

25-07-2014
dumpii
Nu este medic/terapeut
dumpii
Buna,
De aproximativ 2 ani de zile, o data la 4 luni in medie am probleme cu gatul. In sensul in care fac febra si ajung la antibiotice sau injectii. Anul trecut, in septembrie, inainte sa plec la Cluj la facultate, am avut aceeasi problema si in drum spre Cluj am intrat la un "cabinet " ( nu stiu daca domnu' avea licenta de profesare, avea peste 80 de ani. Si nu exagerez ) si mi-au spus ca trebuie scoase. Am mai auzit persoane care mi-au zis ca sa le scot daca fac de 2-3x / an febra de la gat, insa...la fel de bine stiu ca exista multe riscuri daca le scot. Anul acesta nu prea a fost cazul de asa ceva, doar acum o saptamana, acu' am iesit de pe injectii, in rest, raceala de 1-2 zile si atat. Sincer, eu nu le-as scoate. Doar ca urmeaza sa ma mut in Londra pentru studiu / munca in 2-3 saptamani si nu stiu ce sa fac. La 4-5 ani mi-au fost scosi polipii pe " viu ", fara anestezie, mai retin fiecare clipa, eram tinut de maini, picioare si sangele era peste tot in timp ce ei isi bagau ustensilele p-acolo. Poate d-asta am si o frica. Si chiar nu stiu ce sa fac..ideea e ca acum au trecut 4 zile de la tratamentul cu injectii. Cat ar mai trebui sa stau pana sa ma vada un medic specialist ORL? As merge la Tg Mures, dar nu stiu la cine. In functie de ce se stabileste daca sa se scoata amigdalele sau nu? Doar se uita-n gat si pe baza unui istoric ? Chiar sunt nelamurit. Multumesc frumos pentru timpul acordat.
2 comentarii
0
27-07-2014, ora 13:37
Frasia
Nu este medic/terapeut
Frasia
Am fost operata de amigdale acum 50 ani.Operatia nu a durut mult dupa o anestezie adica doua injectii in cerul gurii ca doi pureci am amortit.Dupa care bucuria de a manca la cateva ore inghetata.De atunci si pina acum singura problema a fost ca faceam din cind in cind rosu in gat cand consuman ceva rece.Si am destui ani.Deci nu infectii nu febra. Imediat dupa interventie am plecat acasa si fara sangerari cum spui tu.Acum sant alte tehnici moderne.daca medicul ORL-ist crede ca e necesar scapa de ele.SANATATE.
0
11-01-2015, ora 16:46
Cata LIN 1979
Nu este medic/terapeut
Cata LIN 1979
Numele meu este Catalin, am 35 ani, de mic copil pana anul trecut m-am chinuit cu amigdalita, m-am chinuit rau de tot, dar, slava Domnului, anul trecut mi s-a descoperit o metoda de tratament, si am scapat de acest chin.

Pe scurt: Tinctura de propolis luata, ATENTIE! cate o picatura la 15 minute, nedizolvata, direct pe limba, timp de 2-3 zile. Nu e nevoie sa luati si noaptea, in timpul somnului. Doar ziua, timp de 16 ore, 4 picaturi pe ora, luate la interval de 15 minute. Sa nu beti rece sau fierbinte, odihniti-va macar 8 ore, in casa sa fie temperatura constanta minim 21 grade, iar in camera in care dormiti minim 23-24 grade. Metoda asta o recomand in cazul in care nu tusiti, daca tusiti, e posibil sa aveti o problema si la plamani, si trebuie neaparat sa consultati un medic BUN, specialist. Puteti folosi aceasta metoda oricand incepe sa va doara putin gatul, faceti acest tratament pana cand va simtiti bine, apoi puteti sa va opriti.


Acum o sa va si explic de e atat de buna metoda asta, si o sa mai dau si alte sfaturi utile, din proprie experienta.
Eu am incercat la inceput tratamentul clasic cu tinctura de propolis, luata de vreo 3 ori pe zi, cate 15-20 de picaturi, dar nu m-am vindecat, de ce? pentru ca intervalul de 4-5 ore era prea mare, microbii se inmulteau in timpul asta, pe cand la metoda care mi s-a descoperit, cu o picatura la 15 minute, timpul e foarte scurt, gura, amigdalele sunt dezinfectate la fiecare 15 minute, microbii nu au timp sa se inmulteasca.


Timp de 30 de ani m-am tratat cu antibiotice, mare greseala, antibioticele mi-au distrus sistemul imunitar, foarte tarziu am aflat ca mi-au distrus si flora intestinala, din cauza asta am avut probleme cu constipatia de mic, probleme foarte foarte mari. Abia acum 2 ani am aflat ca dupa tratamentul cu antibiotice, trebuie luate probiotice ca sa refaca flora intestinala, doctorita de familie nu mi-a spus niciodata, am aflat intamplator. Deci, cum spuneam, antibioticele distrug pe langa virusi, si sitemul imunitar. Din cauza asta ajunsesem sa ma imbolnavesc aproape in fiecare luna. Pe cand tinctura de propolis intareste sistemul imunitar. Trebuie sa fiti atenti totusi, sunt cazuri in care este neparat necesara tratamentul cu antibiotice, mai ales daca tusiti, probabil ca infectia deja a avansat spre plamani. In cazurile astea neaparat trebuie sa consultati un medic bun, specialist.

Alte sfaturi: In timpul tratamentului e foarte important sa va odihniti, chiar si 9-10 ore pe zi, luati-va concediu medical de 6 zile, 3 zile tratamentul, si inca trei zile stati linistiti acasa ca sa va refaceti. Sa fie cald in casa, minim 21 de grade, iar in camera in care dormiti 23-24, eu am probleme cu nasul infundat si de multe ori in somn respir pe gura, asa ca trebuie aer cald. Inainte de culcare ma imbrac lejer, nu gros, ca sa nu fac febra in timpul noptii, iau si un algocalmin care scade febra, are si un efect calmant, antiinflamator, ca sa ma pot odihni linistit. Nu beau rece sau fierbinte, chiar si o luna dupa tratament, e foarte important sa va paziti o perioada mai lunga dupa tratament. Mananc foarte bine, e important sa mancati si carne, oua, lactate, o sa va refaceti mult mai repede. Am avut o data laringita, ma durea foarte tare gatul cand inghiteam, mancam painea fara coaja, sau o inmuiam in lapte, etc...

Acum sunt foarte bine, am cam scapat de amigdalita, sistemul imunitar este beton, nu prea mai racesc, as vrea sa dau slava Domnului inca o data pentru ca m-a scapat de chinul asta, si sa multumesc si Sfantului Calinic de la Cernica, nu stiu sigur dar cred ca si pentru rugaciunile lui mi s-a descoperit metoda asta.
Sper sa va fie de folos...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: